Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Dva městečkem odepsaní staříci svými prdy přivolají ufouna a spřátelí se s ním. De Funése dabuje Lábus, nezkouší být podobný Filipovskému, a přitom se nejlépe blíží originálu. DVD: Tříminutový trailer a film o filmu (11 minut, nikdy neviděné záběry propagace filmu, záběry z natáčení, rozhovory s Jacquesem Villeretem, autorem René Falletem a mnoho dalšího materiálu) mají CZ titulky, následuje fotogalerie, upoutávka na celou De Funésovskou edici (6 a půl minuty, CZ dabing) a vybrané filmografie čtyř herců a režiséra. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Luis už je tady starej páprda. Chutná mu víno a zelňačka. Mezi náma...hned bych na ten francouzskej venkov vyrazil. Dabing pana Lábuse je jiný ale má svou vlastní polohu nekopírující ani Františka Filipovského ani nikoho jiného. A to je moc dobře a filmu to pomáhá. Kde mám tu flašku červenýho ... jdu koupit zelí:-D ()

Reklama

Legas odpad!

všechny recenze uživatele

Do zapadlé vesnice, kde se staříci baví prděním, přiletí mimozemšťan navlečený ve žlutém prezervativu a spustí svoje "bllll bllll bllll". Od Funese dostane zelňačku, zase "blll blll blll", potom ji dokonce dostane do obědníku, někam odfrčí atd. Nic stupidnějšího jsem dlouho neviděl (těším se na Děsněj doják). To, že Funese dabuje Lábus, je v tomto případě naprosto nepodstatná věc. Funes je přeceňovaný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to taková zvláštní komedie, kdy u mě byl problém i s tím, že jsem ji viděl s dabingem v čele s Jiřím Lábusem. Ten mi prostě k de Funèsovi neseděl, i když jinak je to dabér skvostný. Propojení venkova s mimozemšťany je zábavné a je vidět, že ani na stará kolena neztratil komik nic ze svého humoru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Absolútna p!č0v!n@ v rámci sci-fi komédie. Ale myslené v tom najlepšom zmysle slova. Naozaj som čakal umelecký fail, ale ono to má okrem debilnosti ( opäť myslené v tom najlepšom zmysle slova ), aj výbornú remeselnú stránku veci a keď sa do toho všetkého vžijete, najlepšie pri pohári dobre vychladeného červeného vína, po dobrej kapustovke, budete nadšení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama