Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

kingik 

všechny recenze uživatele

(Poslední) Soud s Hellraiserem je krátký a není proti němu odvolání. Poslední příspěvek do pekelníkovy pokladnice je taktéž krátký, je vizuálně filtrovaný, užijí si jej zejména příznivci fetiše. Pro běžného diváka není příliš stravitelný. 30 let od premiéry prvního filmu se tenhle dostal do temného bludiště, z něhož nelze najít cestu ke kvalitě, která v sérii už pomalu třetí dekádu absentuje. Nehledejte tedy v tomto dílu záblesky kvality. Dokud se série budou ujímat druhořadí tvůrci, bude trend nadále sestupný, popřípadě stagnující. Doug Bradley sérii už dávno opustil, jeho následník Paul T.Taylor už Pinheada nedostává do popřední sféry zájmu, navíc má jen minimum prostoru, Pinhead už není zásadním hybnou silou děje. Tentokrát zde máme detektivní zápletku. Ve městě řádí sériový vrah. Na jeho vypátráni jsou povolání hnedle tři detektivové. Pak přijde zásadní zvrat, který překvapí. Dozvíme se totiž, kdo kupříkladu mladé ženě zašil do bříška jejího pejska. Odhalení bylo dobré. Je zde i nápaditý "soudní proces", který probíhá zvrácenou formou. Hodnotitel, Chirurg, Řezník a Porota jsou celkem fajn "spravedlivá" parta. Tohle už mělo pořádné fetiš grády. Kéž bych mohl prohlásit, že film vypadá vizuálně dobře, ale prostě ne, je to pořád stejný video výblitek, jako několik jeho sériových předchůdců. Smysl některých postav jsem nepochytil, na co třeba Jophiel, která se vyskytla v Pinheadově partě. Scénář působil uspěchaně, nikterak celistvě, přemíra náboženských motivů až iritovala. Režisér Gary J.Tunnicliffe šel jen po efektně "béčkové" povrchnosti. Nechci přímo napsat, že série je mrtvá, producent Bob Weinstein jí příliš neprobudil, takže pokud se vám zastesklo po řetězech, cákancích krve a zvrácených nápadech, hraničících se sérií Saw, máte možnost se slušně pobavit. Tohle totiž jde filmu nejlíp. 6/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tejto série už vlastne nič nečakám a každú časť viac-menej vopred pokladám za blbosť, no napriek tomu sa na to vždy teším, lebo viem, že sklamať ma to nemôže. Iba prekvapiť. Toto neprekvapilo. Nápad o spovedi a poslednom súde sa mi zdal celkom zaujímavý, no žiaľ nevyužitý, pretože väčšinu stopáže tak či tak zaberali iba nezmyselné detektívne drísty a nekonečné pátranie. Námet to trochu čerpá najskôr z piateho dielu Inferno, ten mal však pestrejší scenár a lepšiu atmosféru, tuto to nefunguje. Je zbytočné čakať nejaké poriadne gore, bolo toho naozaj minimum. Na rozdiel od predchádzajúcej toxickej „deviatky“ sa tvorcovia posnažili aspoň na maskách, a Pinhead konečne nevyzeral ako smiešna karikatúra. Priestor však dostal až v záverečných minútach. Na Cenobitov sa tvorcovia vykašľali úplne, boli tam len ako pozadie. Najlepšia je úvodná 10-minútovka, ktorá vyzerá naozaj nádejne, potom to už išlo z kopca. Čakal som, kedy sa kocka otvorí a celé sa to rozbehne, k čomu síce napokon dôjde, no žiadne výrazné zlepšenie sa nekoná. Celkovo sa mi to nepáčilo, vyložene odpad to síce nie je, ale je to nuda. Ak to porovnám s ostatnými časťami, tak asi 2-3 boli horšie, čo nie je veľmi povzbudivé. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Téma se mi hodně líbilo, že jsem dokonce zkousnul i nechutnosti, které na hororech moc rád nemám (líbí se mi spíš pocitově, atmosféricky a psychologicky vystavěné horory), jen mi přišlo, že to má tři konce, včetně toho po závěrečných titulcích, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co bude lepší. Podle mne to mělo skončit hned potom, co se podruhé vrátí, abych nespoileroval moc, ačkoliv i ta muka a utrpení ne zrovna v pekle jsou hodně dorý nápad. Jinak film obsahuje řadu hluchých míst, což mne mrzí, protože jinak je vystavěn docela chytře, s možností zamyšlení na téma viny a trestu, nebo braní Bible až moc doslovně, až se pak dotyčný diví, jak moc se odchýlil od ducha řečeného. Ale nechci zabíhat do křesťanských podrobností. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak trochu hovadina, kde se scénárista naparuje a dělá jak kdyby napsal nejchytřejší scénář v dějinách lidstva, zatímco režisér předvádí, že má rád starý videoklipy Nine Inch Nails a Ministry. Cenobiti jsou v tom navíc prakticky úplně zbyteční, protože je to zamotaný do křesťanských představ pekla, ale na druhou stranu i s tím pidirozpočtem z toho udělali docela ok horor, takže i kdyby to měla být pitomost za dvě hvězdičky, tak je to pořád lepší než ta trapošina z předchozího dílu :D ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tvl, jsem v šoku... Po několika zrůdnostech od Boty a kurevsky nepodařeném restartu od Garcii, zde máme další kus z pekelnické série... A ono to dopadlo o něco lépe, než jsem čekal... Ano, Pinheada už nehraje Doug Bradley, ale Taylor se s ikonickou rolí popasoval docela dobře, takže Collinsova zrůdná fraška může být zapomenuta... Ale k filmu... Začátek je parádní, hnusný, špinavý s kapkou očekávaného gore a trochou prostoru pro cenobity a očekávání se najednou zvětšila... Bohužel prostřední pasáž, silně inspirována pátým dílem, Infernem, je naprostá ztráta času, nudná a předvídatelná detektivka, opět s pár light gore scénami, sem tam nějakým cenobitou a dokonce i Pinheadem... Člověk začíná usínat a kurvovat nad pohřbeným potenciálem filmu... A najednou zde máme závěrečnou desetiminutovku, ve které se Pinhead opravdu rozjede, řetězy lítají vzduchem, trhají lidské maso na kousky a dokonce i to andělské... Tvůrci dají vzpomenout na první dva díly a znalý divák si najednou říká, tvl, ono to není vůbec špatné... Dokud nepřijde poslední minuta, který veškerý dobrý dojem opět spláchne do hajzlu... Suma sumárum, Judgment není úplně špatný horor, v rámci série taky nepropadl a nebýt poslední zkurvené minuty, šel bych s hodnocením klidně i výše... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)

Reklama

Reklama