Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky hravých detektivních parodií o zlořincovi mnoha tvářích, tentokrát z prostředí šlechty ve Skotsku. Opět kraluje popletený a horlivý komisař Juve (dobrý Louis de Funes) doprovázený Bertrandem (Jacques Dynam), jež se stanou tím, kdo pomůže Fantomasovi utéci, i když nechtěně. Jean Marais opět v kvalitní dvojroli neohroženého novináře Fandora a všehoschopného zločince Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegriniho). Fandor má po svém boku svoji snoubenku, půvabnou fotografku Héléne (Myléne Demongeot) a spolu jsou na stopě zákeřného zločince neúnavně a neústupně. Hostitelem všech na panství je lord Rashley (Jeaan-Roger Caussimon), ale je to skutečně on? Nesmí se opomenout jeho žena (Francoise Christophe) a její milenec André (Henri Serre). Vznešené prosředí, strašení, tajemno, mystifikace, ironie a nadhled, hravost, napětí a smích a ve chvíli, kdy si všichni myslí, že je Fantomas zničen, on zase uniká, aby se vynořil. Ale k tomu bohužel už nedošlo ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Plánovala sa aj štvrtá časť, ale trojka je viac bež dôstojným zavŕšením nakoniec trilógie, ktorá síce neodhalila Fantomasa, čo bolo kritizované, ale hlášky ako "v mém pokoji je oběšenec" alebo "dej sem tú masku" sú nezabudnuteľné. Vtipné bolo aj to, že tučný maharadža hovoril po rusky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uzavření trilogie. Jestliže si v minulém díle vzali Frantíci na paškál Italy, na závěr se slušelo udělat si srandu ještě z úhlavních nepřátel a to samozřejmě z Angličanů. Poslední díl již trošku polevil a tak sledujeme Juvea převlečeného za strašidlo anebo kterak se zúčastnil lovu na lišku. Kdybych měl shrnout celou sérii, tak bych určitě vyzdvihnul atmosféru, hudbu a hlavně Funésovu účast. Bez něj by to prostě nebylo ono. Samozřejmě triky nejsou dnes již bůhvíco, ale takové nasazování masky nebo sundávání bylo vždy chytře zachyceno tak aby působilo věrohodně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice jsem na to nenašel nic naprosto úchvatného, proč by mě série měla dostat. Není to špatné, jen mi to prostě celkově nepřijde tak třeskuté, jak by mohlo. Je to více komediální, jsou zde další převleky, jednoduše to jede ve starých kolejích a snaží se to i o nějaký příběh, který v rámci gagů skoro zapadne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil je uz takovej dost zmatenej, jakoby tvurci nevedeli, co chtej vypravet. Nejdriv se zacne patrat po Fantomasovi, pak se na nej zapomene a film zacne bejt jen blazniva komedie, kdy Funes vyvadi bud v dome nebo na lovu a na zaver si tvurci uvedomi, ze to je film o Fantomasovi a vrati se k nemu. Ale nasral me konec, po trech dilech ho uz precejen mohli chytit. Nektery sceny tu jsou velmi vtipny, ale nektery jsou zase bytecne protahovany. Asi nejkomedialnejsi dil, ale rozhodne ne nejlepsi a nazev filmu je dost zavadejici. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když přilétá vrtulník na zámek, aby odvezl Fantomase (Jean Marais), slyšíme hvízdat turbínový motor. Nicméně po přistání vidíme za kabinou pístový šestiválec. (pjotri)
  • Mylène Demongeot (Hélène) měla v plánu natočit čtvrtý díl „Fantomas à Moscou“, v překladu „Fantomas v Moskvě“. Bohužel ale kvůli osobním sporům Jeana Maraise (Fantomas/Fandor) a Louise de Funèse (komisař Juve) a snad i kvůli jejich vysokým finančním nárokům z natáčení nakonec sešlo. Ve tomto čtvrtém pokračování se mělo zjistit, že Fantomas je otcem novináře Fandora. (noizcore)
  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)

Reklama

Reklama