Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra" a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc", na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí. Ano, 533. Slovy Pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku - obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (361)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nesmírně příjemné filmové překvapení. Trailer příliš nadějně nevypadal - a popravdě řečeno, kdybych na to nedostal v práci lupeny, v životě by mě nenapadlo na to jít. A to by zrovna v tomto případě byla strašná škoda, protože tenhle film vážně za vidění stojí. Šílený námět nečekaně ústí v chytrý a zábavný příběh o chlápkovi, který si na stará kolena začne dávat život do kupy - a je na to radost koukat. Třeba už jen proto, že tenhle film stojí stranou všech těch současných filmů zaplněných nádhernými mladými lidmi v trendy outfitech a pracujících v reklamě. Hlavní (anti)hrdina je řidič dodávky s masem, jeho holka je policajtka, a nad hlavou mu celou dobu visí Damoklův meč starých dluhů - civilnější dějové zasazení aby pohledal. Myslím, že minimálně od premiéry Lítám v tom nebyl v kinech podařenější film o životě a o tom, co je v něm skutečně důležité. Obávám se však, že tenhle film proběhne sály multikin dosti v tichosti, třeba i vinou obsazení no name herci a úchylného českého názvu, který slibuje docela jiný film. Osobně bych neměl problém dát tomuto filmu i plné hodnocení, ale na to mi tam přece jenom pár věcí nesedlo - třeba už jen ta myšlenka, že by nějaké děcko ze zkumavky chtělo poznat svého biologického otce - proboha jako proč?! A krom toho si myslím, že ani ten počet Davidových dětí není nijak extrémní - napadá mě hned několik týpků z historie, jejichž počty levobočků by šly velmi pravděpodobně také počítat na stovky. Skutečnost, že současného člověka šokuje představa, že by něco takového bylo možné i v současnosti, svědčí o tom, že jsme se stále nezbavili obav z toho, jak si lidskou reprodukci stále víc podmaňuje medicínsko-farmaceutický komplex s jeho chladně racionálním přístupem. Děti ze zkumavky běhají na naší zemi relativně krátce - a tenhle film je více než podařenou reflexí kontroverzních otázek spjatých s asistovanou reprodukcí a toho, jak se jejím prostřednictvím náš svět mění přímo před očima. Otázku, kdo že je vlastně otcem dítěte, které vychoval jiný člověk než biologický rodič, nechť si každý po zhlédnutí tohoto filmu zodpoví sám. Za mě silné 4 hvězdy s náběhem k maximu. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Za nevěřícného kroucení penisu musím konstatovat, že tento snímek není ukázková středoproudá americká komediální mrdka. Do svatého hovňouse, vždyť ono se to dalo sledovat, aniž by mi žluč ucmrndla do krevního oběhu a můj mozek nabobtnal jako kukuřice v mikrovlnce. Už se mě automaticky jímá dávicí reflex, když vyťukávám slovo "šablona", ale pro jednou mohu říci, že se té ublemcané žánrové šablony finální sestřih držel jen čistě zevrubně a čas od času jsem měl dokonce pocit, že nemám páru, co se semele v příštích minutách. Čas od času. Vincík na to, jaký je to nepřekvapivý hovnař, žvatlá své repliky vskutku grandiózně. Dalo by se dokonce říct, že podobně jako u kolegy McConaugheye jeho kariéra chytá druhý dech, viz jeho krutopřísný záporák v druhé sezóně True Detective. Zkrátka mi filmy Kena Scotta přijdou zbytečně podceňované, Delivery Man a Unfinished Business totiž jedou na tak ideální frekvenci hřejivosti a umírněného patosu, jak se to v dnešní době nevidí. PS: Pravděpodobnost incestu mezi 533 potomky je kurevsky velká. Zasloužilo by si to sequel po dvaceti letech, kterej by se věnoval následující generaci kyklopů, kozohlavů a všemožných jiných postižů, co by halekali "Timmyyyyyy". ()

Reklama

Carth 

všechny recenze uživatele

První, co tenhle film sráží, je naprosto retardovanej překlad názvu. Za druhý - na to, jak je prvotní zápletka absurdní, tak je zpracovaná civilně a bez trapnohumoru (a že si o to ale hodně říká), bohužel ale dost povrchně. No a za třetí je to posledních cca 20 minut. Daleko míň komedie, než by se podle názvu, nebo obsazení zdálo, ale je to milý, odsejpá to a jít to víc do hloubky, bylo by to naprosto super. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na filmu není nic špatného, ale ani dobrého. Vzhledem k nápaditému námětu je to však celé nezajímavé od A do Z - k žádné postavě si divák nevytvoří vztah a snímek v žádném ohledu nepřekvapí. Další z těch filmů, který měl být buď vtipnou komedií nebo vážnějším dramatem. Takhle to není ani jedno a je to vážně škoda... Průměr a jasné 2,5*. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Už jen ta myšlenka, že si člověk sám podlahní a za kvalitně odvedenou práci, kterou si sebou pyšně nese v nádobce na chcanky, utrží pěknej tučnej balík, je geniální. Ovšem nesmíte být dárcem moc častým, nemusí se to totiž vyplatit. David se o tom přesvědčil na vlastní kůži. Svůj termix nosil do spérkabanky minimálně třikrát denně a hle, měl ho tak neobyčejný, že se prostě rozdávalo furt a pořád dokola. Jenže oni děti po čase budou chtít vědět kdo je jejich taťulda... Opět Vincova originální zábavní jízda! 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • David Wozniak (Vince Vaughn) má hnedé oči, no veľké množstvo jeho potomkov má oči modré. Z genetického hľadiska, nakoľko je "gén hnedých očí" dominantný, to nie je možné. (Lukoh)

Reklama

Reklama