Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Špatný pokus o horor. Nápad je skvělý, to má King v krvi, ale to provedení. Scény, kdy o nic nejde, jsou nastavované a prodlužované, akce je rychlá, hudba nijaká, herci béčkoví až hanba, postavy nevykreslené. Celé to působí dojmem spíše bizardním, ne z hlediska děje, spíš z hlediska filmařiny. 25% = 1/5 ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nulová atmosféra, jediná ľakačka (aj to na samom začiatku) a kopa nudy. Iste, bolo by fajn, keby autori viac stáli na strane zla, než na strane ľudských hrdinov (ako niektorí píšete), ale to by zlo musel stelesňovať niekto iní - táto mačkofóbna dvojica synčeka a mamičky je tak nesympatická a otravná, že by som ich osobne nakŕmil Whiskasom. Povedal by som, že ktorákoľvek z priemerných adaptácii Kingovho papierového diela je lepšia, než tento nezmysel. Svoje rozhodnutie medzi týmto a GINGER SNAPS, ktoré íšlo v rovnaký čas na inej televízii, som teda dve hodinky po polnoci trpko oľutoval. ()

Reklama

Shogin 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za nádhernou Mädchen Amick a zejména scénu, kdy tancuje v kině. Pak cameo Stephena Kinga, ústřední gramofonová skladba a určitě za zmínku stojí i Alice Krige. Toť vše. Zezačátku nadějné náznaky, ale už první vražda je natolik špatně udělaná a směšná (v tom špatném slova smyslu, kdy vás to svou béčkovostí otravuje), že je veškerá atmosféra pryč. Od scény na hřbitově pak už není vůbec, o co stát. Pod taktovkou někoho režijně schopnějšího možná. Mick Garris přece jen natočil i přijatelné snímky, ale tohle je rozhodně jeho nejhorší. Každopádně jako Kingova povídka to je nepochybně výborné, škoda že ji nevydal. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ano...jak tu někteří chytře odhalili, jde o docela příjemnou H komedii. Kdo tedy čeká čistokrevnětučnicový horror s velkým H, má smůlu a musí jíti jinam. King s Garrisem se evidentně bavili a já ze 70% s nimi. Nuda tu je sice stále lehce přítomná ,ale nejde ještě v tomto př. o nějaký echt průser. A jelikož mám velmi rád kukuřici (zřejmě i sám King, soudě dle jeho super povídky o jistých dětech) tak též zmíním smrt klasem.;-) Obsazení je docela úlet, neb tu máme na jedné str. Borgskou královnu (tu 1.) s árijským blonďákem, který by dnes měl při obsazování těžkou smůlu (páč je bílý a nejspíše i hetero) z Modré laguny a na str. druhé, třeba slavnou cizoložnici z Twin Peaks, Shelley Johnsonovou.;-) Včetně přítomnosti Clivea Barkera, Toba Hoopera aj. A to nej na celém filmu? No, jednoznačně song (z její 1.solo desky) v koncových creditech (ale i několikráte v samotném filmu) od bývalé členky kultovní a nepřekonatelné Irské kapely Clannad. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Incestní vztah matky a syna Charlese není jediným tajemstvím záhadné dvojice. Oba jsou zvláštním druhem upíra označovaným jako sleepwalker. Neproměňují se však v netopýra ani vlka, nýbrž v bytost podobnou kočkám. Přitom paradoxně samotné kočky jsou jediné, kdo je může zabít. Potravou jim také není krev, nýbrž životní síla člověka, kterou z něj vysají. Zde je podobnost s filmem Životní síla (Lifeforce 1985) Toba Hoopera, jenž si ve Sleepwalkers zahrál forenzního technika. Žádané jsou ctnostné dívky. Půvabná Tanya (Mädchen Amick) netuší, že má být další obětí. Zdařilé masky, slušné počítačové efekty, se kterými se naštěstí šetřilo, spousty koček a krev. Jedna z nejlepších scén se odehraje na hřbitově. Hudba mj. Enya, The Contours, Extreme. Kdysi v kině se mi líbilo více, ale i po letech jsem vcelku spokojen. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Garris povedal, že do filmu vložil niekoľko nápadov, ktoré neboli v Kingovom pôvodnom scenári. Jedným z nich je úvod a sekvencia "Knihe tajomných vedomostí", ktorá dáva filmu pozadie, a druhou bola scéna, kde sa Námesačníci milujú. (Arsenal83)
  • V apríli 2020 Garris potvrdil, že sa uvažovalo nad pokračovaním filmu vo forme "dvojky" a manželka Stephena Kinga Tabitha King napísala spracovanie pre pokračovanie Námesačníkov, ktoré nejakým spôsobom zahŕňalo ženský basketbalový tím. Nakoniec však ostalo len pri rozhovoroch a pokračovanie nedostalo financovanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama