Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

"Neboj se, miláčku. Kartáček na zuby je v pouzdře, pouzdro je v brašničce, brašnička je v malým kufru, tak je to." Jak udělat z počítání kufrů fór filmu... geniální. Všichni herci podávají naprosto úžasný výkon. Opět se utvrzuji v tom, že francouzské bláznivé komedie jsou daleko před těmi americkými. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Něžného kuřetě nabízí divákovi asi mnohem více příležitostí se naplno zasmát, humor zde oproti svému předchůdci s vážným kriminálním případem tentokrát vychází přímo z hlavní zápletky. Přesto mi z těchto dvou filmů sedl o něco víc ten první a tentokrát musím říct, že děj plný honiček a jiné bláznivé akce už byl na mě občas poněkud ztřeštěný, stejně tak postava potrhlého archeologa v podání Francise Perrina. Jinak má to velmi příjemnou letní atmosféru exotického Řecka, kam nás Philippe de Broca coby režisér a milovník cestovatelských dobrodružství zavedl ve své komedii tentokrát, v rámci žánru to po většinu času skvěle funguje a nakonec ty 4 hvězdičky dám. Mimo jiné díky úžasnému Philippu Noiretovi, z jehož strany tady leckdy stačily jen zajímavé pohledy (ať už veselého nebo na první pohled vážného ražení), aby mě spolehlivě rozesmál. Určitě slušná zábava, klasická deBrocovina se vším všudy a nejednou skvělou scénou, ale stejně jsem podvědomě i na základě zdejších ohlasů očekával, že budu nadšen mnohem více, no ke svým favoritům v De Brocově tvorbě si Torzo Jupitera alespoň zatím vážně nezařadím. [75%] ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie o dvou párech, které hledají ztracenou sochu, anžto byli obviněni nejen z její krádeže, ale i z vraždy. Oddychovka par excellence s Annie Girardot a Phillippe Noiret v hlavní roli. Něžné vtípky a podivuhodné náhody vedou k roztomilému dobrodružství, které zpestří dovolenou novomanželům. K tomu všemu nádherná Catherine Alric se svými sexy kostýmy a odhalenými ňadry a máte rozhodně o zábavu postaráno - alespoň většina mužů. 70% ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Annie Girardot a Philippa Noireta. Romantická atmosféra Řecka. Napínavý příběh. To všechno dělá z tohoto filmu jeden z mých nejoblíbenějších, u něhož je jistota, že mě rozesměje a naladí na pozitivní vlnu. Zároveň se člověk přesvědčí, že od Afrodité k Jupiterovi není zase až tak daleko...:o) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Teoreticky bych mohl napsat, že je to tak pohodový film, až místy nudí. Jenže to by se v něm nesměly podřezávat krky, střílet lidi do hlavy a asi by v něm mělo být méně akčních scén. Takže co? Kriminálka s komediálním nádechem? Ztuha, zápaletka je totiž primitivní a "vyšetřování" je zredukováno spíš na nahánění zloděje. Tento podivný mišmaš drží pohromadě jen herci (včetně starého, dobrého dabingu) a Řecko. Vtipných momentů je málo, takže Francouzský Indiana Jones se rozhodně nekoná. V době vzniku to asi bylo fajn, dnes už je to pro mě nezáživné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama