Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Trapná zvučka, trpaslíci, blondýna, prehnane cynický Boyard, namakanci, entuziazmus a týmový duch, všetečné otázky už spomínanej blondýnky, dalšie cynické poznámky od Boyarda, kľúče, nápovedy, hláskovanie, väčšinou zlatiaky. Takto nejako znie stručný súhrn jediného dielu britskej značne zjadnodušenej verzie Pevnosti Boyard. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar původní Fort Boyard jednoho z nejlepších soutěžních pořadů své doby. Zmizel otec Fura, Paklíč a celkové také kouzlo a atmosféra, kterou rozhodně nenahradí soutěžící kteří často vypadají jako by právě slezli z modního mola. Jednu hvězdu dávám za začínající znělku která jako jediná zůstala nezměněná. ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

1. série za 4*, 2. série za 3* a poslední série je naprostý úlet, snad nejhorší obměna hereckého obsazení v historii dobrodružných soutěží. Úchylný a opilý námořník má snad být náhradou za profesora čáryfuka, což byl jen odvar otce Fura. Naprosto nesympatická a sebestředná blondýnka, která se někdy více soustředí, aby její obličej zabrala kamera, než by pomáhala soutěžícím. V porovnání s předchozí blondýnou kráskou, tak trochu parodie. Poslední věc co mne kope do očí, je postava pana Boyarda, zatímco herec v první a druhé sérii, ač časem již stereotypní svými hláškami, byl celkem snesitelný. Pan Boyard v třetí sérii je znova takový castingový vtípek. Občas se bojím, aby ten naprosto nevýrazný (charisma nikoli v postava) nedostal infarkt. Třetí sérii hodnotím (i vzhledem k určitému pozměnění - spíše některé průměrné a nadprůměrné disciplíny byly nahrazeny podprůměrnými a celkovému zjednodušení, zbulvarizování, atd.) odpadem. Celkově vzato 45 %. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá pevnost Boyard je zpět! Navíc s naprosto geniálně a zřejmě i záměrně tupým dabingem Prima Cool(což samotná "Kolíkova" televize nepokrytě přiznává v parodujících upoutávkách). Navíc ve věži už "nestraší" otec Fura, ale nějaký pomatený blázen, který plácá páté přes deváté. Do pevnosti tentokráte jezdí policejní sbory jednotlivých londýnských okrsků, případně bachaři. Nejvíce ovšem vždy pobaví instruktoři z fitness center, jež nejsou sto vyšplhat pár metrů po laně. Ve výsledku tak jde sice o nechtěnou, ale přesto, nebo právě proto povedenou zábavu. Pane Kebule, prosím gong! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak se mi kdysi zamlouvalo žabožroutí zápolení s nástrahami pevnosti Boyard, tak mám problém vystát tenhle britský grcmake. Je to sice totéž, ale zároveň je to mnohem stupidnější, otravnější a trapnější. Když jsem poprvé zahlédla tu kozatou Barbínu, co vyskotačila ze člunu v roli průvodkyně soutěžících, zvedl se mi kufr a zježil vlas. I vzpomínka na ni ve mně vyvolává nutkání hodit šavli. Rádoby zlý vytlemenec - sudí je natolik impertinentní, až si rozpačitý divák připadá, jako by sledoval koprofilní porno. Laciná náhražka otce Fury "profesor" může pobavit leda dítka v předškolním věku a jeho otázky v češtině často nedávají smysl... občas dávají i nesmysl. A vzhledem k tomu, že český dabing vzrušeně překládá každý nejapný výkřik, který soutěžící vypustí z hrdla, tudíž imrvére posloucháme: "Rychle! Jdeme na to! Rychle! Dokážeme to! Zvládneme to! Rychle! Zvládneme to! Do toho! Rychle! Honem! Dokážeš to! Rychle!", stávají se i soutěžní týmy prakticky nesnesitelnými a držení palců se nekoná (palce se totiž nacházejí hluboko zaražené ve zvukovodech). Sledovat soutěž beze zvuku, možná bych byla ochotná připrdnout třetí mdlou hvězdičku, ovšem nemám zájem. Nejsem si jistá, nakolik mou příchylnost k originálu ovlivnila nostalgie, tuhle mizernou anglánskou kopii však nemám zapotřebí. 44% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Pevnost se nachází u západního pobřeží Francie na souřadnicích 45°59'59.006"N, 1°12'49.717"W. (Ficik)
  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)

Reklama

Reklama