Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keby ten debilný, vykonštruovaný, umelý, zúfalo nevtipný a meganudný scenár nehovorili "kedysi skvelý herci", tak tento film nemôže mať toľko percent (aspoň som o tom skalopevne presvedčený). Stand Up Guys je v mojej optike jedným veľkým trápnym kŕčom a neuveriteľnou sračkou, ktorá si nezaslúži zľutovanie kvôli Alovi a spol...Kúsok od odpadu, 0,5*/5! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No z filmu jde sice melancholie a velký přátelství, leč to nebylo podpořeno dobrým stylem vyprávění. Docela by mě zajímala ta nejvyživnější událost v mladí Vala a Doca, protože takový přátelství musí přece prověřit nejedna silná událost, ale vše se odehrávalo jen ve dvou slovech typu "jako dřív", ale jak si udělat názor na chlápky jejich hlavní akcí jsou šukačky v bordelu. Konec se naštěstí nes v duchu na kterej mám slabost, tedy v prezentaci velkolepýho frajerství, když si k tomu připočtu Ala a Christophera v hlavních rolí, který svoje postavy zahráli maximálně možně, nakonec ty tři hvězdy tady vyškrábnu, ale myslím si, že scénař mohl navařit daleko lepší výživu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, že sa tento film dostal do distribúcie. Ak by som ho sledoval v multiplexe, cítil by som sa asi nesvoj. Ak by som ho sledoval v nejakom malom polnočnom kine, bol by naopak ideálny. Je to proste príjemná jednohubka ako vyšitá s pár postavami, medzi ktorými sú pekne vykreslené vzťahy. Dopomáhajú tomu samozrejme herci, ktorí si už nič nepotrebujú dokazovať a svojim spôsobom pripomínajú samých seba, keď asi ani tieto legendy tak úplne nechápu súčasných mladých v Hollywoode. Film o tom, že za všetko sa vždy zaplatí plná cena. Ak je splatený váš dlh spoločnosti, nič to ešte nemusí znamenať. Ak ste spáchali vraždu, nezabúdajte na to! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny film s dvoma hereckymi legendami, ktore dokazuju, ze stale maju, co divakovi ponuknut. Skoda len ze nad hladinu priemeru film taha hlavne ich charizma. Vsetky ostatne aspekty filmu su tuctove. Holt Fisher Stevens je sice zabavny herec, ale ako reziser je tuctovy rutiner. U kazdej sceny si viem predstavit, ze by sa dala natocit ovela intenzivnejsie. Keby nieco podobne natocil dajme tomu Scorsese a ktomu si prizval este De Nira a Pesciho, tak by som snad umrel blahom. Ale co uz. Aj tak mam z vysledku dobry pocit a fanusikom ustrednej hereckej dvojky tento film rozhodne odporucam. 7/10. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tak krásný námět a s takovou ústřední dvojicí. Jenže, když jej natočíte nijak a nepřidáte jeden jediný zajímavý nápad, pak spadnete do bahnitého průměru a občas propadnete ještě hůř. Bohužel. Velká očekávání jsem rozhodně neměl, ale tohle bylo až smutné, jak nevyužitý potenciál trčel uprostřed dění a jen znaveně zíral. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)
  • Film je věnován Bingham Rayovi, výkonnému producentovi snímku, který zemřel 23. ledna 2012 na komplikace po mozkové mrtvici. (korndaddy)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama