Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (139)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Uběhlo tak sedm let, co jsem tento film viděl poprvé, takže mé vzpomínky na něj byly mlhavé, ale pamatoval jsem si, že to byla zábava. Nyní, když jsem ho po sedmi letech viděl, tak jsem si uvědomil, že jsem si to pamatoval celkem dobře. Je sice pravda, že Funés má mnohem lepší komedie a bez něj by byl ten film o třídu horší, ale i Bourvil se snaží a ačkoliv je jeho romance v Římě s manikérkou naprosto zbytečná a někdy i nudná, tak mi vůbec nevadil. Je to takový sympatický trouba. V jeho scénách sice není tolik legrace, jako s Funésem, ale to nevadí. Protože ty Funésovy scény jsou parádní - například socha "ruce vzhůru", přehazování zbraně na útesu, sprcha v kempu,...Vše navíc jako vždy vyzdvihuje skvělý český dabing pánů Filipovského a Brudera. Jsou to sice slabší čtyři hvězdičky, ale film je příjemná oddechovka, která se ovšem musí vidět jednou za čas. Fantomas se každý půlrok v TV neomrzí, tohle nejspíš ano. Mimochodem taková zajímavost - dva četníky na hranici hrají stejní herci, kteří hráli četníky Tricarda a Berlicota v sérii četnických komedií s Funésem, kde sloužili právě pod jeho vedením. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mělo jít o vychytralý plán, nakonec se z toho stala bláznivá sledovačka – během které vlastně nebylo jasné – kdo je ve skutečnosti ten „smolař“. Zpočátku to byla vážně prdel - Bourvil perlil nejen slovně, ale i svými trampotami, balením holek a naivitou, Louis de Funès zase coby šéf povedené partičky gangsterů, kteří se sami často dostávali do problémů. Užíval jsem si to co to jen šlo, humor, postupné ztráty cenného nákladu i atraktivní děvčata – ovšem v poslední třetině tomu začal pomalu docházet dech. Možná to bylo tím, že to v TV končilo až po půlnoci a mě se chtělo už chrápat, možná tím, že tvůrcům začali docházet vtipné nápady – no nevím, každopádně lepší průměr. 60% ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Zábava, akce, automobilové honičky, přestřelky, milostné zápletky a příběh naplánovaný samotným nesmrtelným Luis de Funèsem. Pan Antoine Maréchal je rodilý smolař, kterého smůla neopustí od začátku do konce filmu. Ztvárněn byl další hvězdou francouzské komedie, panem Bourvilem. Na pět hvězdiček se to u mě nedostane, ale jen o ten nejmenší kousíček. O hvězdu méně je podle mě odpovídající hodnocení, které nemůže urazit. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, který nikdy neurazí, tak by se asi dal nejlépe shrnout.. Navíc obsazen geniálními herci jako byl Bourvil či Louis de Funès. Co bych vytkl je to, že film je zbytečně dlouhý a některé pasáže jsou docela zbytečné. Každopádně i tak má, co nabídnout. 60% ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Funés nehrá toho typického nerváka na akého sme zvyknutí, ale je príjemné vidieť, že vtipom prekypuje tak či onak. Významne k úspechu prispel aj Bourvil a títo dvaja velikáni si navzájom skvele sekundujú. Príjemným spestrením je aj malá rola "žandárov", ktorí si stoja za svojou povesťou. Túto skvelú kombináciu ešte dotvára prekrásne prostredie Talianska a Francúzska a máme road movie ako vyšitý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Film měl takový úspěch, že Gérard Oury dokonce uvažoval o pokračování. (Pierre)
  • Pri nakrúcaní sa Louis de Funès (Léopold Saroyan) sťažoval , že jeho postava má v scenári omnoho menej dialógov ako postava kolegu Bourvil (Antoine Maréchal). Režisér Gérard Oury ho ubezpečil, že jeho herecké umenie spočíva hlavne v neverbálnych prejavoch, ale to komikovi nestačilo. Napokon do filmu pridali slávnu niekoľkominútovú scénu v sprche, keď sa drobný a vetchý Funès umýva vedľa obrovského svalovca. (Raccoon.city)
  • Pri scéne, v ktorej Louis de Funès opravuje Cadillac, je použitá skladba "La danza tarentella napoletana" od G. Rossiniho. (lemonova)

Reklama

Reklama