Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Mám rád pořad Prizma, kde se člověk může seznámit s pokroky na poli vědy a techniky. Vzhledem k tomu, že popularizace vědy jako takové, je povětšinou velice komplikovaná záležitost, neb jejím posláním je seznámit laickou veřejnost s vědeckými výsledky jednoduchou a srozumitelnou formou, tak aby byla ona věda pochopitelná, musím uznat, že rozšíření platformy pořadu Hyde Park na (nejen) tuto tématiku jsem uvítal. Zajímavé osobnosti se vyjadřují k problémům a objevům na polích vědy, vyjadřují se ke globálnímu vývoji lidstva, politice, kultuře či školství. Pořad ukazuje, že i osobnosti mimo politiku a v běžném životě povětšinou laické veřejnosti neznámé, mohou názorově upoutat a překvapit, taktéž nabídnout možné řešení či otázky. Proto 4*. PS: Je totiž smutné, že věda a vědci jsou v této končině tak podhodnocení a často v negativním obrazu prezentování (i médii) a účelově ovlivňováni politickou zhýralostí a tupostí. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než klasický Hyde Park (ale zejména proto, že zde není tolik kontroverzních témat, kde by moderátor "nadržoval viditelně jedné ze stran). Něco podobného na české scéně chybí, jen by to chtělo nezaujaté postoje moderátorů, potažmo celých českých médiích. Aneb když budu mít dvě krabičky sirek, na chlup stejné, ale o jedné povím že je Americká... který bude lepší? Haha, samozřejmě, že ta Americká. ()

Reklama

Dr.Ummer 

všechny recenze uživatele

Skvělý český pořad světové úrovně. Každý host je neuvěřitelnou osobností, která se dělí o své úžasné schopnosti, znalosti, vědomosti nebo velmi silné příběhy. Každý díl je skutečně obohacující. Kvalitu pořadu udržuje tým skvělých techniků, rešeršistů a dalších. Korunu tomu nasazuje vždy skvěle připravený a charismatický Daniel Stach. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší publicistický pořad současnosti. Velmi dobrý výběr hostů zaručuje náhled do aktuálních témat vědy a techniky. Mezi hosty bývají i nositelé Nobelových cen. Vysoká úroveň je zajištěna perfektním moderátorem. Daniel Stach, nejen že je vždy výborně připraven, navíc má schopnost pohotově reagovat a dokáže pojmout informace z širokého spektra vědních oborů. K tomu je pro diskuzi s hosty vybaven výbornou angličtinou. Jeden díl tak máme téma kvantovou fyziku a objevení Higgsova bosonu, druhý je mise Apollo, třetí výzkum kosterních pozůstatků Karla IV atd. No a nejlepší na tom je, že každý díl je zajímavý a zábavný. Vřele doporučuji. ()

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší televizní pořad. Seriózně vystupující moderátor Daniel Stach, který v drtivé většině případů ví o čem daný host mluví. Má rovněž poměrně dobře sestavené otázky, takže se posluchač dozví nové informace. Důkazem kvality jsou i někteří hosté jako třeba Lawrence Krauss, Jiří Grygar nebo Charles Duke. Opravdu je radost se na tento pořad dívat a v podstatě v televizi je to jedna z mála věcí na kterou je možné takto pohlížet. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama