Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Zajímavosti (39)

  • Když Fantomas (Jean Marais), kterého dabuje Miroslav Moravec, zaujme místo lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), je dabován Otakarem Brouskem (jenž dabuje právě lorda MacRashleyeho) místo Miroslava Moravce. Pokud by Fantomas mluvil skutečně hlasem Miroslava Moravce, nemohl by hovořit jiným hlasem a byl by ihned odhalen, přinejmenším manželkou. (pjotri)
  • Když se Fantomas (Jean Marais) převléká za lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), nasadí si hnědé kontaktní čočky. Ale když bídák bojuje na náhorní plošině s MacRashleyho asistentem a ten mu stáhne masku, má Fantomas modré oči. Stejně tak, když Hélène (Mylène Demongeot) vykřikne a Fantomas se otočí, má modré oči. (pjotri)
  • Když se baví Fantomas (Jean Marais) na koni před začátkem honu s Fandorem (Jean Marais) a Juvem (Louis de Funès), má jeho kůň poměrně velkou lysinu na hlavě. Když pak vydává rozkaz pro Belzebuba, má lysinu podstatně menší. Když asistent lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) shodí Fantomase z koně, je pro změnu opět vidět obrovská lysina. A když Juve Fantomasova koně najde, má velikou lysinu, na rozdíl od okamžiku, kdy z něj Fantomas vysílal. (pjotri)
  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)
  • Když se Juve (Louis de Funès) probouzí, vidí oběšence, vyfotí ho, položí Polaroid na skříňku a běží pro pomoc. Po návratu do pokoje však leží Polaroid na posteli. (pjotri)
  • Když Fantomas (Jean Marais) odlétá ze zámku, je jasně vidět, že přestože uvnitř zámku hoří několik krbů a krb u lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) dokonce hodně kouří, nad samotným zámkem není po kouři z komínů ani památky. (pjotri)
  • U lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) vede Fantomas (Jean Marais) řeči o výši „pojistného“, která se pohybuje kolem 6 milionů dolarů, a to jen za MacRashleyeho. Na konci filmu však dostane brilianty pouze ve výši 800 tisíc dolarů, zbývajících pouhých 200 tisíc má do skříňky vložit MacRashley, tedy Fantomas. Zvláštní, jak hodně MacRashleymu i ostatním slevil. (pjotri)
  • Když přilétá vrtulník na zámek, aby odvezl Fantomase (Jean Marais), slyšíme hvízdat turbínový motor. Nicméně po přistání vidíme za kabinou pístový šestiválec. (pjotri)
  • Pokud by někdo udělal Polaroidem fotku (např. prázdného stropu v pokoji komisaře Juveho), tuto fotku by nevytáhl z přístroje a někdo jiný, např. komisař Juve (Louis de Funès), by udělal další fotku (např. oběšence) přes tu první, zcela jistě by došlo ke dvojímu osvitu filmu a tím ke zničení obou fotek.. Film by byl přeexponován, fotka bílá, nepoužitelná a určitě ne tak kvalitní, jak jsme ji viděli ve filmu. (pjotri)
  • Když Fantomas (Jean Marais) sedí na koni a diriguje svoje lidi jakousi podivnou vysílačkou, sestávající jen z výklopné antény, je anténu dobře vidět. Když pak koně najde a začne používat komisař Juve (Louis de Funès), po anténě není ani památky. (pjotri)
  • Keď Juve (Louis de Funès) spadne na koni, jasne vidíme hlavu kaskadéra. Ten si dokonca skrýva tvár klobúkom, aby ho nebolo poznať. (Arsenal83)
  • Keď komisár Juve (Louis de Funès) odfotí obeseného lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), položí fotoaparát na malý kúsok nábytku vedľa seba. Keď sa vráti v sprievode ostatných hostí, zariadenie je na posteli, navyše zmizla stolička vedľa nábytku. (Arsenal83)
  • Vo filme sa povie, že lord MacRashley (Jean-Roger Caussimon) hovorí plynule po francúzsky, pretože všetky svoje štúdiá absolvoval v Paríži. Aké je však vysvetlenie na to, že plynule francúzsky a bez prízvuku hovorí aj jeho manželka Lady Dorothy (Françoise Christophe), sekretárka, komorníci, policajt zo Scotland Yardu atď., hoci majú žiť v Škótsku? (Arsenal83)
  • Na začiatku filmu je Rolls Royce za hudobníkmi hrajúcimi na gajdy. Pri ďalšom zábere je však už pred nimi. (Arsenal83)
  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)

Reklama

Reklama