Reklama

Reklama

Návrat velkého blondýna

  • Francie Le Retour du grand blond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když hraje na housle, je obdivuhodný, když si hraje na agenta, je k popukání. Pierre Richard postrach tajných služeb... Houslista Francois Perrin byl zcela náhodně vybrán v davu na letišti jako vějička, na kterou se měl chytit ctižádostivý náměstek velitele tajné služby plukovník Milan. Ten se totiž chystal intrikami zkompromitovat nejvyššího šéfa a obsadit tak jeho místo. Náměstek Milan strojil na záhadného velkého blondýna ty nejdůmyslnější léčky, poslal na něj svou nejsvůdnější a nejschopnější agentku Christinu a pak už měl jediné přání – zlikvidovat ho. Ale vše se mu jaksi vymklo z rukou: Christina se do Perrina zamilovala a do pečlivě nastražených pastí padali především Milanovi lidé a posléze i on sám... Pokračování veleúspěšné komedie režiséra Yvese Roberta Velký blondýn s černou botou, patří mezi to nejlepší ze zlatého fondu francouzské komedie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Osobně rozdíl mezi prvním a druhým dílem nevidím. Oba jsou relativně vtipné a mají opravdu povedené a zábavné gagy a scénky, ale též obsahují plno hluchých míst. Děj tady navíc mírně stagnuje, kdy  je sice opět nevědomky sledován, ale pak se (ne)stává agentem sám, ovšem pořádná zápletka chybí. ještě dodám, že hudba byla v obou filmech skvělá. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička. Sice se začátek musel prokousat hodně znásilněným námětem, nicméně poté co se divák smíří s tím, že to je tak jak to je, už vše docela klape. Hlavně skvělý původní dabing. Vtipů a gagů je ale zoufale málo, Pierre hrál v lepších filmech. Mireille Darc za ty dva roky hrozně vyšeptala, pokud v jedničce byla sexy, tak ve dvojce už jenom byla. ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s prvním dílem? VŠECHNO je rychlejší a nápaditější: hudba, dialogy, děj.....vtipu je taky dostatek a to druhu bláznivého....mi milovníci tohoto druhu humoru zaplesáme, ostatní se jen třeba pousmějí, ale myslím, že dobrá nálada z tohodle filmu čiší tak, že má skoro chuť dát pět hvězd. Líbily se mi hudební variace na Jamese Bonda. A další plus oproti jedničce: mj. Joffrey Langmiler v dabingu!:) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Říká se, že dvojky filmů zpravidla jdou kvalitativně dolů, ale tento film je bezpochyby příkladem toho, že ne vždy to platí. Nezapomenutelná scény jako když např. Blondýn do akce, Blondýn přijíždí do Paříže, pokusy o zabití Blondýna v Riu atd. atd. I zde platí, co jsem napsal u prvního dílu: Richard svůj part hraje dobře, ale Rochefort je přece jen výraznější figurou. Oba díly jsou i ukázkou klasického českého dabingu - výborného! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Platí zde totéž, co pro první díl. Čekal jsem o dost třeskutější legraci, a i když tu Pierre Richard dostává víc prostoru k šaškování ("Vy nejste ten na karate?") než v prvním dílu, opět se tu o zábavu stará hlavně hláškující Jean Rochefort. Za povšimnutí stojí v oboudílech výkon Jeana Carmeta, jehož postava skutečně vzbuzuje lítost a já si říkám, že bych ho docela rád viděl v nějaké dramatické tragické roli. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scenárista Francis Veber pojmenoval některé postavy podle měst nebo městských částí. Příkladem je Toulouse, Cambrai, Perrache atd. Chtěl tak předejít podobnosti se skutečnými osobami. (Komiks)
  • Hlavní hudební motiv (hudba Vladimir Cosma) vyzvánějí také zvony na pohřbu Velkého Blondýna. (gug)

Reklama

Reklama