Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nekriticky zbožňuju české přírodopisné dokumenty, tenhle mně svou objevností připomněl Ropáky, pročež jsem chtěl udělit plný počet, pak jsem ale ze zvědavosti ochutnal ponožku (samozřejmě jenom jednu, já se dělím), kvůli čemuž jsem musel jednu hvězdičku odebrat. A další věc, vzpomněl jsem si na pana vědce (jehož jméno jsem radši zapomněl), který tam neustále mystifikoval, že Einstein získal Nobelovu cenu za fyziku za teorii relativity, to prostě není pravda, Einstein dostal Nobelovu cenu za vysvětlení fotoelektrického jevu. Tedy další penalizace, tři hvězdičky budou stačit. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nemrzelo, že film tak řemeslně zvládnutý, podle oblíbené knihy, s jasným poselstvím a vším, co má takový dětský příběh mít, bude taková nuda. Všechno sedělo, ale nepřítomnost tahu na branku a strachu o postavy a celková vyvanulost bylo něco, co jsem nečekal. Pavla Šruta velice ctím jako textaře, ale tohle je celkem krystalicky lehký nadprůměr. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě Lichožrouti opravdu hodně překvapili. Čekala jsem typickou blbost, kterých se teď v Americe točí denně stovky, bez hlubšího děje a stupidních dialogů, které možná nepobaví ani ty děti. Proto mě milá animace se scénářem, u kterého jsem se dokonce trochu pobavila i já, velmi snadno vtáhla do děje a já se zase na chviličku cítila jako malé dítě. Je pravdou, že se "dospěláci" zase nechali unést a pár "nevhodných" scén se ve filmu objevilo, ve finále bych Lichožrouty svým dětem velmi ráda pouštěla. Pro mě až moc infantilní a zbytečné zpívané části na děti ale asi fungují, proto jsem se s nimi smířila a rozhodla se, že kvůli nim snižovat hodnocení nebudu. Na Lichožroutech mě kromě skvělého dabingu Kryštofa Hádka potěšil i samotný příběh, který se nebál jít do hloubky a zapůsobil tak i na rodiče, které s dětmi budou film sledovat. Palec nahoru i za zamotanější děj, který nedal divákovi nedal šanci, aby se nudil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že se dabing těchhle malých zrůdiček, které kradou ponožky, honosí několika herci s výbornými hlasy. Tvůrci totiž jaksi zapomněli na emoce, respektive na to, že by se dětský nebo dospělý divák rád bavil. Některé narážky a momenty jsou povedené a dokonce i k smíchu, většinou ale ze mě nějaká ta reakce nevypadla. Přitom je to řemeslně zvládnuté, ovšem kolikrát i na dlouhé minuty je to zoufalá nuda. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hrozná blbost. Ale když to vezmu z pohledu dětského diváka, tak je to docela povedený animák. Kulisy Prahy jsou výborné, i když jsou "své", ale pár míst kde přesně poznat. Animace je taková divná, ale svůj účel plní. Postavičky jsou roztomilé, hlavně tedy ty ponožkové. Lidi jsou hodně divní. Sem tam i nějaký vtípek. Na CZ poměry tedy slušná práce. Jako dospělý divák si můžete odečíst jednu až dvě hvězdičky... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)

Reklama

Reklama