Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl ze všech Hellraiserů, které jsme viděl. Inferno konečně podává ve vizuálně líbivém stylu všechny neřesti a odpornosti světa Cliva Barkera. Scott Derrickson odvádí výbornou práci, kdy díky několika barevným filtrům a správnému střihu diváka dostává do velkého napětí a očekávání. Okolo jedné v noci sám doma jsme se opravdu dost bál... Pinhead nebyl nikdy děsivější a nebezpečnější než tady. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou kultovních a legendárních dílech rozhodně nejlepší z celé serie. Mrazivá a dusná atmosfera, ze které mi chvílemi běhal mráz po zádech.Výborně promyšlený děj, který mi v samém závěru pěkně nakopal zadek. Pinhead a jeo cenobité opět dokonale hrůzostrašní. Název Inferno vážně vystihuje :) .4,5* ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#5 Hellraiser. S rokem 2000 a s pátým dílem sestoupila série Hellraiser do kategorie video filmů, což jí alespoň na začátku velmi prospělo. Inferno vsadilo na sólový výkon Craiga Sheffera, který byl vynikající už v Teče tudy řeka, ale pak ho potkalo několik špatných filmů. Malé množství výtečných cenobitů a Pinhead v dobře odměřených dávkách jsou hlavním kladem, dál skvěle zafungovala změna žánru v nejprve pohodovou a později děsivou detektivku. Tohle se skutečně povedlo. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V poradí piaty Hellraiser patrí rozhodne k tomu lepšiemu, čo táto séria stvorila. Krimi s nádychom hororu pripomenie prvý film, keď vlastne tiež sledujeme iný príbeh a k tým cenobitom sa scenár dopracuje až postupne. Nový režisér to celé zachránil; Päťka má super atmosféru; Vtedy ešte neznámy Scott Derrickson rozhodne prekvapuje a kvalitu upadajúcej série dvíha takmer o dva stupne vyššie. Silné tri hviezdy, silnejšie ako napríklad na dvojku. 70% ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jednička má své kouzlo a dozajista je to její zásluha, že Hellraiser si zasloužil tolik pokračování, ale bohužel mi tak něco k těm pěti hvězdičkám chybělo. Tady se nezdráhám je dát a obávám se, že lidi tento film zbrkle soudí jen proto, že už je pátý v pořadí. Ano trochu se odklání od původního sekání, nadměrného množství krve a retro efektů, ale mě to prosttě bylo příjemné. Pan pekel trochu zbrzdil a dopřává svým obětem trochu kreativnější formu utrpení než jsou pouze a jen háky na řetězech a mírná proháněčka po labyrintu pekla. Tato nová forma a celkem příjemná forma mučení, kdy člověk musí všechno to utrpení znovu a znovu v různých obměnách zažívat stále dokola. Pokud je urpení stále, učinky nejsou tak ničivé jako když přichází ve vlnách. Podstatné je, že to končí tak jak horor končit má a zlo není poraženo a jeho síla není ani zpochybněna jako tomu bylo ve čtyřce. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama