Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Badmaniak smazal svůj příspěvek.

ondrin

ondrin (hodnocení, recenze)

Nějaký čas po shlédnutí filmu ve mně zůstanou určité scény, motivy, které těžkou pouštím z hlavy. Ted to je, jak Parry přišel o přítelkyni. Dost děsivé, s příchodem tohoto faktu už vám Parry nepřijde jako blázen. Najednou je jeho reakce přirozený únik od reality, která bolí až k pláči. Dále to byl motiv svědomí. Jackovo prokletí po léta, které mu znemožnilo žít klidný život po dlouhá léta. Právě pocit viny z něj nakonec udělal lepšího člověka. Někdy je si sáhnout na dno zdrojem poznání a jakýmsi odrazovým můstkem do vyšších pater. 

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

Jak je možné, že jsem tento film viděl až dnes? 85% teď .. po druhém shlédnutí bez dabingu možná ještě víc...

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

celkom dobry pekny pribeh . film .. ale mna to nejak nechytilo za srdce .. a taktiez to neplanujem znova pozerat..

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

Ten film mám hodně rád, hodně mě vzal, tak "silný příběh" (i když tohle laciný slovní spojení nemám rád) se jen tak nevidí.

milicjant

milicjant (hodnocení, recenze)

to belldandy: ty hele, deuce, nemas v tom svym komentari nejak moc spoileru? :)

qcpx

qcpx (hodnocení, recenze)

Lidský příběh ze současnosti, dobře natočený, s výborným Robinem Williamsem. Jen jsem od režiséra čekal trochu více fantastiky. Vizuální stránka mě tentokrát příliš neoslovila, přece jen rytíř už poněkolikáté není tak hrůzunahánějící jako poprvé.

 (hodnocení, recenze)

Král rybář je zábavný , milí a trochu mýtický film . Dvojíce Bridges a Williams dokázali tento film dotáhnout do konce , bez toho aby se museli celou délku filmu jen usmívat . Možná je škoda že za tento film nedostal Williams oscara , za tuto roli by si ho určitě zasloužil . Ale ne každému se podaří najít svatý grál .

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama