Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (100)

Aljak 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som bol zvedavý ako dopadlo 3.stretnutie Bradleyho a Jennifer na plátne. No popravde, ich predchádzajúce dva filmy sa mi oba pozdávali viacej. Síce ani táto Serena nebola vôbec zlá, príbeh bol zaujímavý, akurát že to nemalo ten potrebný spád, ktorý by to celé o čosi viac zvýraznil. Atmosféra prelomu 20tych a 30tych rokov sa mi celkom pozdávala, aj postavy a zápletka, ale niečo tomu proste chýbalo. Niektoré fázy sa strašne vliekli, no a iné by si zas zaslúžili oveľa viac pozornosti a času. Ale tak čo už, aspoň na tie 3* to predsa len stačí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Serena je dobové drama, které určitě vyniká výrazným castingem, působivým vizuálem, výpravou a slušnou atmosférou, jenže k čemu to je všechno platné, když se to celé utápí ve strašně nezáživném příběhu, který se jednak fakt táhne a jednak jde skutečně jen o přehlídku všemožného klišé, které ovšem není navíc ani trochu poutavé, zajímavé, či jakkoliv jinak působivé. Sice se tam prakticky neustále dějí všem jen samé špatné věci, ale emoce z toho cítit nejsou a i lavinovitě se valící dramatické situace vyznívají vesměs ploše a bez potřebného efektu, a přestože to může vyznívat, že by se mohlo tedy alespoň jednat o nějakou slušnou depku, tak ani to se nepovedlo, na to se tu v tomto ohledu zas netlačí na pilu tím správným směrem, vše se prostě odehrává jen v nefungujících náznacích. Postavy pak mohou sice působit zajímavě, ale ani od nich se člověk nedočká nějakého výraznějšího přínosu pro film, jejich charaktery a chování jsou totiž velmi neprůhledně zpracované, respektive spíš až jen tak načrtnuté, takže si nikdo z nich nemá ani šanci získat od diváka nějaké sympatie, a co se týče hereckých představitelů, tak minimálně ani ústřední dvojice, tedy Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, nepůsobí ve svých postavách kdovíjak zapáleně, a tím pádem tudíž ani příliš přesvědčivě. Film Serena podle mě zkrátka měl původně možná velké ambice, ve výsledku se ale jedná jen o nezáživnou a nevýraznou nudu. ()

Reklama

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Serena je drama nasnímaná prepychovou senzitívnosťou scenáru a kamery prehlbená fragmentovou pomernosťou akčno zvratových prílepkov z čoho vyplýva výborný podklad zoseženia početnej textovej vyfundovanosti frapantnej pre daný žáner a schopnosť zainteresovať aj publikum oscilujúce medzi mainstreamom a alternatívnou kultúrou,takže neolutujete,možno ano... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se snímku bál a mám pocit, že to bylo oprávněné. První záběry na nádhernou krajinu mě dostaly, to zase ne že ne. Carolina je prostě božská a lesy jsou úchvatné. Jenže příběh, ač je jak chce dramatický, mi přišel křečovitý a nudný, se zaměřením pouze na herce a jejich výkony, které doslova křičí, že někdo chce Oscara. Ne, děkuji. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vanilková bohyně Serena v lehce pochybném podání Jennifer Lawrence tady má jen dvě polohy (nebavím se o koitu). Nejdřív jako (všeho)schopná doktorka Voštěpová vodí za kládu dřevaře Bradleyho Coopera a pak, po vyhlášení věčného vegetačního klidu, už jen vyšiluje, nebo čumí jak kůrovec na Ríšu Brabce. Není se co divit, když manžel používá jazyk už jen na zalepování obálek s výživným pro levobočka! Rashova novela v sobě nejspíš skrývá potenciál, ale tady se z něj projevilo pramálo. Film bez identity, s opakující se návodnou hudbou plnou tklivosti a postavami, které Lady Timbermacbeth nedokážou zaštítit výraznějšími emocemi. Dám ale ještě po Bird Boxu Susanne Bier Druhou šancí třetí šanci.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)
  • Film vyšel v ČR pouze na DVD, v ostatních zemích, které se podílely na jeho vzniku, ho uváděli v kinech. (Lukrecie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno