Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V podstatě jako V Utajení, akorát bez mysteriozní stránky a kulantnějšího hrdiny. Né že by O'Brien byl špatný herec, to on je dobrý herec, ale když se tam kolem něho, pohybují třímetrový chlapi, kteří mají na rukou svaly až k prasknutí, (nabouchaný Adkins) a ve tváři výraz ala Terminátor, tak oproti nim O'Brien prostě a jednoduše působí směšně. Je to tady půl na půl, trochu špionské sledovačky a pak zase trochu akce, ta bitka v hotelu je asi nejlepší. Osobně bych ve filmu, preferoval méně akce a pak si ji schovat až na konec, tady je rozmístě v klasickém stylu a tím pádem je to i dost předvídatelné. Co je rozhodně super, je ta romantická stránka v polovině filmu, závěrečný výbuch, mučení bylo geniální, bitka v hotelu, plážový masakr a to je vlastně tak nějak všechno. Ty věci, co sem vypsal sou hrozně super, ale sou to takové drobečky, od koláče který, před vámi už někdo snědl a to se prostě nedělá. On by to, ani vlastně nebyl, špatný film, ale po skončení filmu, cítíte že to mohlo být víc chlapský, víc živější, víc napínavější a taky víc vyhrocenější. Keaton je tady totálně super, Adkins má kupodivu dostatek prostoru, ale mohl být na druhé straně, Kitsch super záporák, má to v hlavě dobře porouchaný a Shiva Negar je kus. Je škoda, že Adkins ve svých filmech, nedostává taky takovou tématiku, lokace, charismatické záporáky a větší rozpočet, tady by to dal s přehledem a hodnocení by bylo i podstatně vyšší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický příklad filmu, kde měli minimálně prohodit herce v kladné a záporné roli. Krejčí Kitš je totiž sympaťák a umí hrát, kdežto prkenně zbuznělý, nesympatický Dylin Oubrájen svým toporným pózováním leda tak dráždí třináctkám slimáky a dospělý divák jen s rozpačitě pobaveným úsměvem sleduje, jestli tomu rachitickému týn zabijákovi náhodou někde v tom dolepovaném třídenním strništi neulpělo semeno z ranní „konzultace“ s režisérem. Ovšem nebýt toho osazení hlavní role členem chlapeckého homokvartetu Gay Erection, jemuž uvěříte pouze to, že by v hysterickém afektu možná tak tak zvládnul někde v Mumulendu umlátit pěstičkama Perníkového mužíčka, jedná se o vcelku zábavný a výpravný áčkový akčňák s vynikajícím Míšou Kýtnem, který guerilla všech těch vkusných a hloubavých heterokritiků nedoceňuje patrně jen proto, že tam Dylin sáhodlouze nevystrkoval prdel v elasťácích na Vilnéva. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $36,249,674Tržby Celosvetovo $66,676,062Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký priemerný akčný film. Kde je tak všetko na pol plynu, niečo dobré, niečo slabšie. Asi najviac zamrzí účasť Scotta Adkinsa, ktorý sa tu ani nemohol poriadne predviesť, než ho česli. /55%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po sklamani z trapneho filmu The Hitman's Bodyguard som sa necakane dockal seriozneho oldschool devätdesiatkoveho akcniaku prave vdaka American Assassin. Ma to zaujimavu zapletku, ktora niekam zmysluplne smeruje a logicky vyusti. Spickovu prehladnu akciu zalozenu väcsinou na poctivych kaskaderskych kuskoch s CGI vylepsenim v akceptovatelnej miere. Väcsinou sa dockame skvelych prestreliek a kratkych bitiek, ktore pôsobia realisticky a drsne. Vsetko je to v akuratne vyvazenom R-kovom ratingu, ktory nepôsobi PG-13 zbabele, ale ani absurdne prehnane ako vo Wickovi, kde sa nonstop striela do hlavy az to pôsobi komicky. V CGI orgie sa zvrhne len finale, ale aj to sa mi pacilo a vybuch som si vychutnal. Hlavny zaporak v podani Taylora Kitscha je solidny. V akcii vzbudzuje respekt, ale jeho postavu mohli este viac prepracovat. Film si pre seba ukradol megadrsny mentor hlavneho hrdinu Michael Keaton. Na stare kolena sa mu znova dari. Takze zatial to vyzera velmi nadejne, lenze hlavny problem je obsadenie hlavnej postavy. Dylan O'Brien fyzicky zvlada akciu, ale drsnost a nasranost mu neverite ani na sekundu. Vdaka tomu neakcne sceny v ktorych trpi alebo nasrato po niekom patra nefunguju a nudia. Namiesto neho by sa hodil napriklad Scott Adkins, ktory sa tu niekolkokrat mihne v pozadi ako jeden z O'Brienovych kolegov a pri vycviku ho O'Brien spraska jak psa. Velmi horka pilulka pre Adkinsovych fanusikov a to ich este caka asi najtrapnejsia smrt aku Adkins vo filme zazil. Skoda. S lepsie obsadenym hlavnym hrdinom, lepsie prepracovanym zaporakom a miernemu skrateniu by z toho boli ciste styri hviezdy. Ale vzhladom na moje nizke ocakavania a nulovu konkurenciu v tradicnom akcnom zanri som aj tak viacmenej spokojny. 7/10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Věřím, že Amíci zatímco my klidně spíme honí po světě zlouny spolu s Mosadem, Profíky z Mi5 s agentem 007 a dalšími tajnými službami těch hodných a spravedlivých. O podařených akcích se běžný smrtelník vůbec nedozví, sem tam se dozví o těch zpackaných. To když pak internetem kolují videa zabitých SEALS nebo nějaký ten stát začne zatýkat cizí občany jen proto, že si jejich identitu a pasy ,,vypůjčil'' Izrael (kterého si jinak nesmírně vážím!). Snaha točit filmy o tom jak se zajišťuje dobro a že se padouši neschovají ani v pytli rejže v té nezapadlejší veničce Kambodže či Pakistánu je neustálá. Filmy se liší jen kvalitou scénářů a zpracováním. Tenhle bohužel patří k podprůměru. Akce sice střídá akci, ale pokud nejste úplně mimo, nemůžete příběhu věřit ani za mák. Jestli ale do první půlky film jakž takž udržoval pozornost hlavně díky střídání lokací hlavních měst Evropy (což já rád), v druhé půlce máte dojem, že řejža měl infarkt a půjčili si někoho od Asylum ať to nějak dotáhne do konce... Na konci už nepůjde jen o hmaty a chvaty, případně vyprávění krásné agentky Šeherezády, ale o skutečný atomový masakr... Film sice končí nějak, ale má to našlápnuto na dvojku. Ta bude čistě katastrofická o tsunami v Itálii, protože pokud musel velitel Šesté flotily osobně vyždímat vlajku s hvězdami a pruhy, nechci vidět co to udělalo s pizzeriemi na pobřeží ! Zkrátka slabota! Je to zvláštní, je to sympaťák, ale vše v čem hraje Scott Adkins je vždy slabé... Dávám tedy za tři díly atomovky ... * * * ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Vojenská loď na konci filmu je pomenovaná "U.S.S. Flynn" podľa spisovateľa predlohy Vince Flynna. (Astonko)
  • Dylan O'Brien (Mitch Rapp) pred natáčaním absolvoval niekoľkomesačný tréning bojových umení (jiu-jitsu, box, krav maga) a taktický výcvik streľby. Okrem toho posilňoval len s vlastnou váhou a učil sa parkour, aby v konečnom výsledku vyzeral vo filme výbušne a mrštne. (kazatelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama