Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tento milý, príjemný a trochu smutný príbeh už nepatrí medzi klasické "funesovky", kde sa smejete od začiatku do konca, tu vám príde niekedy smutno, niekedy príjemne clivo a občas aj trošku nudne. Je to určite aj kvôli Funesovmu dosť podlomenému zdraviu, veď napokon, bol to jeho posledný film a tým pádom aj iným prístupom k filmu. Ani tu síce nie je núdza o mnoho vtipných situácií, ale už to nie je ono. Je mi ľúto, že dávam len 3 hviezdičky, ale sú veľmi silné a úprimné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si zvyknout na to, že Funese dabuje Lábus. Hlas dvorního dabéra pana Františka Filipovského je nezaměnitelný a vyloženě filmu chybí. Bohužel se na tom nedá nic změnit. I když už je tady z Louise dědek, tak stále neztrácí nic ze své obrovské energie a hereckého umu, kterým byl dosytosti obdařen. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Když jsem si prvně pouštěla Zelňačku, tak to byl ten krásný původní dabing (s Filipovským) a já se neustále dobře bavila, příběh je vynikající a de Funès nezklamal. Při dalším zhlédnutí (a i s jiným dabingem, že by Krampol? brr) už mi to nepřišlo tak skvělé, abych udržela plné hodnocení, ale pořád to člověka donutí k úsměvu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle tedy byla hodně zvláštní volovinka. Koukat na dva dědečky, kteří se na dvorku předhání, kdo z nich si uprdne hlasitěji je skutečně zážitek na celý život. Jejich úprdky přivolají velmi sympatického marťánka. Poté se dají věci celkem rychle do pohybu. Nic tak divného jsem dlouho neviděl. Film je plný tak dementních keců, že jsem se místy nedovedl nesmát. Kouzelný je i soundtrack. Se zavřením levého oka a přimhouřením pravého pálím 3*. Edit: S krátkým odstupem času spíše 2*. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pamätám si že som tento film videl, keď som bol úplne malý (možno 5-6 rokov). Vlastne si z neho pamätám len názov a že v ňom hral Funés a že tam prdeli. Už v úvode filmu som zistil, že Funésa nadaboval Lábus, čo kazilo akúsi prirodzenosť pri pozeraní. Samotný film je celkom tupá blbosť so slaboduchým humorom akurát pre deti, keď som mal 5-6 rokov. 65% je do cela dosť na toto dielo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama