Reklama

Reklama

Pro dobrotu na žebrotu

Trailer

VOD (1)

Nie je to tak dávno, čo mala Terry (Taraji P. Henson) pred sebou veľmi slušne našliapnutú kariéru v súdnictve. Lenže ona sa radšej rozhodla stať sa manželkou a matkou na plný úväzok. S manželom Jeffrey (Henry Simmons) a dvoma deťmi žije pokojný a vyrovnaný život na predmestí Atlante. Jeffrey je práve z rodinných dôvodov mimo mesta, keď na dvere ich domčeka večer zaklope muž menom Colin (Idris Elba) a požiada Terry o pomoc – potrebuje si vraj zavolať, pretože sa mu neďaleko pokazilo auto. Dobrosrdečná Terry sa rozhodne sympatickému cudzincovi pomôcť, no veľmi rýchlo pochopí, prečo sa vraví, že žiadny dobrý skutok neostane nepotrestaný – z Colina sa totiž vykľuje krutý a nebezpečný sociopat, ktorý práve ušiel z väzenia a ktorý ju začne terorizovať pod jej vlastnou strechou! (TV Markíza)

(více)

Recenze (59)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13,2miliónaTržby USA $52,543,632Tržby Celosvetovo $54,323,210Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,426,007 //počet predaných kusov 57,544Tržby za predaj DVD v USA $5,918,291 //počet predaných kusov 236,346║ nehorázne naivné, banálne, absolútne prestrelený thriller ktorý kolabuje hlavne vo svojej druhej polovici a to stŕmhlav dolu /20%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony , Screen Gems // Počet premietajúcich kín v USA: 2,175 // Otvárací Víkend v USA: $24,250,283 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ale jo, prostě tuctový, neškodný thriller, který zabaví, napne, ale nepřekvapí byť závěrečný zvrat je celkem milý, tak ve výsledku se nejedná o nic nového. Naštěstí mě tyhle filmy baví a Idris Elba je solidní záporák, takže se na film kouká hezky i díky skvělé technické stránce, co však zamrzí je absence gore, jinak bych šel s hodnocením i výše. Fajn Jednohubka . 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ježišikriste, to je ale hovadský prúser. Ak takto Idris Elba mieni pokračovať, nech to radšej zabalí už teraz a ušetrí nás vďaka tomu ďalších bolestivých filmových zážitkov. Tak predvídateľný "televízny" triler som naposledy videl... čo ja viem... v roku 1999? Akoby nestačil božsky príšerný scenár, tak je k dispozícii ešte bezfantazijná réžia, televízna výprava, dialógy ako z pekla a bolestivé pokusy o herecké výkony v čele s neznesiteľnou obeťou (Taraji P. Jenson) a otravným a otrasným zloduchom. Ach Idris, prečo, prečoooo?!?! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zločinec na úteku sa po autonehode objaví pred dverami ženy, ktorá je v noci sama s dvoma deťmi... Klasický, podľa žánrových klišé postupov vystavaný thriller, akých bolo v 90. rokoch na mraky a to ich ani nepotrebovali hádzať do (na oko) vznešenejšej kolónky „home invasion“. Pozerá sa dobre, je pekne natočený, profesionálne odohratý, ale všetko je až hriešne uhladené, nenáročné a bez jediného prekvapenia. Aj keď ma vlastne prekvapilo to, že niečo tak obyčajné a opozerané sa ešte dnes môže dostať aj do kín. Rutinná, nenudiaca jednohubka za 3*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Klasickej skoro až televizní thriller kterej nijak neirituje ani neoslní. Je pravda, že děj je strašně předvídatelnej. Téměř v každý scéně jsem tušil co se stane v té příští, ale zase je třeba uznat, že na poli podobných filmů už se asi z ničím co tu ještě nebylo přijít nedá. Nejvíc mě bavil Elba kterej toho psychopata žádajícího o druhou šanci aby mohl zmastit ještě pár lidí zahrál fakt přesvědčivě. To jak vezme tu otravnou bloncku lopatou po palici nemělo chybu. Na druhou stranu hlavní hrdinka je ukrutně nesympatická a nefandil jsem jí ani náhodou. Nakonec jsem celkem spokojenej, ale i já se divím, že se podobnej film dokázal procpat do kin.60% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THEY SAY THE STORM IS GOING TO BE REALLY, REALLY BAD." ------------ Sklamanie z obsadenia, minimálne pre mňa v plnom rozsahu. Leslie Bibb tak 9 minút dokopy max., jej pohľady však stáli za to, kráľovná juhu Kate del Castillo sotva 2 minúty... mrhanie ako vínko... čiže... teraz to celé stojí a padá na Idrisovi a Taraji P., ktorá naposledy dobre zahrala tak pred desiatimi rokmi, takže inak, tiaž celého filmu má na pleciach Idris Elba, skvostný skvelý herec, ktorému tu však neverím ani ň, jeho slová nemajú váhu a keby hneď v úvode nepovedali, že má na konte 5 tiel, prvú hodinu by som si myslel, že je len zblúdený tulák, ktorému sa pokazilo auto, tak zhodou náhod zazvonil u pohľadnej spoluobčanky, kde sa mu tak veľmi zapáčilo, až sníval o tom, že tam zostane naveky. Niekde v scenári a réžii zrejme nastala chyba. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Docela povedený thriller, který však nic extra nepřináší. Na všední večer TV Nova fajn, na doporučování ani náhodou. Idris Elba mi na záporáka obecně moc nesedí, ale snažil se, tak nějaký ten slabučký průměr tomuto light home invasionu dám. Rychle pryč, než si to rozmyslím. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|38%| Tak co bych o tomto nízkorozpočtovém snímku měl říct ? Rozhodně to mělo větší potenciál, to je jasný. Na druhou stránku se tomu ale nedivím. Třeba formát PG-13, to se do podobného typu thrillerů prostě nehodí. Máme tu psychouše co ohrožuje nevinnou, bezbrannou ženu, vraždí kolem sebe a díky PG-13 to nemá zas takový efekt. Thrillery mám rád, ale zde to nemělo žádný náboj. Rozbíhalo se to sice pěkně, zajímavý úvod, zajímavá postava Idrise Elby atd. Čekal jsem, kdy přijde ten pravý moment, který mě nějak vytrhne, to se ale nestalo. Určité klady se najdou. Nepředvídatelnost, neví se, kdy se co stane, ke konci to má jednoduchou, ale funkční pointu, výraznou chybu film nemá, ale když jsem si to ke konci v hlavě shrnul, tak jsem si pamatoval jen velmi málo. Hudba je taková normální. Herecké obsazení je dobré u hlavního herce Elby. Jinač je takové průměrné. Brutalita zde moc výrazná nebyla, to opět kazí PG-13. No, nevím, co bych k tomu měl víc dodávat. Prostě slaboučký thriller, který se dá vydržet, ale trvá to dlouho, na to, že je to velmi krátká stopáž. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tuctová připomínka omšelých thrillerů plných obehraných klišé, v nichž osamělá žena čelí psychopatovi. Neotřelé tentokrát je, že se jedná o afroameričany. Uprchlý trestanec, osamělá žena jen s dvěma malými dětmi, manžel na záletech, rozlehlý dům se zajímavě odlehlým dojmem, atraktivní kamarádka se staví na pozdní návštěvu, průtrž mračen, noc. Film má dlouhou expozici, kdy režisér uznal, že postavy je nutné dobrou polovinu filmu představovat. Divák tedy sleduje klábosení v domě, kdy trestanec má slušné vystupování a paní domu je natolik hodná, že ho celého zmáčeného pozve k sobě domů. Je to však zpuchlá dýně, na kterou by nevlezl ani Kajínek, nezbude tedy milému chlápkovi, než se na nevzhlednou ženu obořit, honit ji po domě a vyvolat napětí, popřípadě tasit zbraň. No jo, pane režisére, ale kečup jste nechal v rekvizitárně. Ačkoliv korpulentně disponovaná žena omlátí atleticky disponovanému maníkovi o hlavu všechno, co má v baráku po ruce, krve by se jeden nedořezal. Šrámy a krev si musel divák domyslet. Ke všemu Colin pokaždé vstane a je v kondici. Režisér dost rychle uklidil atraktivní ženské akvizice do kouta. Kate del Castillo a Leslie Bibb rychle opustily scénu. Mohlo být zajímavější, kdyby v domě zůstala majitelka i její kamarádka, ale ne. Ani nebyl moc jasný záměr trestance, proč se vlastně zabývá ženou, která mu nepřinesla žádné velké výhody. Z vily se divák přesune na noční "rodinný" výlet, na kterém se samozřejmě namane policista, který pojme podezření, co to se ženou cestuje za podivína, jenž má uprostřed noci na klíně mimino. Posledním místem pobytu unesené ženy je byt delikventovi zavražděné přítelkyně. Zde se odehraje závěrečný střet. Tradá, film si schoval na závěr mini pointu, jejíž pravděpodobnost zavání nesmyslem. Thrillerový žánr nebyl tímto kouskem s televizně pojatým scénářem obohacen o mnoho objevných a novátorských prvků. Za zmínku stojí to, že nikdo po uprchlém a nebezpečném vězni nepátrá, žádná zmínka v médiích. Ten byl podezřelý z únosu a zabití pětice mladých žen, ale padne o tom slovo jen u úvodního slyšení, kdy komise zamítá jeho podmínečné propuštění. Dál se touto kauzou film nezabývá. Idris Elba, který film produkčně zaštítil, zřejmě zatoužil po výrazně záporné roli. Nevedl si špatně, nemá primitivní vzhled a hrát umí, ale divák přece jen čekal, že to více rozbalí. Do role protihráčky byla vybrána prakticky neznámá Taraji P.Henson, která plnila požadavky mámy od dětí, ale divák jí fandit nebude. Nejvýraznějším hercem byla znepokojivá až zlověstná noční a deštěm zmáčená atmosféra, do níž mohl být zasazen o mnoho působivější thriller. Technická stránka na nízkorozpočtový film byla více než dobrá. Horší už to bylo s momentem překvapení ve filmu. Ten se nedostavil. Vzešla z toho průměrná záležitost. 50% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že tá malá ani raz nezaprotestovala napriek všetkému čo sa dialo. Že ten kojenec ani raz nemukol. Že Terry mala neustále po ruke nejaký nožík na otváranie listov, črepinu z rozbitej vázy, nôž ... no a rany rozdávala ako profesionálny boxer. No a Colin, to bol snáď terminátor, ožil vždy v správnej chvíli. Pol hviezdy by som možno prihodila za Idrisa, lenže bol neustále v tme. Blbina, ktorá ale dlho neotravuje. 1,5* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takovej blbej thriller, ale Elba celkem zachranoval. Jsou dva slabší twisty, ale postavy a scénář jsou hoodně odlehčené. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem přemýšlel jestli nedám větší hodnocení, Elba opět potvrdil že je výborným hercem i na špatné straně, film vás ani nenudí jen je prostě pomalejší a konec určitě stojí za dokoukáni. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná tuctovka mixující revenge a home invasion. Za pozornost stojí akorát Idris Elba v roli psychopata, který se ani nemusel příliš snažit, aby vyčníval. Naopak jeho protihráčka, nehezký odulý šimpanz, byla ve všech směrech mizerná. Jako kulisa k žehlení košil je to tak akorát. 35% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný thriller so všetkými otravnými klišé, ktoré v tomto žánri existujú. Žiadny zaujímavý ani prekvapivý moment, len nuda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Problém je v tom, že hlavný ťahúň Idris Elba, nieje na takúto úlohu stavaný. Nemyslím tým, že by nebol kus chlapa, ale proste je to sympaťák na pohľadanie, ktorý nieje v tejto polohe veľmi presvedčivý. Veľa hercov sa snažilo vymámiť zo škatuľky krásavcov a hrdinov tým, že sa pretavia do polohy záporáka. Niektorým to vyšlo, iným zase nie. A to je prípad aj tohto borca. Film samotný, je klišoidným príkladom hostage thrilleru s malou výnimkou zvratu pred záverom, ktorý som fakt nečakal. No nečakal som ani priemer, ktorý tento snímok na prvý pohľad nenaznačoval. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ten najtuctovejší, béčkový thriller. Rutina, ktorá ide len po žánrových koľajach a využíva snáď všetky klišé. Bez jediného momentu prekvapenia (teda okrem toho, že to niekto poslal do kín), bez jedinej situácie ktorá by nebola predvídateľná alebo akokoľvek vopred očakávaná. Je to síce obstojne natočené a vďaka veľmi krátkej stopáži ani nestihne výrazne nudiť, akurát tomu chýba potrebná surovosť. No Good Deed by silou mocou chcel byť drsný thriller, ale nezmôže sa na nič viac ako na pár silných rečí hlavnej postavy. Idris Elba má síce potrebnú muskulatúru, aby budil rešpekt, ale ja osobne som ho mal v zápornej roli dosť problém akceptovať. Ono sa totiž hrôza okolo ústredného vraha ťažko buduje pokiaľ tu nie je žiadne explicitnejšie násilie, ale všetko je uhladené a tip-top. Navyše hlavná hrdinka nebudí veľké sympatie, takže je ukradnuté ako nakoniec skončí a vôbec všetky (asi tak tri) vedľajšie postavy ktoré sa tu vyskytnú sú skôr otravné (hlavne blonďavá kamarátka hlavnej hrdinky z ktorej priam sála nápis „som potenciálna obeť!“). Je to však také neškodné, takže veľký problém som s No Good Deed nemal až do záverečného rozuzlenia, v ktorom sa odhalí motivácia záporáka, ktorá namiesto toho aby celému filmu pridávala na vážnosti je skôr na smiech. Tam už som moja hranica milosrdnosti povolila a podobne lacný zvrat/objasnenie motivácie je vyslovene scenáristovi na facku. O desiatej večer na nejakej odpadovej televízii typu Joj by to síce nemalo nikoho neuraziť, ale inak je úplne zbytočné si to akokoľvek zháňať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co tím chtěl tvůrce říct - že je paznecht, co dokáže udělat jen scénář, za který by se styděl kdejaký amatér? Útěkem z auta jsem film přestal sledovat běžným způsobem a zbytek došel rychloposuvem. Zcela nečekaně nic, co by nebylo tak očekávatelné, že bych brečel. Hvězdička za to, že Idrisovu roli zlouna, ty většinou tenhle mrakodrap nehraje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela dobré a skutečně se tu daří vytvořit napětí, ale zároveň mi to přijde takové moc jednoduché, chce se to zalíbit, nechce to jít za hranice toho, co by se ještě dalo nazvat mainstreamem, který je vhodný pro širší publikum. Žádná nahota, žádné skutečně explicitní násilí, jen snaha vytvořit hrůzu tím, jak Idris Elba vypadá, tváří se a jak stojí. Kdyby to nebylo tak sterilní, slušelo by to filmu více. ()

Reklama

Reklama