Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (365)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je sestra Cruchotová !! Vrátila se teď z Grónska.. Obracela na víru eskymáky.." ;) Spolu s prvním filmem to jediné skutečně kvalitní a vtipné, co tahle legendární četnická série vůbec nabídla.. Tedy dokáže-li se jeden oprostit těch scénáristických veletočů, které slouží pouze jedinému cíli, totiž natáhnout tenhle projekt jako kšandy, dokud se na to pořád chodí.. Velkej malej De Funés prostě táhnul, ať už hrál v čemkoli !! Lefevre se tady neskutečně vytáhl nejlepším hudebním motivem své kariéry a navíc Četník a mimozemšťané vypadá vedle těch zbylých ostatních přepjatých uřvaných zástupců Giraultovy série skutečně skoro jako z jiného světa, i když si Cruchot s někým vyměnil manželku i některé své podřízené a myslel, že si toho nikdo nevšimne..;) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To máte tak někdo si myslí, že viděl Marťany, jinej zase, že zmizela lesní hospůdka. Asi suverénně nejbláznivější díl z celé četnické série. Já si tu na rozdíl od jiných myslím, že ten nápad z mimozemšťany je dobrej, ale dal se určitě ještě využít o něco líp, ale pár scének je docela cool. Akorát, že se to tvůrcům tentokrát nepovedlo úplně ukočírovat a tak je tu i pár fórů který vyzní ve finále trošku trapně. Prostě je tak nějak celkově vidět, že nápady už tvůrcům docházeli, ale ok na nenáročný jednorázový pobavení to stačí. Já nikdy z výjimkou čtyřky nějakým extra fanouškem této série nebyl, takže tady to vidím na čirý průměr.50% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 8 let, patřili "Četníci a mimozemšťané" k mým nejoblíbenějším komediím, ufouni mě příjemně děsili a komisař Cruchot se svou squadrou inteligentů v uniformách mi notně lechtali bránici situačním humorem. Z tohohle druhu srandy jsem naneštěstí nebo naštěstí časem vyrostla, ne až tak dávná repríza mi na tvář připlácla nostalgický úsměv, ale na škytavku ze smíchu ani k úniku moči nedošlo. Přihlédnu-li tedy k oběma dojmům - k perfektnímu dětskému i průměrnému dospěláckému-, vylezou z toho velmi solidní 3 hvězdičky. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle díl je naprosto šílený, ale já ho mám rád. Jsou v něm zase legendární scény a hlášky. Příběh trochu skřípe a občas se objeví nějaká trapnost, ale vždyť je to jen komedie. P.S. V prvních čtyřech dílech byli Chruchotovi a Gerberovi podřízení takové plnohodnotné postavy (např. Fougasse), v posledních dvou dílech je toto pozměněné mužstvo jen nudným křovím, Funés a Galabru to celé táhnou sami. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době když to kdysi vysílala Česká televize, to samozřejmě byla bomba. Oni stejně nejčastěji vysílali tenhle díl spolu s prvním. V pokročilejším čase musím bohužel tomuto dílu kvality snížit. První 4 díly mají lepší zápletky a taky herecké obsazení. Fugas v mimozemšťanech notně chybí a Michel Galabru zůstává také dosti v ústraní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Když Chruchot (Louis de Funès) přenáší sklenici s olejem, záběr od záběru se liší výška hladiny oleje a také jeho barva. (frolish01)
  • Mimozemšťané jsou zde charakterizováni jako roboti s kovovou kostrou, lidsky vypadajícím obalem a schopností měnit podobu a hlas. O pět let později se objevil podobný typ robota (T-800) ve filmu Terminátor (1984). (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama