Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Filmom sa miesi ďaleka minulosť,prítomnosť aj ďaleka budúcnosť ale ani jedna z tých dejových liniek nemá úroveň a ani ako celok to vobec nedrží po kope.Je tu veľa dialógov a netušil som,že Pinhead je až tak ukecaný.Herci boli slabý a troškou tiež prispeli k veľmi slabému dojmu.O krvavosti snímky hovoriť nemusím je to hellraiser to už samé o sebe hovorí zato,že krvi a nechutností bude dostatok.Príbeh je rozdielny čo sa týka serie a tu je ešte ukázaná historia kocky a kto ju vytvoril.Ale celé to bolo nemastné-neslané,lebo nemusím byť všímavým pozorovateľom ale tento film kopíruje či terminátora alebo Votrelca.Táto časť bola veľmi slabá či po tvorivej,hereckej aj scenáristickej stránke.Aspoň triky boli dosť vydarené. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku možno malo ísť o ultimatívny hellraiserovký snímok. Odohráva sa to v troch odlišných dobách, ktoré potenciálne ponúkali záplavu trikov a všemožného gore. Ale, to by si najprv boli museli tvorcovia vstúpiť do svedomia, pretože takýto katastrofálny guláš, ktorý dá sa povedať spláchol sériu do hajzlu, sa len tak nevidí. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, jsou daleko horší díly. Ale taky tomu nedám převratně moc. Hellraiser se vystřelí na vesmír a tam se zrůdičkama udělá pěknej bordel a to hned po minulosti, kde se vysvětlí mitologie o oné kostce. O kostce a hračičkáři (Toymakerovi). Podle mě tímto dílem mohli skončit, a nebyla by to tak posraná série, než na ni šáhl Bota :D. Protože 1-4 vysvětlují různé fakta o kolo 1 (Cénobitů), 2 (labyrint), 3 (Vznik Pinheada) 4 (Vznik kostky) ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Ve své době zatracované, jako slabé a slátané pokračování. Nyní s poohlednutím zpět, lze bez problému říct, že H4 je slušným sequelem, v porovnání s novějšími díly. Cestování v čase je zajímavé - minulost, přítomnost, budocnost, k tomu špetka historie vzniku tajuplné kostky. Pro mě bezesporu důstojné pokračování na podobné úrovni jako trojka. Pinhead má zde asi nejvíce prostoru. Doporučuji všem pekelníkům! Poslední kinofilm s hellraiserovskou tématikou, další díly už rovnou posílali na video. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)
  • V rámci reklamní kampaně byla k vidění různá monstra, jako např. Cenobiti s křídly nebo Ďábelští klaunové, ale v konečné fázi filmu se neobjevili, jelikož studio chtělo vydat film co nejdříve. (HellFire)

Reklama

Reklama