Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Mafiánovi jsou dobrým filmem, kterému se v podstatě nedá moc co vytknout. Bohužel problémem je, že na komedii to není dostatečně vtipné a k thrilleru tomu také cosi chybí. Jakoby se Besson nemohl rozhodnout, ke kterému žánru bude mít film blíže. Stejný problém je sympatiemi k hlavním postavám. Nutno také dodat, že bez De Nira a naprosto geniálnímu odkazu na Scorseseho Mafiány, by byl film poloviční. V rámci žánru "oddychová zábava" jsem ale spokojen. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně roztříštěné a nevyrovnané, že ani vlastně nevím, zda se mi to líbilo, nebo ne. Je jasné, že se zde Luc Besson snaží o mafiánskou poctu s pekelně černým humorem. Jenže k čemu to je, když postavy jsou tak amorální, až jsou divákovi úplně u řitě a po většinu stopáže se vlastně vůbec nic důležitého nestane. A když už to ke konci spěje k hezkému akčnímu završení, tak i ten dokáže Besson dosti promrhat. Na druhou stranu se zde několik opravdu vtipných momentů rozhodně najde (scénka v kině nemá chybu) a De Niro a spol. si to i přes plochost a nesympatičnost postav hodně užívají. A navíc za akční polohu cute Dianny Agron s bouchačkami v ruce zkrátka tu třetí hvězdu přihodit musím ;) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Luc Besson už dávno netočí filmy ako kedysi a definitívne "degradoval" na úroveň režiséra oddychových filmov. Vadí to? Vôbec nie, v rovine zábavnej oddychovky The Family funguje výborne. Napriek značnej nevyrovnanosti jednotlivých scén ide o príjemné žánrové osvieženie, hoci vôbec nie je jasné, či má divák s hlavnými postavami sympatizovať alebo nie. A možno práve preto. Chcelo by to však viac humoru, či scén typu kino a spokojnosť by bola ešte väčšia. Všadeprítomná absurdita a svižný a atmosferický záver naštartovaný songom od Gorillaz však dávajú čiastočne zabudnúť na predošlé prešľapy. Uspokojivých 70%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie o mafiánské rodině a jejich snaze začlenit se mezi starousedlíky na francouzské vesnici. Film má obrovský potenciál, který byl tak trochu od začátku pohřbíván a myslím, že by se z něj dalo vytěžit mnohem více. Po celou dobu nejvíce baví překrásná dcera (Dianna Agron) a dějová linie syna (John D'Leo) připomíná film Charlie Bartlett, ale bohužel ne tak dokonalý neboť každý člen rodiny dostal opravdu málo prostoru. Samotný konec však mé dojmy pokazil nejvíce, protože mi připadal velice uspěchaný a docela zmatený. 65% je odpovídající hodnocení. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Zasmiala som sa, áno. To je predsa u komédie hlavná podstata, ak sa nemýlim. Vtipné a svieže, aj keď téma tak trochu okukaná, ale komu by to vadilo ak sa podarilo spracovanie. Obsadenie vynikajúce. Musím priznať, že sa mi veľmi páčil štýl mafiánskej rodinky, čo sa riešenia konfliktov týka, sama denne stretávam jedincov, na ktorých platí len tento. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)
  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno