Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hibernatus nie je nijaká extra treskúca komédia, pri ktorej by musel Funes neustále robiť zo seba blbca (ale jemu to samozrejme nedá). Je to skôr taký príjemný úsmevný filmík, ktorý má rýchle tempo, neustále sa v ňom niečo deje a prichádza k nečakaným zámenám, zatajovaniu informácií a nejakým tým láskam naprieč času. Hibernatus má prekvapivý záver, ktorý ma veľmi potešil a záverečná scéna je jediný moment, keď sa sa pri ňom schuti zasmial. K poobedňajšej spokojnosti pred telkou mi to bohate stačilo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být výborná komedie, nebýt toho posmutnělého etického poselství v závěru ve smyslu, že mrtvé je lépe nechat spát a s přírodními zákony neradno si zahrávat. Standardní Funès, jako vždy okouzlující Claude Gensac, solidní a neokoukaný Bernard Alane s připitomělým výrazem, vtipný Michael Lonsdale ("Máte velkou hlavu a vrtěl jste s ní.") plus řada dalších výborných vedlejších rolí. Určitě jsou lepší Funèsovy filmy, pro jeho fandy ale slušná podívaná. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie, která těží kromě hlavního představitele také z docela neokoukaného tématu. Ač je to trochu absurdní, ta myšlenka, že musíte všechno přispůsobit době, ve které žil váš dědeček, a to dokonce i manželství, mě docela zaujala. Mě se tato komedie líbila, a ikdyž tady nemá příliš velké hodnocení, zařadil bych ji mezi přední díla francouzského komika. 4*, na více to přece jenom nemá. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Nechápem to nízke hodnotenie. Myslím, že Hibernatus sa radí k najlepším počinom toho malého herca menom Louis De Funés. El magnifico tu predvádza fenomenálny herecký výkon, nezabúdam však ani na krásnu Claude Gensac. Prosto, tento film milujem od detstva. A Funés je pre mňa megaidol. Takže: "Nešahat!" :-) ps: edmé, edmé, edmé, edmé... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční Hg výkon de Funèse, při kterém máte obavy o jeho krční páteř (navíc znásobený kultovním dabingem F.Filipovského), jenže když nepomůže scénář a Molinaro s vypointováním (povedlo se to jen u šikan sluhy Karla a oznámení kruté reality defrostovanému dědečkovi), vychází veškerá komediální snaha tak trochu vniveč. Michael Lonsdale vypadá jako francouzské dvojče Olivera Platta.. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Bernard Alane (Paul Fournier) musel potlačovat během natáčení závěrečné hlavní společné scény s Louisem de Funèsem (Hubert de Tartas) vlastní smích kvůli tomu, jak mu přišlo komediální herectví jeho kolegy velmi zábavné. (Lynette)
  • Scéna rozhovoru mezi Hubertem de Tartas (Louis de Funès) a 1. tajemníkem ministra vnitra (Claude Piéplu) se má odehrávat v sídle francouzského ministerstva vnitra v Beauvau, avšak ve skutečnosti byla natočena v obřadní síni radnice ve Versailles. Taktéž vstupní hala a přijímací sál posloužili jako kulisy k filmu. (Komiks)

Reklama

Reklama