Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

Radko 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi to zdalo ako dementné cvičenie pre stále hlúpejšie publikum. Pár prekvapivých zvratov zhruba v polovici situáciu zlepšilo a jedná sa tak len o hlúposť štandardizovanú. Samotná jednoduchosť scenára nevadila natoľko, aby som naháňačke za lúpežníkmi nedal vyššie ohodnotenie. Vadilo čosi iné: rafinované odoslanie všetkých zástancov práv zadržaných kamsi hlboko do smradľavých hajzľov, pretože len bránia vo vyšetrovaní, sú zmietaní žiarlivosťou a túžia po pomste. Naopak dobrí sú tí, čo majú vytipované podozrivé elementy. No a ak sú podozriví, treba ich bejzbolkami naučiť spravodlivosti. Keď náhodou vinní nie sú, ich chyba bola vo vyvolaní dojmu podozrivosti. Partia búchačov je samozrejme neskorumpovaná, neohrozená a solidárna. Šéf je sympatický, starou školou odchovaný alfa samec, užívajúci si s generačne mladšou kolegyňou. Nejde o nič iné, len o miliónkrát v detektívkach opakovaný koncept manipulácie, snažiaci sa desaťročia divákov presvedčiť o tom, že: 1. policajtom záleží vždy len na vykynožení zločinu, 2. akákoľvek násilná akcia polície je oprávnená a má zmysel, hoci sa zdá, že ho nemá., 3. prisťahovalci sú pliagou, rozvracajúcou systém. 3. občasné údery nevinným sú nevyhnutnou daňou za účinné vykynoženie lotrov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jak jsem říkal, těch britských filmů bude tenhle týden trochu víc. Další snímek je mrazivý thriller z prostředí britské policie, která to očividně nemá příliš jednoduché. Její barvy ale hájí chlápci, kteří jsou schopní si to na ulici rozdat s grázly a navíc by ještě klidně mohli po večerech dělat vyhazovače v baru. Samí tvrdí chlapi, kteří ví, jak život chodí a nebojí se postavit těm největším grázlům, které Temže vyplavila. Drsní policajti, co nechávají mluvit pěsti a zbraně. Kde jsme tohle jenom... No jistě, Guy Ritchie a jeho britské gangsterky. "The Sweeney" se hlásí k odkazu seriálu ze 70. let, který nesl stejné jméno. Nemohu bohužel posoudit, jak moc je mu věrný, co se stylu týká, ale pro současnou dobu se jedná o moderní akční film, kde jsou hrdinové celkem uvěřitelní, tváří se velmi skutečně, jen to nakonec dopadá tak, že jsou vlastně supermani, protože projdou vším, ze všeho vyváznou a nakonec nakopou zadky těm, co si to zaslouží. Kdyby snímek neměl svou drsnou formu, nemá vlastně nic. Jistě, ještě celkem dobré britské herce, kterým byly role vybrány na míru, pak jednu správnou honičku Londýnem, ale to je všechno. Film se snaží být hodně dramatický, navíc ještě emotivní, chce ukázat, jak se pro dobro trpí, jak i ti dobří mohou trochu sklouznout, ale nakonec jen proto, aby objevili pravdu, aby zajistili, že bude učiněno spravedlnosti za dost, ať už je ta spravedlnost jakákoli. V konečném důsledku je tak film skutečně spíše televizní produkcí, protože i dnešní seriály umějí být moderní, drsné a celkem realistické. Z hlediska scénáře to není nic zamotaného, i když ba to možná být chtělo. Syrovost přitáhne, ale na druhou stranu je takových filmů poslední dobou prostě trochu moc. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Britové tahle syrová krimi prostě umí. A tenhle film si úplně říká o post pilotního dílu nějaké delší ságy, protože je jasné, že ačkoliv je Sweeney zpět ve hře, Haskinse to stálo dost úsilí a Reganovi bude odteď za každý přehmat šlapat jeden vdovec na krk. A tohle je Sweeney, důvodů ke šlapání bude dost. ~ Mělo to příběh, byť místy dost odhadnutelný, ale také zdravou porci akce, skvělou atmosféru a syrovost, čpící z kamerového filtru i samotného dění. Tohle se povedlo. ~~~ Celkem dobrá byla i hudba, bohužel na facku bylo "to" hned na začátku závěrečných titulků, moderní elektronický magvlajz, který si mohli autoři odpustit a nebo ho udělat alespoň poslouchatelný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád oldschoolovky, mám rád Drsného Harryho, mám rád Raye Winstona, i ten modrý filtr mi občas u filmů přijde fajn. Ale tohle mne zklamalo. Hraje se to na jakousi drsnou reality show, přitom to jen bezduše kopíruje všechna již tisíckrát provařená klišé. Stačí rozjezd, a je vám naprosto jasné, kdo kdy zhebne, a kdo ne, a že vše není tak, jak se zdá, chybí jen už zkorumpovaný polda, který za vším stojí a vše nastražil. Mnohé nelogičnosti - na začátku jsou policejní vozy na místě loupeže div ne dřív než zloději; jeden policajt to dostane ze dvou sapíků, ale má vestu a přežije, ale jiný polda střelu pistolkou z dálky nepřežije (asi měl neprůstřelnou vestu z českých padáků); elitní policejní jednotka se nezdržuje hledáním stop a ověřováním informací (třeba když někdo letí do zahraničí, a vy máte pochyby, že tam letěl, stačí zavolat na letiště a vyžádat si záznam z kamery); ani se moc nechce věřit, že mladá holka poletí na starého pupkáče atd. Navíc hlavní postava je skutečně neschopná - odmysleme si Reganovy drsné kecičky a vizáž, tak co jako tak chytře policejního zvládl? Že mu dal informátor tip? Že sem tam z někoho něco vymlátí? Chybí tomu šťáva, postavám nevěřím, a zvláště ten mladý polda, co se snaží vypadat jak Regan, a dokonce se stejně hrbit, ten je směšný až na půdu. Stačilo trošku přidat, a byla by z toho dobrá parodie na tenhle žánr. Jenže to není dobrá vizitka filmu. Jo, je tu pár kapek suchého britského humoru, dokonce sem tam v obraze (britské a turecké vlajky na hlavní třídě), ale je toho skutečně pomálu. A jestli někdo pobral celkovou pointu, proč to bylo nastraženo zrovna takhle pitomě nebo proč teda vlastně zastřelili tu holku v klenotnictví, tak to klobouk dolů. Protože ať na to člověk kouká z jakéhokoliv úhlu, nedává to smysl, a pomstit se dalo daleko jednodušeji a elegantněji. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Luxusní Britská kriminálka, která je doprovázená skvělou akcí a neskutečným humorem. Když jsem si film pouštěl, ani jsem netušil, o čem vlastně je, odkládal jsem ho, ale ani nebylo proč, protože jsem se královsky bavil. Námět je fakt dobrý, zpracování nemá chybičku, příběh je luxusně vygradovaný. Co se týče akce, je skvělá, působí realisticky, drsně, 2 souboje, 2 honičky a zbytek se střílí. Herecké obsazení, Ray Winstone je fakt borec, neuvěřitelně to tam kosí, O Benovi Drewovi platí to stejný, úplně žeru typ takových drsných poldů, kteří si stojí za svým, zbytek je slabší, ale jsem i tak spokojen. Kamera a celkově technické zpracování skvělé, akce přehledná a hudba fajn. Nesmím však zapomenout na ten humor, neskutečný komba do sebe parta poldů kosí, Winstone si sám ze sebe dělá prdel, směje se svému břichu, takhle to má vypadat! A jak jsem říkal, příběh je luxusně vygradován, Winstone se dostane na moment do vězení, spoustu věcí divák nečeká, kam se serou sračky s Bondem. Parádní prostředí, ve kterém se akce odehrává a ejvíc mně potěšilo, že konec působí dost otevřeně a možná se najde ještě něco, co by se dalo pochválit. // Akce mohlo být víc, ale to není zas takový zápor, soubojů je bohužel málo, ale cajk, no to je tak asi všechno, co bych vytkl, občas působí moc předvídatelně, někdy Winstone a Ben nejednají, dle mých představ. // Filmu není co vypíchnout, všechno šlape ve skvělém tempu, příběh je fakt parádní, vážně jsem nepočítal s tím, že mně film bude tak bavit, to je tím, že poldové jsou drsní, s nikým se neserou a sami ze sebe si dělají prdel. A ještě něco, Paul Anderson, který hraje hl. záporáka mi připomíná Kata z Prago Union :D, doufám, že bude cvajka. 10/10! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)

Reklama

Reklama