Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Co si současní francouzští důchodci v posledních desetiletí uvařili, to si teď taky snědí. Nicméně kulinářský um, navzdory výraznému obohacení chutí z celého světa, jde trochu z kopce a tak se nedivím, že sáhli po lehce nelegálních, nicméně chuť podporujících, ingrediencích. I tak je výsledek poněkud nemastný-neslaný a Jérome měl svého otce v kuchyni sledovat ještě trochu pečlivěji. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Pohodova francuzska komedia, ktora mi svojim prostredim velmi pripominala nase socialisticke sidliska. Prijemny humor vobec nie je sileny a je asi sto krat realnejsi ako ten v americkych komediach. Akurat na pobavilo, ze babicka sa utapala v dlhoch a nemala ani na zaplatenie elektriny, lebo dostavala "biedny" dochodok 600 eur :))) [31/2013]. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Vkusné intro, výborná scénka s Tarasem v limuzíně a krásná hudba film skoro vytáhly až na čtyři hvězdy. Objektivně ale kvalita filmu tak vysoko není. Jako oddechovka nebo rozptýlení může Paulette alias Hašišbába leckoho potěšit, ale humoru mohlo být víc, přeci jen filmu zařazenému do žánru komedie by více smíchu v sálu slušelo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne ne. Viděl jsem spoustu francouzských komedií, které měly daleko větší jiskru. Alfou a Omegou téhle sázky na jistotu (stará bába - drogy - rasismus) je právě francouzská lehkost vyprávění, díky které se párkrát pobavíte, ale upřímně - že bych se smíchy zrovna předřel, to říct nemůžu... Ono je to tak, že kdo viděl trailer víckrát než jednou (což v posledním měsíci nebyl zas takový problém), může si do kina klidně vzít omalovánky. P.S: Jestli si babky ve Francii stěžují na důchod 600 éček, chtěl bych je vidět u nás... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Standart francouzské komedie. Po pár dobrých nápadech v úvodních minutách se to brzy přelomí pouze do otravnosti a trapnosti. Amsterodamské vypointování považuji za vyloženě slabé. Navíc velmi nemám rád filmy s přihlouplými mafiány, drogovými dealery a jinou podobnou rádobydrsnou havětí se kterou si nakonec vytře řiť ten největší lulan. 40% ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama