Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzafar a Feruz jsou dva pasáci ovcí z Taboulistanu...malé zemičky ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. Aby se o ní konečně svět dozvěděl, rozhodne se ji syn prezidenta kapičku zpropagovat a povolá tyto dva dobráky na jejich životní misi: zničit Eiffelovku! Aby dosáhli svého, musí se prodrat tím nejnepřátelštějším územím, jaké si vůbec dokážete představit: Francií! Zemí plnou nenávisti, korsických nacionalistů, až moc horlivých policistů, podvodných taxikářů, nepříjemných číšníků a otrávených zaměstnanců. Naštěstí se seznámí s Marianne, mladou pěknou reportérkou, která si je má za ubohé nelegální přistěhovalce a snaží se jim ukázat druhou stránku Francie...pohostinnou, krásnou zemi plnou milých lidí, kde je tak jednoduché žít. Vive la France! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie, která si na nic nehraje a velmi mile překvapila. Tvůrci si vymysleli poměrně originální příběh, ve kterém se pohlaváři neznámé země rozhodnou zviditelnit teroristickým útokem na Eiffelovu věž a za tímto úkolem posílá do Francie dva zjevy, kteří vypadají jako Boratovi dvojčata, samozřejmě by to nebyla francouzská komedie, kdyby vše probíhalo podle plánu a dva hrdinové se dostanou do mnoha vtipných situací. Samozřejmě se tu jeví srovnání s Boratem, nicméně tvůrci šli svou cestou a nutno podotknout, že to z větší části funguje. Film začne ve velkém tempu, bohužel toto tempo začne postupně ztrácet, Zatímco první polovina doslova útočí na bránici, ve druhé se nachází spousta hluchých míst a chvílemi jsem se poměrně nudil. Hlavní představitelé podávají solidní výkony a rozhodně potěší krásná Isabelle Funaro. Každopádně se jedná o zdařilou bláznivou komedii, která neurazí a rozhodně patří k těm lepším, co země galského kohouta v posledních letech vyprodukovala. Moje hodnocení 60% ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

V kine nás bolo len 5 a možno by sa nakoniec ani nepremietalo, ale dve holky povedali že prišli až z Komárna, čo je skoro tak ďaleko ako Tabulistan odkiaľ pochádzajú obaja hlavní predstavitelia filmu, tak sa teta našťastie zľutovala a vpustila nás do kina. Teda neviem či našťastie alebo nanešťastie, lebo keď je komédia zúfalo nevtipná, humor je silený a založený na výzore a prízvuku dvoch akožeteroristov, tak asi sa niekde stala chyba. V prvej polovici to bolo utrpenie pozerať, našťastie potom prišlo pár momentov, ktoré to aspoň vytiahli z kaluže do blata. Jednak francúzština ako jazyk sa mi páči a niekoľko francúzskych pesničiek bolo celkom fajn a taktiež záver keď sa už trojica vrátane reportérky blížili k Eiffelovke nebol až taký zlý. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Křoup. Křoup. Křoup. Glo glo glo.... glo glo glo. Éhrrrrrééééééé. Chň Chň. Heh, Eh. Mňo. Dloub, dloub. Žmouly žmoulity žmouly - cvrnk. Mňmňmňmň. ,,Fuňáro, jó? Hmmmm". Šusty šusty šust. Škráb škráb. Fň. Fňňňň. Chrp. Chprrrrrráááááp - ááááá! ,,Zasraná apnoe, dopíčé!" Hééh. Eh. Chrm. Hrrrrrrm chrm. Flus. Chň. Chňňňň. Chmňňňň.... chrrrrrr (etc.). Jo, a ten ,,film"? Zjevně zhovadilá nuda, že? ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn komedia, ktora nezaprie, ze sa autori zrejme skutocne nechali inspirovat komercne uspesnym Boratom. Pri inspiracii to vsak konci, nakolko zvysok toho, co sa deje na obrazovke, je celkom slusny ulet. Nechybaju rozne foriky a hlavne vam bude coskoro jasne, ze napr. taka Korzika je Korzika, Marseille je Marseille, to znamena, ze v ziadnom pripade sa ani jedna destinacia vlastne nenachadza vo Francuzsku ;). Nehovoriac o tom, ze Pariz je Pariz, t.j. uplne ine kafe, nez zvysok "nejakeho" Francuzska. Kazdopadne, veza Eiffela sa skutocne nachadza v Parizi a o to cely cas ide. Problem je akurat v tom, ze kym sa tam dvojica nasich taboulistanskych hrdinov dostane, zazije zrejme najdivokejsi vylet svojho zivota v ulohach buducich mucednikov. Nuz... v globale ide o prijemnu europsku komediu, ktora sice cloveka zrejme nedostane od smiechu do kolien, avsak rozhodne pobavi. 60%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě skvělé a do "Borata" to má neskutečně daleko, nedokáže vás to takovým způsobem odrovnat, ale sem tam se ústřední dvojici povede nějaký ten vtip, který vůbec není špatný. Tyhle kulturní rozdíly jsou prostě zábavné, ale tady tomu ještě chybí docela dost k dokonalosti a ke skutečně vtipnému filmu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama