Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

iolaos 

všechny recenze uživatele

Barker se asi musel hodně podivovat nad touto mutací Hellraisera. Perspektivní režisér Derrickson prostě svůj majstrštyk pojal velmi osobitě a plně rozumím těm tvrohlavým, kteří tento sequel nepřelouskli. Ať tak nebo onak, mne Inferno celých 99 minut horrorově zabavilo a nebýti iritujícího vyústění příběhu (zde elementární myšlenku existence Cenobitů tvůrce zachovat měl), přemýšlel bych o full hausu. 8/10 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší hellraiserovský sequel, i když paradoxně s původním Hellraiserem nemá skoro nic společného. Tento film se vydává úplně jinou cestou. Soustředí se hlavně na psychoteror a Cenobité (zde velmi povedení mimochodem) a mučení se objevují jen v náznacích. Je velká škoda, že Scott Derrickson pracoval s přiliš mnoho motivy (klasická hellraiserovská mytologie, noir detektivka, na konci dokonce filosofování o pekle), například scéna s démonickými kung-fu kovboji je jak z jiného filmu. Prostě se to tam nehodí. A tak je to vždycky když už se vybuduje solidní atmosféra přijde něco co ji pohřbí, dalším ukázkovým příkladem je palba brokovnicí do (asi) zombie rodičů. Herecká sestava je na video film solidní. Craig Sheffer tu vypadá jak dvojník Tima Robbinse, Nicholase Turturra bych tu už vůbec nečekal a James Remar je béčkový kulťák. Po kacířsky debilní čtyřce je to markantní zlepšení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Napodruhé jsem tomu už přišel na chuť. Ta noirová atmosféra má cosi do sebe a posun do jakési hororové detektivky tomu naopak přidal. A Cenobiti tady mají asi nejdůmyslnější vizáž z celé série. Pro mě neznámý Craig Sheffer podává soustředěný herecký výkon, škoda jen letmého mihnutí se fešáka Pinheada. A možná i díky produkci zkušených bratří Weinsteinů působí tento díl nejfilmověji za poslední tři pokračování, direct-to-video si snad ani nezasloužil. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Chválím myšlenku a konec a celkové vysvětlení příběhu. Díky tomu se Hellraiser stává z jednoduché vyvražďovačky nastavovanou dalším a dalším dílem i trošku smysluplným polohororem. Sice jsem se bál tak u jedné scény, ale to prostě proto, že tohle je horor stylu: Ukaž hnus. Mínusů je bohužel taky dost a dost. Herci mi moc nesedli, většina scén postrádá náboj. Je to všechno takové prvoplánové, tušíte, co bude dopředu a (a to se mi stává minimálně) tentokrát jsem poentu odhadl moc brzo. Jak si u některých dvouhodinových filmů říkám:"Sakra, to už to skončilo?" Tak tady:"To stále ještě není hodina a půl pryč?" Přesto všechno je to jeden z nejpovedenějších Hellraiserů (možná ten vůbec nejlepší) a pro mě 50% ..což jsou ale pořád 2-3 hvězdy ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama