Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

borsalino 

všechny recenze uživatele

I když dost často váhám, zda se mám dívat na filmy, na kterých jsem byl jako kluk v kině u babičky na vesnici, kde promítání Fantomase zcela paralyzovalo všechny lidi a nebylo nikdo, kdo by váhal stát hodiny ve frontě, jen aby se na něj dostaly lístky. To byla svým způsobem jedinečná atmosféra, vystál jsem si frontu a za odměnu na mě z plátna kina vyskočil všemocný Fantomas. Mé váhání spočívá v tom, že si tuto klukovskou vzpomínku nechci nechat rozbít současným pohledem na obsahové či technické zpracování filmu. U Fantomase se mi to naštěstí nestalo a byl jsem tomu rád, byť některé fáze filmu jsou poněkud naivní, mnohdy až úsměvné. Ale bylo to milé setkání po letech a já jsem měl příležitost, abych se ve vzpomínkách vrátil do onoho vesnického kina u babičky a s určitou nostalgií na sebe nechal působit zbrklého policejního komisaře, senzacechtivého novináře a prohnaného Fantomase. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, tohle mi prislo jako takovej pomalejsi rozjezd. Vsechny postavy se teprve predstavujou a na akci tu dojde malokdy. Vtipu tu taky moc neni, ale to je hlavne tim, ze Funes je vedlejsi postava a vetsina pozornosti je na Jeana Maraise. Nastesti si tvurci dali zalezet s pribehem, takze je to dobra kriminalka, spis nez nejaka blazniva komedie a kdyz jsem si na to za chvily zvyk, tak jsme se dobre pobavil, protoze film ani na chvily nenudi. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tajuplný démon Fantomas, vlastník mnoha navlékacích tváří, se tehdy představil filmovému publiku poprvé a vlekl přitom po své chladnoucí stopě investigativce Fandora i uvolněně křečovitého komisaře Juvea. Pronásledovatelé si evidentně neuvědomovali, jak si s nimi pronásledovaný hraje a nebyli schopni ani pochopit známou pravdu - kdo se směje ďábelským smíchem naposled, ten se směje nejlíp. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok, ktorý v dnešnej dobe dosť zostarol. Úprimne povedané. Je však od začiatku do konca dejovo nabitý a v intenzite nepoľavuje. Proste čistokrvná oddychová zábava, ktorej ale vadia vrásky viac ako ktorejkoľvek inej klasike. A nebudem klamať, keď poviem, že tá piata hviezdička je pre duo de Funes - Filipovský, teda aspoň v našich československých končinách. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy diel ma po rokoch celkom sklamal. Chybala mi tu poriadna zapletka. Fantomas ukradne nejake sperky, potom zas dalsie. Popritom zosmiesni Fandora a komisara Juvesa. Sem tam to je prelozene nejakou to akcnou scenou, ktora uz po rokoch pôsobi strasne zastarale a to je vsetko. Dokonca ani Funes mi tu nepripadal nejak extra vtipny. Fandor mi sympaticky nebol a Fantomas je tu len obycajny zlodejicek, ktory akurat meni xichty. Najviac ma nadchol ustredny hudobny motiv. Takze po rokoch to uz prilis nefunguje a pôsobi to ako taky nesurody uvod do serie. Dabing je klasika, ale ked som si to na chvilu prepol do pôvodneho znenia, tak sa mi zdalo, ze to Filipovsky strasne prehanal a pritom mi to vtipnejsie nepripadalo. 6/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Poté, co byl propuštěn po zatčení před Fandorovým (Jean Marais) domem a jede v autě s Bertrandem (Jacques Dynam); dále, když přijde zatknout Fandora po jeho návratu od Fantomase; a také když čeká na ulici na dovoz šperků – pokaždé má komisař Juve (Louis de Funès) v levé klopě svého saka (z pohledu diváka vpravo) červenou stužku Řádu čestné legie. To je ale nesmysl, protože toto vyznamenání obdržel až v začátku druhého dílu Fantomas se zlobí (1965). Řád čestné legie lze získat jen jednou. (pjotri)
  • Ve většině scén hrál Fantomase Jean Marais. V případě, že se v jednom obraze objevili jak Fantomas, tak Fandor, byl pod šedou maskou Christian Toma, který jinak hrál ve filmu jednoho z policejních inspektorů. (Pluto_petr)
  • Film v SSSR vidělo 60 milionů diváků, čímž se zařadil na 77. místo nejvýdělečnějších filmů všech dob v SSSR. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama