Reklama

Reklama

Konečně doma

  • USA Home (více)
Trailer 1

Na naši krásnou modrou planetu dorazili Buvové, což jsou mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem a hledali pro sebe novou planetu, na které by mohli v klidu a snad i míru žít. Tu jejich původní zničili nepřátelští Gorgové, kteří se na ně z nějakého důvodu naštvali a pronásledují je napříč celým vesmírem. Takto ale nezačíná film o válce světů, ale kouzelná a vtipná animovaná komedie Konečně doma. Mimozemská invaze Buvů na Zemi je celkem vlídná a laskavá – Buvové svůj nový domov začnou předělávat k obrazu svému a začnou tím, že lidi prostě přestěhují do Austrálie, kde jim dopřávají díky své vyspělé buvanské technice velice pohodlný život. Při tomto stěhování jim ale proklouzne mezi prsty holka jménem Tipy, která od té chvíle hledá svou mámu. Tipy má hodně dobrodružnou povahu a kočku, která se jmenuje Čuník. Proč ne, že? Svůj malý domov na Zemi našel i Buvan jménem O, který je tak trochu fialový, strašně upovídaný především hodně přátelský. A proto hned začne připravovat večírek, na který pozve všechny a omylem pošle intergalaktickou pozvánku i Gorgům. Což je opravdu velký průšvih, díky němuž jsou na něj ostatní Buvové hodně naštvaní a někteří by mu chtěli říct i pár slov pěkně od plic. O bere všechna svá chapadýlka na ramena a potřebuje se někam na chvíli schovat, než jejich hlavy trochu vychladnou. Na útěku O narazí na ztracenou Tipy a postupně mezi nimi vzniká intergalaktické přátelství. O se snaží svým roztomilým způsobem napravit vše, co Buvané svým příchodem na Zemi způsobili, díky čemuž zmatek narůstá rychlostí světla. Tipy na oplátku seznámí Oa s humorem, uměním, hudbou a tancem, rodinou i přátelstvím. Ale především se Oh a Tipy snaží porozumět jeden druhému a najít Tipyninu mámu. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (291)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch animáků. Tentokrát okořeněn hodně písničkovým soundtrackem a docela zajímavým nápadem, ale prostě potřebuji trochu ucelenější příběh než jen stavění na atrakcích a komediální akci s umělou snahou vyvolávat emoce a dramatičnost, které stejně nikdo neuvěří, pokud není teda to dítě. Chápu, že na děti to bude fungovat, ale když to srovnávám třeba s tou anime tvorbou od východních mistrů, no, raději bych pouštěl dětem to. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Původní kraťas Almost Home byl poměrně vydařený a několikrát jsem se u něj zasmál. Jeho celovečerní verze působí spíš jako jeho pravý opak a je pro mě velikým zklamáním. Je v ní všechno naprosto špatně. Těžko říct, kde se to pokazilo. Nebudu hodnotit kladně a mírně, jen proto, že je to pohádka pro děti. Z poslední doby se najdou určitě mnohem lepší kousky, třeba například Píseň moře nebo Ovečka Shaun, ve kterých vás neirituje téměr vše, co hlavní postavy dělají nebo říkají a mají trochu smysluplný děj. 1* je maximum, co pohádce Konečně doma můžu dát. Potěšil jen Jim Parsons, který dabuje hlavního hrdinu O, který občas docela vtipně připomíná svým chováním právě Sheldona z Big Bang Theory. PS: Hudební podkres některých scén v traileru byl skvělý, ve filmu ovšem nacpali do 90% filmu písně od Rihanny (nic proti Rihanně), které absolutně nesedí rytmicky nebo náladově do scén ve kterých jsou použity. A opravdu mě iritovaly. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $176,248,772Tržby Celosvetovo $378,648,772Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ DreamWorks tentokrát dosť všedne a rutinne, bez patričného zápalu a po dlhej dobe pre mňa od nich nečakané sklamanie, vôbec som sa akosi nedokázal na tom baviť, išlo to dosť mimo mňa, dokonca aj tie melodické pesničky mi tam prišli dosť na silu napratané a ten emoční obluk čo tam bol vytváraní ten mi to už úplne pokazil,... že by nápady dochádzali /40%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najskôr som kdesi začul krásnu pieseň od Rihanny a hovorím si, že toto bude hit a už onedlho to budeme počúvať z rádia i niekoľkokrát za deň. Lenže akosi ma môj inštinkt výnimočne zradil a pieseň sa u nás nehrá. Animák ma v klipe zaujal a spolu s deťmi sme očakávali vydanie na dvd. Prišiel deň D, kúpili sme a hneď večer sme si film zamilovali. Dej animáku je zaujímavý, pre deti určite, tí vidia mimozemšťanov úplne všade. Úvod celkom fajn, potom sa to pomaličky rozbieha a od polky je to super jazda. Postavičky sú milé, najmä hlavný Buv... Tesne pred záverom, práve v momente keď znie spomínaná pieseň od Rihanny ma film úplne pohltil a v scéne, kde sa Buv nevie rozhodnúť či ísť alebo zostať film rozdáva emócie jedna radosť. Večne usmievavý a optimisticky naladený Buv si ma získal. Moderných piesní tu zaznie viac a myslím, že prekvapivo dobre zapadli. Aj tá od J. Lopez. Home je pekný animák, ktorý si deti určite zamilujú a ja pri svojich 38 rokoch som asi ešte tiež decko...100%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma to moc neoslovilo, ale neskor som sa vlastne aj začínal celkom baviť, keď som si zvykol na postavy a sem tam som sa aj zasmial. Velmi tomu pomohla aj dobra hudba a taktiež aj skvelý slovenský dabing. Príjemná farebná oddychovka. Obľúbený soundtrack: Symphony in Oh, Running Towards the Danger. 65% - 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Postava 'Tip' Tucci v průběhu filmu zmíní, že pochází z Barbadosu. Odtud pochází i zpěvačka Rihanna, která tuto postavu namluvila a nazpívala většinu písniček ve filmu. (J.Cobra)
  • Příšerky jménem Buvové mění svou barvu podle pocitů, které zrovna zažívají. Růžová znamená štěstí, žlutá strach, červená vztek a do zelené se zabarvují, když lžou. (hypo97)
  • Pracovným označením filmu bol názov The True Meaning of Smekday. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama