Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto snímku je jeho hodnocení poměrně jednoduché. Perfektní výkon Toma Hardyho, zbytek filmu těžký podprůměr. Celé to totiž působí nevídaně nezáživným způsobem, kdy snad navíc Trank psal svůj scénář až při samotném natáčení, jelikož tolika nesmyslů, nesouvislých scén a zoufale prázdného vyznění není možné dosáhnou klasickým zpracováním, ale skutečně jen „lepením za pochodu“. Přitom si ale vážně myslím, že mohlo jít jinak o velmi silné drama, neboť jak postava Caponeho, tak jeho poslední rok života s onou nemocí je látkou pro výrazný film jako stvořenou, to by ovšem jeho tvůrce musel vědět, co a jak chce vlastně natočit a ne se jen plácat v sérii nepodstatných, nudných a nepřesvědčivých momentů, s minimální dějovou kostrou. Capone Joshe Tranka navíc nedisponuje ani žádným napětím, atmosférou, tvůrčím stylem, nefungující emoce též nelze vůbec přehlížet a absence dalších výrazných, či alespoň částečně zajímavých postav, je už jen špičkou celého toho zpackaného ledovce. Těch sto minut se tak dá tudíž přežít skutečně je díky Hardyho přesvědčivého výkonu, jinak ale musím zopakovat, že se nejedná o ani trochu dobrý film, a čím dál víc to vypadá, že Trankova parádní prvotina Chronicle byla asi vážně jen náhoda, jelikož dál už se mu ve filmové kariéře tedy rozhodně zatím příliš nedaří. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kde nic není, ani Tom Hardy nebere. Chápu režisérův záměr zachytit tu část Caponeho života, kterou dosud nikdo nezmapoval, pokud se nepletu. Nicméně nechápu, proč si vybral Alfonsovo poslední tažení, které se všem zdravotními komplikacemi patří k tomu nejmíň zajímavému úseku v jeho životě. I nezkušenému filmaři muselo být jasné, že to ani zdaleka není dostatečně silná náplň pro kvalitní snímek. A tak nám Trank naservíroval jeden z nejnudnějších životopisných filmů, jaké kdy spatřily světlo světa. Absolutní zbytečnost bez špetky tvůrčí invence. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z mála, co na Joshe Tranka nezanevřeli ani po letech a na Caponeho jsem byl hodně zvědavý (nebudu zastírat, že Tom Hardy je stále i pro mě velký tahák) a drastické ohlasy mě teda hodně překvapily. Takže jsem moc nečekal a ne, že bych moc nedostal, ale námět snímku mi nepřišel extra zajímavý, kdo by taky chtěl sledovat možná největšího gangstera s plenama. Trank, jež se postaral komplet o celý film včetně například střihu, zjevně tento životopis koncipoval záměrně nejednoznačně, až bych řekl mysteriózně, ale přiznám se, že jsem po čase úplně přestal řešit co je reálné a pouhá vize a začal se celkem dost nudit. Škoda velké promarněné příležitosti, když už tu šanci dostal...5,5/10 ()

LEATHERFAC

všechny recenze uživatele

Za prvé Hardy vypadá úplně jinak než Capone - ten měl mnohem blíž ksichtem k Danymu De Vitovi, než k Hardymu a maskéři tomu taky moc nepomohli. Narozdíl třeba od Nejtemnější hodiny, kde byl podobný problém, bo Oldman se na Churchila taky zrovna dvakrát nepodobá, navíc má asi o 50 kil míň, leč maskéři si s obojím poradili znamenitě. Tady teda vůbec. Ale ideálně bych to obsadil někým úplně jiným, kde ta podoba aspoň trochu je. Sorry. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak predsa len slabučký film, ktorý mal ísť v kinách? Ale pandémia, ďalšie ale, bola to riadna blbosť. Takmer žiadna akcia, nie takmer, fakt tam nebolo nič akčnejšie, to sa bavíme o legendárnom gangsterovi Al Caponemu. Ako tak, Hardyho výkon a prácu maskérov treba pochváliť, ale inak zbytočný film a ďalej sa radšej nevyjadrujem. Počkajte si však na záver, ten stál za to. Zatiaľ, ide o najväčší prepadák tohto roku. 2* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)
  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama