Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (366)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o beštii, ktorá terorizuje za noci miestnych obyvateľov (teda rovno ich trhá na kusy). Film sa nezameriava na nechutnosti ako také, ale na pekne budovaný dej, príbeh s výbornými exteriérmi a kostýmami a dobrými francúzskymi hercami. Ten záver, keď už sa pred obraz dostáva viac beštia, je trošku taký všelijaký, ale po väčšine filmu je tento netvor zahalený tajomstvom, čo filmu prospelo a vytvorilo celkom slušnú atmosféru. A tak sa hneď od začiatku pekne do popredia dostala psychológia postáv, ktorých osudy sa postupom deja začali vyhrocovať a príbeh z toho len profitoval. Atmosferický, dobrodružný, historický horor. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Poprvé: Dlouho to nevypadá úplně špatně, vizuáně zajímavý, atmosféra se buduje docela dobře, srovnání se Psem Baskervilským se nabízí automaticky, jenže pak se začne vykrádat Ospalá díra (styl ztvárnění krajiny), a začne to tak nějak nudit... a když Indián v francii v 17. stol. vytáhne Kung - fu... jde všechno do háje... Závěrečné odhalení obludy docela vychází, jen kdyby nebyla tak evidentně digitální. ** Několik dalších shlédnutí (i když nikdy ne úplně celé): Bratrstvo vlků je strašně zvláštní... Je to zcela evidentní, uvědomělý a záměrný kočkopes, který kombinuje opravdu úplně všechno. Angická detektivka, francouzské velkofilmy, drsnápoetika pohádek bratří Grimmů, asie (skrze indiána, s vlastním exotickým přínosem) a především cool comicsárna (tu bych rád zdůranil, obzvláště ve finále je zcela evidentní). Je tak nějak smutným faktem, že tenhle film zavrhnou nejvíc opravdu vzdělaní lidé, neposkrvnění (bohužel pro ně) modenrní popkulturou. Každopádně ten film začínám mít čím dál radši.. **** ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ten film má něco do sebe, třeba zajímavou práci s kamerou, místy doslova ďábelsky klipovitý střih, nebo nepřehlédnutelně krásnou Monicu Bellucci. Co se týče děje, tam už je to horší. Dokud se na plátně nezjeví v celé své "makabrózní" kráse ona bestie z názvu filmu (mimochodem, při její tvorbě se opravdu někdo vyřádil), vypadá děj ještě docela standartně, ba dokonce i nadstandartně. Ale pak se to začne nějak motat, jakoby se scénář vymkl tvůrcům z rukou a začal si žít vlastním životem (jako to občas známe z Windows, že :)) ). Navíc ta přemrštěná délka - zkrátka a dobře, tvůrci prošvihli ten moment, kdy jejich film ještě stál za to a ve druhé půli jej zvrhli v jeden docela slušný chaos. Je to škoda, protože mohlo jít o vydařený a zajímavý spektákl. A co se týče herců - Dacascos byl opravdu úžasný, o "božské" Monice jsem se už zmínil, kromě nich byl ještě výraznou postavou Vincent Cassel, což už ale neplatí o ostatních, a to včetně hlavního hrdiny. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ne a ne! Nic zajímavého, jen kýč a zase kýč. Obrovská nuda rozpohybované v zářívých, blištivých a na efekt velmi dobře vypadajících záběrech. Cool přírodní scenerie. Výrazné barvy. Krásní herci. Stejně strojené a umělé jako Underworld. Pravda tady se neotravuje se smrtelně vážně podanou mytologií, ale zase je to jen neoriginalní a nezajímavý film. A to digitalní monstrum? Co to mělo pro boha znamenat?! Atmosféra pod bodem mrazu. Vhodné pro sobotní megahit týdně na Nově ... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Největším nepřítelem, který stál v cestě mezi mnou a Bratrstvem vlků, nebyla gevaudanská bestie, nýbrž přehnaně dlouhá stopáž, která by se dala bez problému a jakékoli újmy zkrátit o celou její třetinu. Film obsahuje až příliš mnoho prvků, které spolu souvisí i nesouvisí, což celkově budí chvílemi dojem jakéhosi nepořádku v režii. Mísí se zde hon na bestii, nespočet bojových scén, návštěvy nevěstince, řádění netvora a další. Cameo Monicy Bellucci potěšilo a vizuál monstra, ač chvílemi příliš počítačový, taktéž. Zkrátka průměrný francouzský film, který místy působí rušivě až rozpačitě, ale jako zástupce svého žánru rozhodně nedělá ostudu. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Emily Dequenna získala v roce 2001 za svou roli cenu Cabourgského filmového festivalu pro nejromantičtější herečku. (Terva)
  • Loď, na níž na konci filmu odjíždí dvě hlavní postavy do Afriky, se jmenuje "Frére Loup", v překladu "Bratr Vlk". (V.Silver)
  • Co vlastně byla gevaudanská bestie se dodnes přesně neví. V úvahu přicházejí vlk, hyena, kříženec mastiffa a vlka apod. (kwaicheng)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama