Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 2
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (537)

castor 

všechny recenze uživatele

Fajn rodinka, řekne si divák. Jenže pak si velmi rychle uvědomí, že Luc Besson už dávno není v té formě, když seděl za kamerou Leona nebo Brutální Nikity. Navíc mě tenhle žánr nikdy moc nebral, zvlášť když tvůrce moc netuší, koho chce oslovit. Na vině je scénář, který je jednoduše odbytý. Představení hlavních postav potěší, následně ale snímek zbytečně zvážní. Nedokáže skloubit humor s akcí, zkouší od každého něco a nepotěší ani akčním dramatem, ani odlehčenou zábavou. Závěrečná konfrontace s gangsterskou minulostí je tak stejně mdlá jako předchozí děj, některé solidně naštve. Holt Besson už dávno není velmi schopný filmař, nýbrž velmi zručný obchodník. A v tom je sakra rozdíl. Máme se smát, protože tu hlavní postava zmlátí instalatéra, máme se zasnít, protože si producent Martin Scorsese do filmu nacpe odkaz na své kultovní Mafiány. Jenže my bychom raději nějakou konzistentnější látku, která by donutila si alespoň nějaké sekvence za čas pustit znovu. V téhle podobě to půjde hodně těžko. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal spíše nějakou komedii. Film to samozřejmě není vůbec marný, ale nezasmál jsem se ani jednou. Zahráno perfektně. Rodinka je to silně sympatická. Ten humor ve filmu ale strašně chyběl a bohužel ho nebylo moc čím nahradit. Film je navíc docela ufuněný s minimem zvratů a dost fádním závěrem. Zkrátka nic ho nedělá něčím vyjímečným. Pokud u něj neusnete, tak jste šampioni. Já osobně jsem si ho musel střelit na pokračování, a to i přes De Nirův fešný plnovous. Pěknější 2*. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Luc Besson po dvou letech opět za kamerou a tentokrát s příběhem bývalého mafiána, který se "v důchodu" schovává se svou rodinou, před svými bývalými společníky. Díky přítomnosti De Nira se ze začátku jedná o docela zábavnou podívanou, ve které si herec utahuje z rolí, které mu přinesly největší slávu, ale veškerá zábava se v druhé půlce značně vytrácí a akční konec, také moc nepotěší. Ale přesto film docela zabaví. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že sa to nedá pozerať a nedá sa na tom občas pobaviť. Lenže to, čo Mafiánovcov ťahá ku dnu, je tupé, primitívne násilie, ktoré má byť spočiatku vtipné a smerom k záveru už brané smrteľne vážne, čo vôbec neladí s prvou polovicou snímky. Máme si obľúbiť rodinku, ktorá rieši drobné priestupky miestnych tvrdým násilím a zároveň sa očakáva, že sa na týchto scénach budeme aj zabávať. Čaká nás aj rýchlovka slečny, ktorá tu má 17 rokov, čo vlastne len ladí s tuposťou celého projektu. Nakoniec je tak najlepšia a najzábavnejšia scéna filmu De Nirove rozprávanie mafiánskych zážitkov po premietaní Mafiánov. Lenže po ňom nás čakajú jatky s mnohými collateral damages, ktoré mi skrátka do niečoho s prívlastkom komédia/paródia proste nesedia. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

V tom filmu vystřílí víc mafiánů než Robert De Niro holka, co hrála v Glee a zpívala tam I feel pretty/unpretty. Vlastně jsem se docela bavil, i přesto, že všechny postavy jsou brutální asociálové, co vám narvou nohu do ucha za jeden křivej pohled. Jinak ale chtějí mít sex jen s pravou láskou (ta holka z Glee) nebo nesnesou, když synek u večeře řekne slovo fuck (Michelle Pfeiffer). Jasně, Lucu. 65% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Predtým, než Robert De Niro (Giovani Manzoni) zbije inštalatéra, pomyslí si na citát od Al Caponeho: "You can get further with a kind word and a gun, than you can with just a kind word" (v preklade: "Slušne požiadať s pištoľou v ruke, je lepšie ako slušne požiadať bez nej"). Robert De Niro túto frázu preniesol už ako Al Capone v snímke Neúplatní (1987). (belinko)
  • Členové ochranky programu na ochranu svědků jsou ve filmu agenti FBI. Ve skutečnosti tuto pravomoc v USA má pouze federální policejní služba U.S. Marshalls Service. (vojacekr)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama