Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 039)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pud sebezáchovy kontra díra v charakteru aneb jednou v roce na Vánoce strejda kolta popadne (!!!) Děsnej bordel po baráku a The Purge jedním dechem jako né tak fany Funny Games v přístavbě. Jediný tvor na planetě, který má ze zabíjení požitek je člověk a tak když člověku jako James DeMonaco dají natočit absurditu s pravidly, i já číhal na prožitek. Upřímně, úvodní atmosféra byla plíživě působivá, ale už po pár minutách mi došlo, že charaktery postav jsou napsané a zahrané tak, aby vás nebetyčně štvaly. Jenže Rhys Wakefield rozhodně není tak sadisticky slizkej jako Michael Pitt a provázanost i sledování jednotlivých scén stává se čistě pudovou záležitostí (něco jako "Nedává to smysl, ale víme, že to s váma cukne"). Hah, někdo dokurvil pojistky, máme tmu, ledkový baterky, černocha v khaki bundě a dvě retardovaný děcka, který bych utlouk teflonovou pánví už v půlce děje. Co se děje? Tahle moralita není, ku své škodě, (chytře) absurdní ad absurdum, nedrží jednoznačnou žánrovou linku a tempo zbrkle šroubuje především ktatší stopáží. Ano, člověk zavírá oči před zvráceností, až do chvíle, kdy se dotkne jeho samého nebo jeho blízkých. Jenže ani nadstandardní Ethan Hawke nedotáhne Očistu dál než do průměru, protože s každou minutou ve mě sílil dojem, že z tohohle se dalo vymáčkout víc, mnohem víc. Očista má do čista ještě daleko a vyvolává jen ty pocity, které musí a mě se chce jen na [final rate: 55%] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jestliže servírujete takovou exploataci do interiéru jediného domu, musíte si zatraceně ohlídat, jak moc zajímaví budou vaši hrdinové a jak moc uvěřitelné jejich počínání bude, jinak totiž v jejich hlouposti může dost vyniknout fakt, že tu zbožnou myšlenku spousty ultrapravicových stoupenců vlastně budete obhajovat. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když mají rodiče doma nevychované spratky, pak za to tvrdě zaplatí. Film se mi líbil, kratší stopáž, a když jde o život, nabere konečně svižné tempo. Zajímavá myšlenka na očištění společnosti je posléze přebíjena novozákonní úvahou, že násilí plodí násilí, tudíž po úderu do levé tváře je nutné nastavit pravou. Musím říci, že chlapeček Charlie mě celou dobu tak neuvěřitelně s..l, až jsem se těšil, kdy bude brutálně a nekompromisně sejmut. Proč tedy jen tři hvězdy? Konec jsem si představoval naprosto jinak...ta selanka ho zazdila! p.s.námět bych neviděl tak tragicky jako nesmyslný. Co takhle: každý může vlastnit zbraň, najdete-li někoho na svém pozemku či v domě, můžete ho beztrestně zastřelit, každoročně je střelba v několika školách...nemá ve skutečnosti Amerika k něčemu podobnému nakročeno? Esli vona to neni tak trochu společenská satira, že.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet nieje zlý a rozhodne je zaujímavý, ale tie hlavné postavy sú tak strašné, nudné a otravné, že by som ich najradšej zabil aj sám. V polke filmu som prešiel na temnú stránku sily a začal som fandiť tým Bad Guyom, pretože to boli jediné postavy, ktoré vedeli čo chcú a nenudili. Inak ten príbeh je s časti zaujímavý, ale je to slabé zrežírované, bez nejakého strhujúceho finále, bez napätia, čo je základ v tomto žánri. Taká polovičná nuda. Dúfam, že aj u nás bude niekedy očista, rád by som zabil svojich susedov. 50% - 2* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Amerika, rok 2022. Kriminalita minimálna. Nezamestnanosť 1%. Prichádza však deň "D". Deň, kedy každý môže zhrešiť. Okrádať, zničiť, rozbiť, znásilni - dokonca i zabiť. James so svojou rodinou je na tento večer pripravený. Okolo domu má nainštalovaný najpredávanejší bezpečnostný systém, ktorý osobne ponúka na trhu. Ale čo ak systém niekto naruší? Tvárme sa chvíľočku tak, že berieme tento film realisticky a režisér nám ponúka zápletku, ktorá by sa naozaj mohla stať. To ozaj sú tí Američania tak opitý sebaklamom, že sa ešte aj v tomto žánri snažia vzbudiť čistú lásku a súcit mladého neskazeného človeka, ktorý chce stoj čo stoj pomôcť "žobrákovi" aj za cenu obetovania svoje rodiny?? Retardované chovanie postáv ani v tomto snímku nemá konca kraja. Záver hodný poučenia, ktoré môže zosnovať len krajina, ktorej Boh žehná. Kto, kedy toto konečne zastaví! Kŕmenie týchto sračiek podávané na zlatom podnose prehltne len "fajnšmeker". Vzhliadnuť tento film v kine, podrežem v deň očisty hrdlo prvému predajcovi pukancov - 40%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Chatsworth. (MikaelSVK)
  • Lídr očišťovací party mladých studentů (Rhys Wakefield) si před vstupem do domu nabije svoji brokovnici, ale poté si ji nabije znovu, když se chystá zastřelit člena rodiny, přestože z brokovnice ani jednou nevystřelil. (dandislav1991)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 91. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama