Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

60% a dal by som aj viac, nebyť toho, že film nadržiava ľuďom a nie skutočným hlavným postavám - looserom Sleepwalkerov. Expert na filmy o inceste Mick Garris (Psycho IV) sa nesnažil natočiť veľdielo, ale pekné béčko, odkazujúce na zlaté osemdesiate roky. Pridal čierny humor (na vraždu kukuricou nezabudnem) a pár až nápadne trápnych hlášok a o zábavu je postarané. Možno ak by bol trochu otvorenejší (nahotinky) a politicky nekorektnejší (vzťah tvorcov k Sleepwalkerom) mohlo vzniknúť dokonalé béčko. Tak je to "len" príjemné osvieženie, jednorázová zábava so "skvelými" efektami, dostatočnou dávkou gore a úžasným cameom Majstra Kráľa. PS: skurvené mačky!!! ()

Fuckmaker 

všechny recenze uživatele

Když jsem se večer, unavený po práci, usadil k televizi s naivní představou, že se u Kingova hororu budu bavit, ještě jsem netušil, že to bude taková kravina. Kravina plná koček, nelogických myšlenkových pochodů hlavních postav a atmosférou napínavou asi jako vyhlašování cen Zlatého slavíka za nejlepšího zpěváka. Jednu hvězdičku dávám za krásnou úvodní píseň a naštěstí krátký děj. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je ešte v poriadku. Keď sa ale odkrjú všetky karty na stôl a príbeh sa rozbehne, tak je zrazu zle. Postavy sa chovajú absolútne dementne. Tanya má zopár krát behom deja možnosť utiecť, ale nepochopiteľne váha. Policajt odhadzuje zbraň. Policajt netrafí cieľ z troch metrov, atď. Horšie ale je, že v celom tom chaose som necítil skoro žiadne napätie, ktoré bolo cítiť v spomínanom úvode. Najviac tak potešili cameá, zaregistroval som však iba Kinga a potešil najmä Ron Perlman. V oboch prípadoch bol ich výstup vtipný, okrem toho ale u Sleepwalkers akýkoľvek nadhľad absentoval. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sleepwalkers jsou po repríze po letech zábavné béčko svou rozkolísaností. King scénárista nám prezentuje zajímavou zápletku o štvancích - monstrech matce a synovi žijících v incestním vztahu, protože jsou pravděpodobně poslední svého druhu a tahle linie je i díky špičkovému nasazení představitelky matky chytlavá (které si hotový film tak úplně nezaslouží). Kdyby to napsal King jako povídku, jistě by věnoval pozornost tomu, jak si lidé snažící se dopadnout nestandardní rodinu užívají buranskou krutost (a tohle se tady objeví jen v minilinii, kde sadistický gay učitel zjistí pravdu o novém studentovi); ve filmu ale musí být hlavní hrdinka nebohá panna Tanya, která zakusí péči uprchlického páru - a to je problém. Tanya je nudná (podobně jako zbylé postavy - nudní venkovští policajti) a vývoj příběhu je pro tak suše napsanou a zahranou postavu nepravděpodobný. Film se nejdřív courá v líné letní atmosféře amerického venkova, aby přišel moment "maminka se postara" a vše se nečekaně zvrhlo ve fantasticky divoké finále, kde jsem... nefandil Tanye. Velké minus filmu kromě toho, že se nemůže z morálních důvodů věnovat nejzajímavějším postavám :-) je příšerná dobová snaha narvat postavám do úst nechutné množství nefungující hlášek - festival trapnosti začne při návštěvě hřbitova a musí v něm pokračovat i nebohá Alice Krige. Ta se svým výkonem určitě zapsala do síně kultovních padouchů a je dost škoda, že jí herecky z filmu nesahá nikdo ani po kolena. Pobavilo mě i cameo Stephena Kinga a Barkera. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor podle námětu Stephena Kinga se mně líbil. Měl takovou hororovou auru, dobře hrající herce a originální námět. Mick Garris už od té doby nic pořádného nenatočil, ale tehdy se jevil jako zajímavý příslib do hororového budoucna. Ani hercům, jako je Brian Krause nebo sympatická Madchen Amick, tento horor nepřinesl nijak zářnou kariéru, a po trikové stránce je to taková milá old school tvorba. V první polovině zní  působivá Enya, dozvíme se, že Sleepwalkers nemají v lásce kočky, ale incest jim problémy nedělá, budeme svědky pobláznění dívky okouzlujícím mladíkem a to vše zakončí  nervy drásající finále. Horor, co má něco do sebe. 100% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Herci hrajúci rodičov Mädchen Amick (Tanya) - Cindy Pickett a Lyman Ward - stvárnili manželov už vo filme Voľný deň Ferrisa Buellera (1986), krátko nato sa stali manželmi aj v skutočnom živote. (beso74)
  • Počas otázok a odpovedí na oslavu 25. výročia filmu v roku 2017 režisér Mick Garris prezradil, že pieseň od Enyi „Boadicea“ bola vybraná pre film len preto, že zo všetkých skladieb, ktoré mu v tom čase poskytla spoločnosť Sony Music, to bola jediná skladba, ktorá bola v súlade s tónom filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama