Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy se točí, aby se předvedli maskéři, kostyméři, kadeřníci a lidé od výpravy. Jinak tuhle nanicovatou červenou knihovnu zachraňuje leda politika, díky níž se tu občas i něco děje. Takže pro mne byl nejzajímavější francouzsko-monacký konflikt, a všechny slzy Nicole Kidmanové tu byly navíc. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já tu Nicole v poslední době nemusím. K sebrání jedné hvězdy mě donutil její srdceryvný projev na plese Červeného kříže, kdy to vypadalo, že mi ten sladkobol poteče i z uší. Probém tohohle filmu je, že se soustředí jen na Grace (a trochu tedy opomíjí souvislosti, kromě politiky tedy) a ukazuje ji jako trpitelku á la Diana. Grace si připadá ztracená, zhrzená, zrazená a zatracovaná. Ach, jak já těm Monačanům rozumím(pozor: v tomto případě nepříjemné Nicole á la Grace, která si myslí, že jí každý padne k nohám). Bohužel, pokud je vám protivná titulní hrdinka (a to mně tedy je), celý film nemá příliš co nabídnout. Snad jen krásné postředí Monaka, atmosféru monacké smetánky (María Callas!) a lehký náhled do francouzsko-monacké politiky počátku 60. let 20. století. Tohle není film o Grace Kelly, ale o tom, jak si Nicole užila dovolenou v Monaku ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tento film se zaobírá pouze jednou epizodou z celého života Grace Kelly, za biografický bych to moc neoznačila. Jednou se to sice vidět dalo a ani jsem se u toho nenudila, víckrát bych si to ale nepustila. Přišlo mi to všechno trošku zmatené, vlastně tam skoro vůbec nebylo nic o tom jak se s knížete poznala, celé se to soustředilo na to, jak se vyrovnávala s novou "rolí" kněžny a mě to zrovna dvakrát neuchvátilo. 3* ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Věřím a vůbec nepochybuji, že to převtělení či přerod úspěšné a oblíbené herečky v noblesní monackou kněžnu muselo bolet.. Vdala se z lásky a netušila, do čeho jde.. Stala se matkou a pro své děti a jejich ochranu se rozhodla setrvat a bojovat ze všech sil.. Moc pěkný životopisný snímek, sice je to jen výsek několika let, zřejmě to však jsou roky nejdůležitější.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Premiéra fimu byla plánována na podzim 2013, ale protože se režisér Dahan neshodl s producentem Harveyem Weinsteinem na podobě finálního střihu, byla odložena na květen dalšího roku do Cannes. (kenny.h)
  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Reklama

Reklama