Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, charismatického Jonathana Rhyse Meyerse v titulní roli a navrch Thomase Kretschmanna jako Van Helsinga. Tahle verze doznala hodně velkých změn oproti předloze, což ale nemusí být na škodu, přece jen už je to notoricky známý příběh, takže nějaké to ozvláštnění může být ku prospěchu. Nezbývá než to brát s rezervou a nechat se bavit. Pilot - 70% V dalších dílech se toho sice hodně dělo, ale zejména ke konci řady už se žel seriál topil ve vodách klišé a nic překvapivého nenabídl. 1. série - 60% / Poznámka: Seriál byl po první řadě zrušen. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý a netradiční seriál o upírech resp o hlavním upírovi a to o Drákulovi. Netradiční jednoduše vtom, že zde jeho taktikou je zničit většinu svých nepřátel ekonomicky a ne fyzicky jak tomu většinou bývá. Takže v seriálu jde hlavně o různé triky a úskoky, aby svou pravou identitu neodhalili nepřátelé a on se mohl pomstít. Jelikož byl seriál po první řadě zrušen tak se jednoznačného konce nedočkáme čili je v celku otevřený. Finále bylo fajn, ale pár věcí mě tam zaskočilo a tak by bylo podle mě zajímavé, jak by seriál pokračoval, ale to už se nedozníme - škoda no. Seriál mě bavil, ale nic přelomového to není, takže za mě 3* čili nadprůměr. Hodnocení: 63/100. ()

Reklama

majkl44 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako zajímavý způsob oživení Drákuly, ale časem mi linka některých hlavních postav připadala ujetá.. Možná to byl scenáristický záměr , který se má rozlousknout v případné další sérii ale stejně. Krom toho scénáře mi seriál ale připadal celkem dobrý a koukatelný. Závěrečné epizody ve mě ale nevzbudili takový zájem, abych vyloženě prahl po další sérii.. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zatím nejsem moc v obraze, kdo by taky byl po pouhém prvním díle. Může se z toho stát můj nový oblíbený seriál, nebo to po pár dílech můžu zabalit, každopádně tato předělávka klasické příběhu s Meyersem v čele by nemusela stát za hřích. - už jenom proto, že se to odehrává v dosti zajímavé době na dosti zajímavém místě. Pilot ale zatím nic moc 50% ()

Nely 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem od toho čekala víc. Pilot mě tolik nenadchl, ale dokoukala jsem tu řadu. Koukla jsem se na to i proto, že tam hraje Jessica de Gouw, kterou mám ráda z Arrow :) a je pravda, že Jonathan se na Draculu hodí. Celkově asi ten cast nebyl úplně špatný. Jen mi to prostě úplně nesedlo a jak sem napsala čekala jsem víc! ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama