Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra" a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc", na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí. Ano, 533. Slovy Pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku - obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (361)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi příjemný, vtipný, svižný a do trapnosti nesklouzávající film, který mi zvedl náladu v šedivém počasí a rozesmál mě svým celkem i inteligentním humorem. To, že je celé téma trochu praštěné mě nechávalo chladnou, snímek je naservírován stylem: takhle to je, nech to být. Oddechový vtipný film, který Vám nevygumuje mozkové závity jak to americké komedie mají ve zvyku, možná snad i proto, že vtipná složka koexistuje s tou dramatičtější, ale tak pěkně, že humor není křečovitý a vážnější scény nepůsobí jako pěst na oko. A taky proto, že Vince (vem si mě za ženu, prosím!) je báječný a s jeho postavou se dá snadno sympatizovat. Takže juch a konečně z kina neodcházím po dlouhé době zklamaná. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, takýto snímok sa predsa v žiadnom prípade nedá hodnotiť ani z umeleckého a ani intelektuálneho hľadiska. Je to Holywood a je tak trochu aj citovo vydierajúci a možno nejaké to promile v mojom obehu v momentálnej chvíli ovplyvňuje moje hodnotenie, ale proste mu napálim tie 4*. Stranou všetky klišé, myslím si , že mať tak obrovskú rodinu a byť obklopený ľuďmi z ktorých, keby len tretine na vás záležalo, by bolo niečo nádherné.. Verte tomu ak vám to píše jedináčik :) ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s velmi neobvyklým tématem. Bohužel v některých místech předvídatelný až šablonovitý děj. Občas se vyskytlo i pár vážně povedených gagů, většinou v režii Chrise Pratta který zde ztvárnil mírně praštěného rádoby právníka. Pokud od tohoto filmu nebudete nic očekávat a chcete se jen pobavit, je Delivery Man jasná volba. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Smutný příklad toho, kdy se většího omylu než tvůrci dopustí distributor, který film naprosto zazdí idiotským názvem… Každý komu jsem říkal, na čem jsem byl v kině, se mě ptal, jestli to bylo porno… The Delivery Man je z těch snímků, který si nezaslouží méně než tři hvězdy a těžko budou získávat více jak čtyři. Celý se drží v nadsázce a nemá ambice jít kdovíjak do hloubky, jen se tak klouzá po povrchu a vybírá si záměrně jen některé epizody, aby tu pobavil, tu dojal diváka. To se docela daří, alespoň na mě tohle nenucené dílko fungovalo a především proto, že mě nijak nerozčílilo, neznechutilo nebo nepohoršilo nejapnými trapasy, přikloním se k vyššímu hodnocení. Konečně i díky tomu, že Vince Vaughn není otravný jako ve Stážistech (netlačí svůj projev do žádné pózy a hraje tak mnohem civilněji) a Cobie Smulders to jako nastávající mamince fakt sluší. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pôvodný kanadský snímok síce nepoznám, ale od komédii so slovenským/českým názvom Pozdrav zo Spermobanky by som teda čakal o niečo nekorektnejšiu zábavku ako nekonfliktnú komédiu o rodinných hodnotách. Na žáner komédie pomerne originálna zápletka o darcovi spermií je však spracovaná do skôr priemernej, ničím nevynikajúcej komédie akých sa už urodili tisícky. Humor je pomerne neškodný, netlačí sa na pílu, ale ani nerozosmieva každú minútu. Zaobstarávajú ho prevažne trefné hlášky Chrisa Pratta v úlohe otca. Nikdy neskĺzne do vyslovenej trápnosti, ale na druhej strane ani nikdy plnohodnotne nepobaví. Miesto smiechu je to skôr taký prehnane optimistický film. Nesie sa v takej až naivnej „good-feeling“ atmosfére, kde sa majú všetci radi a nakoniec všetko dobre dopadne, mávnutím prútika sa v závere vyrieši k spokojnosti všetkých takmer ako v rozprávke a všetci žijú šťastne až do .... ďalšieho darovanie spermií. Posledné minúty to s tou sentimentálnosťou až preháňajú. Každopádne musím uznať, že emócie v rámci žánru fungujú, film ničím neurazí, je ľudský a občas aj, ako sa hovorí, zahreje na srdci. Takýto námet by si však zaslúžil zaujímavejšie spracovanie ako len ďalšiu naivnú rodinnú hollywoodsku komédiu bez štipky originality (a tá sa veruže v niektorých scénach priam sama ponúkala!). Kto je navyknutý na podobné Vaughnové komédie, ktorých už natočil desiatky, ten pravdepodobne sklamaný nebude. Mňa to vyslovene neotravovalo, ale ani výrazne nezaujalo. Takýto neškodný priemer, raz vidieť a zabudnúť. Premrhaný potenciál však nemožno odoprieť. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa David (Vince Vaughn) a Brett (Chris Pratt) rozprávajú večer na dvore o deťoch, vidíme ako Brettov syn schádza po schodoch smerom k pieskovisku a vzápätí z domu vychádza Brettova dcéra, ktorá ide na dvor. V ďalšom zábere vidíme, ako Brett hovorí svojmu synovi, aby nešiel na piesok, no v zábere je vidieť ako z domu opäť vychádza jeho dcéra, ktorá už dávno mala byť na dvore. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama