Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o hubaté, ale pracovité Andule (V. Freimanová), která má spoustu sourozenců a dobré srdce, vznikla podle předlohy Františka Kožíka. Andula je prostořeká nejstarší dcera chudého chalupníka (V. Hašek). Musí se starat o sourozence a o domácnost a má se co otáčet. Doma ji žádné štěstí nečeká, a tak se rozhodne jít do světa. Vydá se s bratříčkem do lesa k čarodějovi (Z. Řehoř), aby se přiučila kouzlům. Jenže Andulka žádné čáry nepotřebuje, stačí jí šikovné ruce, dobré srdce a chytrá hlava. A podle toho si pro sebe vybere i toho pravého ženicha. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Freimanová pojala roli o chlup vřískavěji, než by bylo bývalo sympatické. Proto se tak trochu divím Brouskovi, že se nebál sňatku s ní, páč krása a mládí časem odplynou, ale uječenost přetrvá. To už mohl rovnou zůstat ve službě u selky Vyšenosové. Ale abych_pouze nepomlouval jako obvykle, Freimanová prokázala své nesporné kvality. Až se bude točit film o Billu Gatesovi, může si střihnout jednu z hlavních rolí. Vzhledem k tomu, jak najednou dokázala míchat těsto, spravovat střechu (no, spravovat... spíš na ni jen tak klepat kladívkem), houpat sourozence v kolíbce, zkrátka jak byla multitáskní, skvěle by jí slušela role Windows. Ale spíš tak XP, ne 95, protože až tolik zase nepadala. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka v celkem povedených televizních kulisách, s poměrně zdařilými postavami. Andula umí hodně, třeba hráběmi strkat do kolébky a přitom kladivem v druhé ruce mlátit do střechy chalupy, nakonec ale přijde na pravé zlaté dno a i svého vyvoleného zvládne přesvědčit, že ji chce. Prostě pohádka jak má být. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Veronika Freimanová v roli potrhlé Anduly je úžasné, stejně jako Zdeněk Řehoř v roli osamělého čaroděje. Je nuzný lesní příbytek byl pohádkově úchvatný. Jenže to je bohužel tak vše. Celou tuhle pohádku na nedělní odpoledne kazí ateliérová forma a především stáří, které se již na pohádce velice podepsalo. [344. hodnocení, 18. komentář, 57%] ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a milá pohádka podle předlohy Františka Kožíka, která je sice studiová, ale vůbec to nepůsobí tak uměle, jak to často bývá. Bezstarostný herecký výkon Freimanové pomáhá příjemnému a poklidnému ději o Andule, která sice moc krásy nepobrala, zato je pracovitá a plná chutí se něco naučit. A tak společně se svým malým bratříčkem odejde do hlubokého lesa k zestárlému čaroději, aby tak udělala nejen pořádek, ale i kus práce a ke štěstí tam přišla. Pohádka nabízí příjemnou hodinku bez nějakých výraznějších záporů. Hudba: Jiří Václav ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na to jaký se ten Andulin pan otec jevil jako totální nekňuba, měl děcek hromadu. A jedno praštěnější jak druhé. Nicméně Andula nebyla potrhlá, ale cílevědomá, jen jí chyběl základní kapitál. A způsob jakým uhnala chudáka čeledína až k oltáři, by jí dnes záviděla nejedna zlatokopka. Úsměvná televizní pohádka zcela průměrných kvalit. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama