Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Dale 

všechny recenze uživatele

Áno, upíri sú momentálne u teenagerov v kurze a tak to evidentne chceli využiť aj tvorcovia tohto seriálu a priniesli príbeh toho najslávnejšieho z upírov, v spracovaní práve pre toto publikum. Aj keď spájať tento seriál s knihou Brama Stokera je dosť nemiestne, keďže okrem mien niekoľkých postáv nemajú vôbec nič spoločné. Už len vidieť slávneho upíra ako mladého elegantného amerického vynálezcu je pre fanúšikov predlohy na smiech. Nič proti Rhys Meyersovi, jeho ksicht je pre rolu upíra ako stvorený, ale fakt len do filmov pre teenagerov. Vôbec som nepochopil, čo viedlo tvorcov tohto seriálu k tomu, aby mu dali názov Dracula, veď stačilo pomenovať postavy inak a mohol z toho byť slušný upírsky seriál z viktoriánskeho Anglicka. Výprava a kostýmy sú na seriál viac než slušné a nebyť tých trápnych dialógov, tak to mohlo byť nadpriemerné dielko. Žiaľ, teraz to beriem len ako priživovanie sa a prznenie klasiky. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi dokonale sedlo. Dobová a hororová atmosféra, výprava, kostýmy, herci, příběh. Jonathan Rhys Meyers ve své roli naprostá špička. Dlouho jsem se u seriálu takhle nebavil a nezhltnul ho jedním douškem. Veliká škoda, že bylo natáčení zastaveno. Kdyby to tvůrci věděli dopředu, mohla z toho být moc pěkná desetidílná minisérie bez otevřeného konce. Ale i přesto není konec zase tak otevřený, aby to diváka vyloženě štvalo. Spíš bych si klidně střihnul ještě pár dílů. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 28 Dokoukáno: 6+1 Zahozeno: 17 _ Na Dráculu jsem se docela těšil a byl jsem zvědav jak si s tím poradí. Bohužel to nevysílala žádná kabelovka, takže drsnější scény a nahota se bohužel nekoná. Příběh docela ušel a byl zajímavý, bohužel natahovaný a nemělo to takovou šťávu jakou bych si přál. 60% ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý a netradiční seriál o upírech resp o hlavním upírovi a to o Drákulovi. Netradiční jednoduše vtom, že zde jeho taktikou je zničit většinu svých nepřátel ekonomicky a ne fyzicky jak tomu většinou bývá. Takže v seriálu jde hlavně o různé triky a úskoky, aby svou pravou identitu neodhalili nepřátelé a on se mohl pomstít. Jelikož byl seriál po první řadě zrušen tak se jednoznačného konce nedočkáme čili je v celku otevřený. Finále bylo fajn, ale pár věcí mě tam zaskočilo a tak by bylo podle mě zajímavé, jak by seriál pokračoval, ale to už se nedozníme - škoda no. Seriál mě bavil, ale nic přelomového to není, takže za mě 3* čili nadprůměr. Hodnocení: 63/100. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zatím nejsem moc v obraze, kdo by taky byl po pouhém prvním díle. Může se z toho stát můj nový oblíbený seriál, nebo to po pár dílech můžu zabalit, každopádně tato předělávka klasické příběhu s Meyersem v čele by nemusela stát za hřích. - už jenom proto, že se to odehrává v dosti zajímavé době na dosti zajímavém místě. Pilot ale zatím nic moc 50% ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)
  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno