Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

RHK 

všechny recenze uživatele

Podnikatel loďař cholerický Fourchaume (Louis de Funès) versus jeho zaměstnanec a konstruktér zrzavý Castagnier. Lehká komedie plná zrzavých čupřin rodiny Castagnierových (konstruktér, manželka, farář a ještě další bratr) a výborných gagů, z nichž mezi nezapomenutelné patří scéna faráře na rozpadající se kazatelně, pronásledování Castagniera Fourchaumem s lopatou v ruce a nedělní výstup pokorného Fourchauma s manželkou na maják. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Přetažený humor, postavený na systému "točte hlavně mě", ostatně jako všechny komedie z pozdějšího Funesova odpoledne. A také bohužel i zde platí pravidlo - pokud si představíte film bez této osoby - naprosto crazy splácanina bez hlavy a paty. Na mne působí po těch mnoha letech už únavně a nejsem si jist, zda bych raději někdy nezvolil televizní noviny s tím po moci prahnoucím hrochem, idolem odbarvených blondýn, v titulní zprávě. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzská komedie, která patří k těm nejlepším Funésovkám. Film obsahuje tolik humorných scén, že by byl můj komentář příliš dlouhý, kdybych je měl všechny popsat, ale k mým nejoblíbenějším patří například ta s tubusy, destrukce Plaváčka lopatou, kázání v kostele, výstup na maják, či jízda nezastavitelným traktorem. Prostě skvělá letní zábava ve společnosti francouzského mistra. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další nezapomenutelný snímek, kde se opět setkali pánové Funès a Galabru. Výborná smršť humoru a bláznivých scén. Přesně kvůli takovým filmům Funèse milujeme, samozřejmě nesmím zapomenout na vynikající dabing pana Filipovského, nebýt jeho bezkonkurenčního dabingu, kde by asi tak byla popularita francouzských komedií s Funèsem v hlavní roli. 10/10. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film je asi nejrealističtější ze všech Funesovek.Teoreticky je to dobře.Film má výborný scénář a herecké výkony.Ale zbytek za moc nestojí.Všechnu tuto povedenou zábavu totiž velmi kazí nepovedené a příliš dlouhé scény(scéna s traktorem,honění Michela Galabru).Nakonec je to ale stejně velmi dobrá zábava. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)

Reklama

Reklama