Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

monolog 

všechny recenze uživatele

připomíná mi to and now for something completely different, hlavně co se týká krátkých povídek. ale rozhodně to není vůbec špatné. a už jen Penis song je skvělej. ale škoda, že se nedrželi jednotnějšího příběhu, protože je to sice skvělá zábava, ale není to celovečerní film. Spíš jen další sled scének a skečů, který jsou sice zase stejně skvělý, ale od filmu bych chtěl trošku návaznosti. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co říci k tomuto filmu? Jako parodie dokonalé, jako komedie dokonalé, a celkově velmi vtipné. Poprvé jsem to viděl v kině když mi bylo kolem 16 let a bavil jsem se nejen já, ale i celé kino. Nyní jsem se podíval podruhé (od prvního zhlédnutí uplynulo sedm let) a opět jsem se královsky bavil. Scénky jako otylý pán v restauraci, dobrovolný dárce orgánů, učitel praktikující názornou ukázku sexu před svými žáky či smrtka jdoucí si pro své oběti jsou pro mě nezapomenutelné a rád jsem si je znovu připomněl. Každopádně nic to nemění na tom, že nejraději od téhle britské skupinky komiků mám film Monty Python a Svatý grál. Smysl života je ale v mé oblíbenosti hned za ním a je rozhodně velmi vydařený, ale jak jsem tak na to koukal, tak některé pasáže se mi zdály velmi zdlouhavé. Pokud hodnotím tento film celkově, tak jsem se královsky bavil a nemám důvod proč ubírat na hodnocení. Kdo umí, ten umí, a Monty Pythoni rozhodně umí. Doufám jen, že se dívalo hodně lidí a Prima Cool bude mít díky tomuto filmu vysokou sledovanost a na základě vysokých čísel sledovanosti uvede i zbylé dva celovečeráky od této humorné skupinky. Za sebe uděluji pět hvězd. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejodvážnější, nejbrutálnější, nejkrvavější a hlavně ultrasexuální filmový počin téhle nezapomenutelné party. Jenže ze zlaté trojice nepochybně nejslabší. Zatímco Život Briana i Svatý grál jsou geniální pořád, Smysl života jen občas a například scéna s opakovaným zvracením mi přišla trapná. Ale copak někdo jiný dokáže vymyslet něco tak úžasného jako názornou sexuální výchovu, poděkování v zákopech či prostřih ze Zuluské války? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak, pekne krásne po papuli všetkým inštitúciám, izmom a ´´ovčím´´ názorom ( chúďatká ovečky, už mi ich začína byť ľúto, že ich stále spájajú s tupým ľudským pritakávaním a békaním ). Monty Python je rasa, ktorá by dnes zrejme visela na oprátke, pretože vlastný ľudský názor ustupuje hlúpym, vnucovacím, prekrucujúcim, aktivistickým ideálom. Škoda, lebo dnes je práve toto zmysel života. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pythonům se docela dobře podařilo slepit haldu vskutku nesourodých skečů do jednoho celovečerního filmu jehož námětem je otázka proč tu vlastně jsme? I když je znám a vím, že mohu čekat cokoliv, zvracecí scéna byla i na mne trochu hardcore. Oproti tomu výuka sexu na univerzitě byla geniální a u války se Zuly a tygrem či scéncez první světové jsem se chechtal na celé čáře. Smrtící byl i Cleese v roli typické uřvaného britského seržanta na buzerplacu. Ono to není jen o myšlenkách a vytříbeném anglickém inteligentním humoru , ale i o skvělém herectví. Stačí se občas zaměřit na jednotlivé herce a jen se kochat tím, co třeba Palin a Chapman dělají za neskutečné obličeje... Opravdu skvostná zábava. Je šílené, že současná neomarxistická levicová BBC zakázala skeče této skupiny vysílat, protože jsou rasistické a často si utahují z menšin... Dávám za 5 rybek do akvárka v restauraci! * * * * * ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Během psaní scénáře se Pythoni rozhodli dát si pauzu a uspořádali několik představení v amfiteátru Hollywood Bowl. Záznam z nich byl uveden pod názvem Monty Python v Hollywoodu (1982). (Kulmon)
  • Graham Chapman, který se otevřeně přihlásil k homosexuální orientaci, požádal o roli Boha, protože byl frustrovaný z toho, že ho anglikánská církev odmítla oddat s jeho partnerem Davidem Sherlockem. V té době nebylo manželství osob stejného pohlaví ve Spojeném království legální a anglikánská církev ho neuznávala. (Kulmon)
  • Tvůrci odmítli studiu Universal ukázat scénář. Eric Idle situaci okomentoval slovy: “Když jsme sami nemohli přijít na to, jak film udělat, oni by nám to neřekli.“ Místo toho studiu ukázali báseň, která shrnovala děj filmu, a předpokládaný rozpočet. Universal na základě toho film zaplatil. Idle zmíněnou báseň recituje na DVD verzi filmu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno