Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

kingik 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení trilogie s perfektními hereckými výkony a výraznou snahou odklonit se od humorného pojetí a více se přiblížit původní předloze. Jean Marais prohrává na plné čáře souboj s Louis De Funésem o to kdo je větší hvězda ve filmu, ale stále si zdatně vede ve ztvárnění legendární dvojrole. Film rovněž aplikuje myšlenku největšího zloducha světa velmi sofistikovanou formou a nápaditěji než v předchozím díle. Divák se střídavě směje a současně mu je naservírována tajemná atmosféra panství, nějaká ta mrtvola, množství převleků a masek a poměrně otevřený konec, ale překvapivě už se žádné další pokračování nikdy nerealizovalo. Ve filmu však nakonec převládá divadelnost, která filmovou podobu brzdí. 60% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie trilógie o Fantomasovi. Pri Fantomasovi jednoznačne neplatí, že čím viac sa točí voľných pokračovaní k filmom, tým ide úroveň dolu. Film charakterizujú nezabudnuteľné hlášky tipu : posledná výstraha pred popravou, daň z práva na život, "v mém pokoji je obješenec" atď. Výborný film, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej vynikajúcej strašidelno - komediálnej atmosfére. A tie Fantomasove masky sú ešte lepšie ako v predchádzajúcich dieloch. Stabilne dobrá hudba, čs. dabing, herecké výkony a krásne prostredie škótskeho vedieka. Spomenúť musím aj postavu komisárovho zástupcu Bertranda, ktorý sa vo všetkých troch dieloch prezentoval skvelým výkonom. A Helena, tá je stále veľmi krásna. Predsa jedna malá výhrada k dvom veciam : odkiaľ získal Fantomas video nahrávky svojich zločinov z predchádzajúcich dvoch dielov, ako napr. ponorenie ponorky, alebo prepad herne v maske komisára Juva? A ako sa mu podarilo vybudovať to geniálne podzemie na zámku lorda Rashleya? Ale inak sa priznávam, že aj po tých dlhých rokoch kedy som Fantomasa sledoval prvýkrát sa hrdo hlásim k tejto nazabudnuteľnej trilógii. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je oproti predoslym az prilis komorny. Cely cas sa odohrava na jednom mieste. Vdaka tomu tu skoro ani nie su ziadne akcne sceny. Prekvapivo ich absenciu nenahradili poriadnou davkou humoru. Funes mi tu znova pripadal slabsi a ani raz ma nerozosmial. Jedine co bolo k smiechu bol diabolsky Fantomasov plan. Tento diel ma aj za detskych cias bavil najmenej a teraz ho uz povazujem za uplne zbytocny. 4/10. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poslední části trilogie prospělo přenesení do prostředí se zvláštní ponurou a důstojnou atmosférou Skotska, kterou svým řízným humorem prořízne prostořeký francouzský komisař Juve, navíc ve slušivém kiltu. Stále stejně skvělý, vtipný, ale také dobrodružný film. Jen tomu Fandorovi nějak nemohu přijít na chuť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice jsem na to nenašel nic naprosto úchvatného, proč by mě série měla dostat. Není to špatné, jen mi to prostě celkově nepřijde tak třeskuté, jak by mohlo. Je to více komediální, jsou zde další převleky, jednoduše to jede ve starých kolejích a snaží se to i o nějaký příběh, který v rámci gagů skoro zapadne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když Fantomas (Jean Marais) sedí na koni a diriguje svoje lidi jakousi podivnou vysílačkou, sestávající jen z výklopné antény, je anténu dobře vidět. Když pak koně najde a začne používat komisař Juve (Louis de Funès), po anténě není ani památky. (pjotri)
  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)
  • Mylène Demongeot (Hélène) měla v plánu natočit čtvrtý díl „Fantomas à Moscou“, v překladu „Fantomas v Moskvě“. Bohužel ale kvůli osobním sporům Jeana Maraise (Fantomas/Fandor) a Louise de Funèse (komisař Juve) a snad i kvůli jejich vysokým finančním nárokům z natáčení nakonec sešlo. Ve tomto čtvrtém pokračování se mělo zjistit, že Fantomas je otcem novináře Fandora. (noizcore)

Reklama

Reklama