Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

Pokud odečtu povinné příchody olympioniků, které celý program nechutně natáhly, tak to byla jedinečná show, která jen potvrzuje, jak je britský národ hrdý na to, že může hostit vrchol sportovních her. D. Craig a R. Atkinson byli nádherným překvapením, které si málokdo u takhle významného svátku sportu dovolí. A K. Branagh ? Charisma tohoto herce bylo poznat na míle daleko. Klobouk dolů před všemi, kteří se na tomto projektu podíleli. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včera jsem s otevřenou hubou sledoval zahájení Letních Olympijských Her v Londýně. Ačkoli se olympiáda musí obejít bez jakékoliv reklamy je až obdivuhodně zajímavé, kolik peněz je vynaloženo na úvodní a pravděpodobně i závěrečný ceremoniál. Možná že kdyby si odpustili ty kecy typu "hladovějící děti" a raději část vynaložených peněz využili právě na nákup jídla do nejpostiženějších oblastí, bylo by to chválihodnější. Ale proti gustu žádný dišputát. Jedna věc mě však doslova nasrala. Průřez celou Anglickou hudební scénou byl sice nádherný, divák viděl od Beatles, přes Rock, Punk, Psychedelik, Hip-Hop až po Rap vše....až až na Heavy Metal. Kde je Iron Maiden, Cradle Of Filth, Motörhead nebo Black Sabbath? Tuhle éru Anglie zhluboka ignorovala. A když už jsem v těch mínusech, musím vyzvednou ty "krásné" České holínky. Naše Olympijská sportovní skupina v nich byla skoro otřesně nezáživná. Snad si to vynahradí dobrými sportovními výkony. DRŽÍM PALCE. ()

Reklama

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Až na část s moderní anglickou rodinkou závislou na updatování statusů a popových rychlokvaškách se jedná o velmi důstojné zahájení. Postrádá sice pompéznost ceremoniálu v Číně, ale například artově zpracovaná industrializace Anglie, navíc podbarvená výjimečnou hudbou, působila nanejvýš efektně. Přítomnost Mika Oldfielda a Rowana Atkinsona potěšila. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Pekné otvorenie olympijských hier. Je pekné už len tým, že atmosféra programu, ktorý ide len raz za štyri roky je o 100% vyššia. Ale mne sa nepáčilo prevedenie Londýnčanov. Jednoducho mohli to spraviť lepšie. Mne tam chýbalo také čaro, pretože je pravda, že ukážka anglickej kultúry /to s Davidom Craigom, Rowanom Atkinsonom/ bola naozaj krásna. Navyše bodka Paula McCartneyho stála za to. Ďakujem olympijskému výboru za pekné otvorenie olympijských hier s priemerným olympijským ohňom :). ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Vyděl jsem to až dneska ze záznamu na netu. Upřímě řečeno nechápu , proč se okolo toho dělá takový povyk. Je mi jasné že každá země chce urvat tu nejlepší pověst " zahájením " OH , ale takovej cirkus okolo ? Trochu moc dlouhé a občas jsem přeskakoval , a tak nějak nevím jestli kdybych byl přímo tam ( jako lajf na stadioně ) jestli bych měl zážitek jiný , ale záznam mě moc nechytl. Danny Boyle , by měl asi zůstat jen u filmu. Slušné 3 hvězdy ( dokážu si představit kde by těch xy milionů udělalo větší parádu ) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Pro diváka nebyla účast na ceremoniálu levná záležitost, nejlevnější lístky stály 20 liber, což je v přepočtu 650 kč, ty nejdražší pak 2012 liber, tedy více než 65 000 kč. (MikeCool)
  • Stadion Wembley, na kterém se ceremoniál odehrál, je s kapacitou 80 000 míst třetím největším stadionem v Anglii. (MikeCool)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno