Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Během první půlky jste zasobení tou nejlepší porci humoru , že nestíhate otevírat pusu. Scéna "Ein Musskat Nuss Herr Müller. Ein Musskat Nuss , Musskat Nuss!" Nemá chybu a dokazuje jak byl Funes genius. Pozdeji co zmizí El Presidente to ztrazí tempo , ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií. Kdo neviděl tak nepochopí proč si francouzi zakladají na své restarauce a jídlo :D. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Despotický majitel restaurace se svými neortodoxními metodami vede svoje zaměstance k poslušnosti a k profesionalitě a svoji restauraci k nejvyhledávanějším v Paříži. Bohužel jeden prezident se prostě rozhodne si udělat prázdniny a pan majitel si užije pěkná muka. 4*, pobavil jsem se více než u Četníka. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Počáteční necelá půlhodinka (odhadem) mi přišla hodně zábavná. Potěšila i celá řada známých tváří z jiných komedií s Funèsem, ale nejen s ním. Poté, co byl unesen prezident, začal pro mě film ztrácet zábavnost a byť scény v zasněžených horách vizuálně potěšily, dějově už mě to nelákalo. Za vrchol hlouposti beru scénu se "sáňkujícím" autem po střeše, která po všech těch skocích zůstala netknutá. (?!) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby sa v celom filme Funes nepytvoril, ani by som si nevšimol, že ide o komédiu. Námet je zaujímavý, ale skôr by mi sadol na televízny film. Niektoré scény boli vydarené a vtipné, ale pripadá mi, že tvorcovia príliš tlačia na pilu a snažia sa z každého Funesovho výstupu vyvolať v divákovi hurónsky smiech. Viac film beriem ako klasickú oddychovku na víkendové popoludnie, keď máme plný žalúdok po výdatnom obede, takže sa nám nechce myslieť. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček mi přijde lepší, než celá série Fantomase. Je tady pád docela dobrých fórů a po letech nabízí film dobrou retro atmosféru. Já jsem se dobře bavil a to je co říct, protože komedie zrovna nemusím. Navíc v kombinaci Filipovský-Funés je film snad ještě lepší než v originále. Je zajímavé, že v té době měly filmy lepší dabing, než dnes. Skoro každý dabující herec měl nezaměnitelný charismatický a zajímavý hlas. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Když pan Septim (Louis de Funès) obíhá stánek, v detailním záběru u okénka stojí žena s mužem. Následuje záběr z okna, kdy dostává Septim pokyny, přičemž zmíněná žena k muži teprve přichází. (slatkac)
  • Ve scéně, kdy se Septim (Louis de Funès) a sekretářka prezidenta valí ze zasněženého kopce dolů, je vidět, že jsou celí od sněhu. Jakmile ale sjedou dolu, jsou zcela čistí. (Mr.Hudson)
  • Okrem toho, že Louis de Funès bol hlavným hercom, bol spoluautorom scenára, zložil herecké obsadenie a spolupracoval pri réžii hercov počas nakrúcania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama