Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

maddy 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie-wannabe movie. Pre mňa osobne neuveriteľne nesympatický film, už len preto, že správanie podobných týpkov akým je Dom Hemingway ma neskutočne irituje. To by som síce vedel stráviť ako pri mnohých iných podobných vtipných britských gangsterkách, avšak to by Dom nemohol byť tak prvoplánový. Dej tu v podstate neexistuje, je to len sled jednotlivých epizodických vystúpení (väznica, trezor, reštaurácia ...), v ktorom ide o jednoduchý „vývoj“ hlavnej postavy z drsňáka na milujúceho otecka so záverečným morálnym ponaučením. Na čiernu komédiu to je málo drsné a aj vtipné, na drámu tu nie je s kým sympatizovať. Jude Law síce vyslovene exceluje, ale inak by tu niekto chcel silou mocou natočiť odľahčenú gangsterku po vzore Guy Ritchieho, no vôbec sa nedarí. CELKOVO: 2* (4/10) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Od úvodného ptákového monológu som si vravel, že ospevné komentáre možno nepreháňali. Potom však nasledovali rozpačité chvíle s bossom a nudné rodinné patálie. Ani výborná scéna s trezorom nič nezachránila. Jude Law tu dosť dobre exhibuje, ale v konečnom dôsledku sa jedná o zbytočne vydanú energiu. Presne ako vo filme Bronson, jedna výrazná postava jednoducho na veľký dojem nestačí. Tešil som sa, ako ma Dom Hemingway zabaví a p*ču z toho. Takéto nič nehovoriace plácanie slámy by skvelo pasovalo na dožinky. ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Film o životním obratu jednoho gangstera pracuje s docela předvídatelnou strukturou - gangster se mstí, gangster dělá kraviny, gangster dělá ještě větší kraviny, gangster klesá na dno, dochází k malému prozření, najednou ale nic nevypadá tak, jak se zdálo, tak gangster dělá další kraviny, ale už to nefunguje, naopak ho cesty vedou k většímu prozření a téměř velkolepému happyendu. Ve výsledku se vlastně nic zase tak moc nezměnilo, jenom se v jednom gangsterovi probudil otcovský cit, ale přesto nadále zůstává v srdci gangsterem. Jude Law se obratně pere se svou pověstí herce povrchních kvalit, nechutně nagelovanou lysinou a fotříkovským vzezřením dokazuje, že zvládá i role jiného charakteru, než doposud. Vzpomněla jsem si přitom na přerod Jamese McAvoye pro loňský Filth (tam je to ale trošku jiná kapitola). Na scéně si užijete mimo to Londýna a jeho přirozených kvalit a samozřejmě slušné dávky okouzlujícího britského akcentu. PS: Nenechte se odradit úvodní scénou, která je podle mě velmi zábavná, pokud film nepustíte v rámci zábavného večera rodině. Trochu podivný zážitek. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SĽÚBILI, ŽE PRÍDU DO PIATICH MINÚT." ,,A JA SOM SĽÚBIL, ŽE SA NEUROBÍM DO TVOJEJ SESTRY." __ ,,Doma Hemingwaya" som spoznal úplnou náhodou počas prepínania televíznych kanálov keď som akurát natrafil na štýlovo spracovanú scénu autohavárie. Tá ma zaujala natoľko, že bez mrknutia oka som potom dopozeral ďalší zvyšok filmu. Už spomínaná havária a scéna otvárania trezoru sú tými najpamätnejšími momentmi tejto cynickej krimi komédie okorenenej živelnosťou afektovaného Juda Lawa a jeho jednorukého umierneného sekundanta Richarda E. Granta. Očarovaný vulgárnym humorom (,,Som pokojný ako k*nda povrazolezkyne."), striedmou a predsa výživnou stopážou som si film pre jeho pomerne časté objavovanie sa na televíznych obrazovkách vychutnal ešte dvakrát, avšak aby sa mi neomrzel a neubral som mu kvôli tomu hviezdičku, postačí mi ho znovu vidieť až za pár rokov. ,,Dom Hemingway" mi trocha pripomína ,,Kšeft za všetky prachy" s Colinom Farrellom, avšak s podstatne šťastnejším a pozitívnejším koncom. (3151. hodnotenie, 222. komentár k filmu) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Encyklopédia neslušného správania a knižnica nadávok zabalená do poetických dialógov plných urážok a ponížení. Zároveň sa to celé nesie v štýle toho najlepšieho, čo zvyknú ponúknuť britské gangsterské komédie, miestami som si dokonca spomenul na rannú tvorgu Guya Ritchieho. Element, bez ktorého by však tento film ostal mimo záujmu divákov, je monštruózny Judd Law. Ten je síce známy ako večná milá tvárička v celej rade rom-comov, no tentokrát si strihol poriadne zviera, gangstra so všetkým čo k tomu patrí a svoju rolu prežíval ako na steroidoch. Dejová línia je útržkovitá, čo je pozitívne z pohľadu rozmanitosti príbehu a zábavného faktoru. Čo je však podstatné, že to celé nebola len akási prvoplánosá spŕška nadávok a vulgarizmov, ale hlavná postava sa transformuje, zároveň je cítiť morálny a sociálny podtext. Záver je vystrčeným prostredníkom, pretože ostáva verný svojmu sloganu: "A muž má zrazu všetky možnosti sveta". Takže ak máte radi filmy, ktoré majú osobitý štýl, sú plné energie a šťavnatosti - vrelo odporúčam. 85%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama