Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Decker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem mel sveho casu strasne moc rad (asi to bylo zpusobeno tim, ze jsem v te dobe hral hokej :-)) a poustel si jej stale dokola. I dnes pokud se k nemu dostanu stale ma pro me svoje kouzlo a to hlavne zasluhou uzasne ustredni dvojice, ktere vevodi D.B. Sweeney jako odpiskany hokejovy utocnik a trochu namyslena az frackovita Moira Kelly coby nadana krasobruslarka avsak bez partnera. Konec filmu nema chybu a je to ohromna podivana. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Film by byl mnohem lepší, kdyby hlavní hrdina dokázal hrát se zavřenými ústy. Tím nemyslím, že by dialogy byly špatné, jen má prostě Sweeney i v mlčících scénách pootevřenou pusu. A to je iritující. Ale i tak to byla netrapná romantická komedie, což oceňuji, v tomto žánru je absence trapnosti ne příliš častý jev. Bohužel. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky doznievajú na ľade - táto romantická komédia z 1992 nesie ešte veľmi veľa z osemdesiatych rokov - chvalabohu prevažne toho dobrého - divnú muziku, mierne neuveriteľný námet (hokejista - krasokorčuliar) a žánrovú alchýmiu (komédia, romantika, športový film, buddy movie), no záberovanie a snímanie sa snaží byť už dynamicky v 90 rokoch, je "klipové", herci hrajú civilnejšie. je zvláštne, že tak sympatická a krásna herečka, ktorá navyše (podľa mňa) vie aj hrať a očividne v tejto dobe - na začiatku deväťdesiatych - išla hore (Cutting Edge, Chaplin, Leví kráľ) sa nejako utiahla; rovnako režisér už nenatočil, ba ani nedostal nejak veľmi príležitosť ukázať sa, a tak sa tento síce v žánri dosť schematický a podľa jasnej štruktúry a po vyšľapanej koľajničke idúci, no predsa vysoko pozeratený a zábavný film ostal ich jedinými vrcholovými úspechmi. možno mierne prehnané, no nostalgické 4 * ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slaďárna typu tak blbé (přeslazené), až je to zábavné. Není snad klišé, které by se tu neuplatnilo, zápletka na úrovni harlekýnek, bez nápadu, postavy nezajímavé, všichni soupeři bezcharakterní, alespoň že se cynik může zasmát. A pochopitelně to co se tu předvádí na ledě nemá se skutečným krasobruslením nic společného. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších zástupců žánru romantických filmů. Je tu plno žánrových klišé, ale díky trochu klasičtějšímu pojetí - vývoj od NEMŮŽU VYSTÁT po JÁ JSEM SE DO TEBE ZAMILOVAL - se na to hezky kouká a některé dialogy a scény jsou vážně vtipné... Neurazí, nenadchne, ale když se podíváte na současné filmy s podobným tématem, tak tenhle jasně vede... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama