Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Paity 

všechny recenze uživatele

Jen to, že tenhle film nevidělal tolik, mě trochu zmínuje frustraci z pocitu, kam až to tahle sága dotáhnula. Jenže ejhle, oni jsou další pokračování, takže se máme "ještě na co těšit". Hlavně, že nějaký zlaťáčky zacinkaly, ale to, že mi tenhle film przní filmovou sbírku, protože když už mám nějaký film chci mít také pohromadě jeho všechna pokračování, to už je jim samozřejmě putna. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Názov príznačný, v tejto kapitole skutočne dochádza na akciu. Príbehovo sa najskôr posúvame o dvadsať rokov vpred, ale podľa starých správ preskakujeme rovno dvesto ročnú etapu, za akú domáci miláčikovia prenechávajú miesto opiciam. Tie sa v rebríčku zodpovednosti rovno chopili výpomocných prác a otročia na uliciach, továrňach, či kaderníctvach. Lenže máme tu Ceasara, opicu slova, ktorý sa na vec pozerá inak a zverbuje bratov, sestry do boja za slobodu. A je to práve miestny Spartakus, o ktorého jediného sa scenár zaujíma. Ostatní sú len štatisti, akých treba buď presvedčiť, alebo zlikvidovať. Uchádzajúca býva jednoduchosť dialógov, zmätená kamera, čo miestami dáva pocítiť, akoby tvorcom chýbalo povolenie a točili spod pazuchy na prvý záber, či logické lapsusy. Ten najväčší samozrejme vyplýva z ignorácie ľudí, ktorí sa hlúpo dopúšťajú tých istých chýb. Tiež v boji chýba proti opiciam ťažká technika, ktorá by potlačila vzburu, ale chápem. Rozpočet dovolil maximálne zapožičanie výzbroje voči (ne)športovým fanúšikom. Záverečná polhodina aspoň masíruje slušnou akčnou náložou s desiatkami nebožtíkov na oboch stranách, kde sa ale misky váh už preklápajú. Dva silné momenty, mučenie Ceasara elektrickým prúdom a jeho záverečný predslov, ktorý definitívne opúšťa zhovievavosť s ľudskou rasou. Nie špatný diel, len by si zaslúžil lepší scenár i spracovanie. ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Jak? Jak se dostaly opice k moci? Jak to všechno začalo, a proč? O tom je tenhle film. Thompson už zde dost pokulhává, s třetinovým rozpočtem oproti prvnímu dílu, ale slušným námětem, a scénáristou původních předloh Paulem Dehnem, to J.Lee moc nezvlád. Děj navazuje ne ten předchozí, odehrává se o dvacet let dopředu. Já vím že to prostě filmově v podstatě stojí za piču, ale za mě je planeta opic a celá tahle série super sci-fi, vždycky se do toho zafarám. Stopáž krátká, rychle to utíká. Na moje opice to nemá, ale pořád slušný průměr. CESAR!! ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Na rychlo slepená čtvrtá Planeta opic, která už nemá ani hodinu a půl. Co ale má, je opět nový režisér. Po úspěchu prvního dílu se šláplo na plyn a každý rok vzniká další pokračování. Problém je v tom, jak to celé vypadá a jak to je udělané. Tohle už opravdu z velké části působící jen jako odfláknutá improvizace, aby se za každou cenu něco natočilo. Scénář jde očekávaným směrem, tak jak naznačuje předchozí díl, ale to provedení je tragické. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Byť sebevelkolepější téma je-li donekonečna klonováno, mění se ve svůj opak. Úděl filmové podoby PLANETY OPIC je zvláště truchlivým případem. Kontroverzně proslulá továrna na sny v tomto případě odvedla svůj "standardní" výkon. Kdybychom chtěli být hodně škodolibí, řekli bychom, že se pádivá inflace změnila v téměř nezvratnou stagflaci. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)
  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno