Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

Joe321 

všechny recenze uživatele

S postupem času si začínám myslet, že Hyde Park Civilizace je možná nejlepším pořadem, se kterým ČT přišla. Takhle podle mě má vypadat vysílání veřejnoprávní televize a televize vůbec. Měla by sloužit jako zdroj informací a diváka vzdělávat. Nikoliv jen poskytovat zábavu. Poslouchat chytré a moudré kapacity, které v podstatě odpovídají na všeobecné otázky týkající se našeho světa dokaže diváka nenáročně obohacovat znalostmi a pomáhat mu utvářet obraz o světu a názor na události dějící se v něm. Velká poklona směřuje ke vždy připravenému a pro věc nadšenému Danielu Stachovi, díky kterému je Civilizace značně koukatelnější než obyčejný Hyde Park. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší publicistický pořad současnosti. Velmi dobrý výběr hostů zaručuje náhled do aktuálních témat vědy a techniky. Mezi hosty bývají i nositelé Nobelových cen. Vysoká úroveň je zajištěna perfektním moderátorem. Daniel Stach, nejen že je vždy výborně připraven, navíc má schopnost pohotově reagovat a dokáže pojmout informace z širokého spektra vědních oborů. K tomu je pro diskuzi s hosty vybaven výbornou angličtinou. Jeden díl tak máme téma kvantovou fyziku a objevení Higgsova bosonu, druhý je mise Apollo, třetí výzkum kosterních pozůstatků Karla IV atd. No a nejlepší na tom je, že každý díl je zajímavý a zábavný. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Výjimečný moderátor, neobvyklá témata, jedineční hosté (špičky ve svých oborech, kapacity, nositelé řady ocenění včetně Nobelových cen)...pořad, který rozum neuráží a přičiňuje se k vyvracení zakořeněnému kultu lidí, které minulý režim stavěl na piedestal a zvráceně oslavoval převlečenou podprůměrnost. Pořad, jenž přetváří názor na společnost, na skutečné (staronové) elity. ___ Přeji Danielu Stachovi neutuchající energii a zápal. Svým konáním dělá společnosti neocenitelnou službu, kterou si evidentně rovněž užívá. Není nad to, když je vám práce koníčkem. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele

Dovolím si povedať, že ide o výkladnú skriňu a najlepší program ČT24! Osobnosť moderátora, Daniela Stacha, je sťažňová v tomto prípade: zaujíma sa o daného hosťa z profesijného i osobného hľadiska, má výborne naštudovanú problematiku a je jedno, či sa jedná o prírodovednú, alebo humanitnú sféru. Nemáte problém sledovať diskusiu o filozofii, náboženstve, dermato-venerológii či termo-nukleárnej fúzii. Česká televízia má v tíme jedného z najlepších moderátorov. Bez zaváhania päť hviezd! ()

hippyman

všechny recenze uživatele

Zatím hodnocení pořadu s Dalajlamou, který jsem jediný viděl celý: koncept je velmi dobrý, rozhovor je veden poměrně přímočaře a následně je rozebírán a diskutován odborníky, kteří mají k tématu co říci. Nutno přiznat, že moderátor působí profesionálně, leč poměrně chladně. Příslib kvalitní televizní publicistiky tu ale vnímám velice pozitivně. Zatím 70%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama