Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Ondřej Vetchý je borec a linii v Afghánistánu bych si s ním chtěl užívat mnohem déle. Tohle ale bohužel není film o Afghánistánu, o válečných traumatech, ale film o... a o tom to vlastně je. Tak nějak rozumím, kam to Roman Kašarovský směřoval. Pro své záměry měl neskutečně kvalitní obsazení a skvělého kameramana. Ale někde se stala chyba a celí Všiváci se rozklížili natolik, že nevíte, zda být najatý, nevěřícně kroutit hlavou a nebo se smát. Tedy smát... ono řadit film do žánru komedie je samo o sobě docela dobrý vtip... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas - Mám rád Vetchého a mám taky rád Langmajere, takže nedlouho jsem váhal, jestli zajít na Všiváky do kina a neodradilo mě ani místní hodnocení 51%. Na české poměry dle mého slušný film, ve kterém se osudy postav zajímavě prolínají a málokdo z celého toho kolotoče vyjde živý a zdravý. Obsazení na jedničku a hlavně hudba byla skvělá. Pokud by to mělo více promakanější scénář, šel bych s hodnocením ještě vysoko. 70% ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Ten film byl stejný, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Oba jsou prima postavičky, ale dort se s prominutím nedal žrát. Tady jsou prima herci, slušné jednotlivé scény , ale jakoby byly slepeny z jiných filmů. Pánům Kašparovskému a Dvořákovi se podařilo uvařit chaotický mišmaš, nad kterým budete rozladěně kroutit hlavou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SRDCE JAKO KNÍŽE ROHAN MUSÍŠ MÍT… /// Na rozdíl vod některejch si myslím, že scénář je zajímavej. Pak ti herci! Vobsazení jak z Hollywoodu! Příběh plnej průserů a lidskejch problémů, ve kterým se osudy protínaj jak v těch Haggisovejch dramatech. Pravda, Kašparovský toho chce říct zbytečně moc (jakože honí moc králíků najednou). Nevadí mi to, páč dokážu (u filmu) myslet na víc věcí najednou (chipsy, cola, titulky…). 3a½! A abych podtrhl úžas nad autorovou prvotinou, fláknu 4*. A to přesto, že pár věcí nefunguje. Je totiž fajn, že se vobjevil zase někdo originální! Že Hřebejku? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Mádl je retardovanej. 2.) Fotr se vrátil z Afghánu. Trochu chlastá, gemblí… /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Takové herecké obsazení a navíc perfektně odvedené výkony (vynikající Mádl, klasicky výborní Langmajer a Vetchý, všichni doplněny dalšími prima výkony), to vše by si zasloužilo lepší scénář. Z námětu se dalo určitě vymačkat víc a prolínání časem mohlo přinést také víc, než jen nudné návraty do Afganistánu. Složitá mozaika nakonec do sebe zapadla, ale upřímně, čekal jsem takovou lépe stravitelnou formu. Tereza Voříšková "odnesla" roli hodné, milé dcery a sestry, která se nepochopitelně zjeví jako sexuální blbka co vleze do postele prvnímu maníkovi a nechá se u toho sledovat i dementem. Trochu to nesedělo k roli dívky, která to měla v hlavě srovnané. Konečná scéna v bance je pak neštěstí celého filmu. Sled neuvěřitelně blbých nápadů spojený s neuvěřitelnými náhodami. Čekal jsem po zdlouhavém ději a skládání mozaiky zajímavý a gradující závěr. Byl však nahrazen podivuhodnou slátaninou. Alespoň za casting a výkony, musím dát 2 hvězdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Poslední záběry odletu hlavního hrdiny (Ondřej Vetchý) byly sestříhány ze záběrů z více míst. Odlet je natáčen na americké základně FOB Shank v Afghánské provincii Lógar. Tam ovšem není zpevněná asfaltová plocha letiště, která je vidět při záběru skrz vrtulník. (Pyron)
  • Všechny kaskadérské akce před kamerou byly na bedrech herců - nejenže padali z velkých výšek, ale občas je vyhazovali pro změnu zase do vzduchu. Kaskadéři jim však dávali zkušené rady, aby to všichni ve zdraví přežili. Jejich fyzických služeb využili nakonec jen v těch scénách, kde šlo opravdu o život. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Nikol Moravcová, která ve filmu hraje zdravotní sestru, se kvůli roli nechala obarvit na zrzavou. (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno