Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte akčný krvák, tak si počkáte. Asi tak 90 minút - toľko trvá úvod v mestečku a potom strastiplné putovanie pustými a odľahlými končinami Západu. Nič proti tomu. Zahler je údajne výborný spisovateľ a ako scenárista je rozhodne majster dialógu a efektívnej výstavby postáv a vzťahov medzi nimi. Kurt si návrat do westernu očividne vychutnáva, Jenkins hrá ako malý boh, Wilson presvedčivo trpí a Fox je správne arogantné nemorálne hovädo. Keď konečne dôjde k stretu s jaskynnými ľuďmi, o postavy sa skutočne bojíte. A nielen preto, že tam sú scény typu "sekáme nahého chlapa do rozkroku, až kým z neho všetko nevypadne". Skrátka, dobrá prácička. Mám však výhrady k réžii, ktorá zabíja mnoho scén, čo mohli byť pôsobivejšie (identifikácia šípu indiánskym expertom sa odohrá skoro mimo záber) alebo intenzívnejšie (zmätené finálne jatky). Napriek tomu spokojnosť. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se to táhne jako sopl přežraného houmlesáka v podchodu, nikomu to nevadí. Jeden si hned zvykne na ospalý vypravěčský styl, který si vlastně jen připravuje půdu pro jakési obrázkové bonmoty na konci každé etudy. Nakonec sice každého potěší, že se to pomalu doplazilo do konce, ale nemyslím si, že by někdo litoval prosraných dvou hodin života. Bone tomahawk je zábavný jako Vánoce na sněhu. Člověk je rád, ale je mu to vcelku vlastně jedno, pořád to jsou Vánoce i kdyby se nechumelilo, že ano. Film se asi nestane oblíbeným spektáklem všech dob, ale i tak zaujme a zůstane dlouho v hlavě. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takže co to tu máme? Western mixovaný kanibalským hororem? No proč ne řekl jsem si, nápad slušnej, ale zpracování bohužel na prd. Úvod ještě zaujme, ale jak Russell sestaví trestnou výpravu a vydají se hledat ztracené, tak to jde do kytek. Nevědí totiž kdo je unesl, kam a proč, tak se další hodina věnuje nudnému pátrání, kde jde vlastně jen o to dostat se z bodu A přes bod B do bodu C a závěrečná půlhodinka vyplněná pár šťavnatými gore kousky to nevytrhne. Takže námět zajímavej, ale muselo to sakra mít 2 hodiny? Nemluvě o logických chybách. Nejvíc mě dostalo jak na konci SPOILER týpek co má po celej film zlomenou nohu a nemůže se pořádně hejbat je před finále ponechán stranou aby pak zázračně vylezl do horské jeskyně a (skoro) všechny zachránil. A to jako vážně??? No nic. Nudnej sterilní film studenej jak mrtvá ryba. Nebavilo mě to.35% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dialógy ako zo súčasnej manhattanskej konverzačky, herecká teatrálnosť a akákoľvek len nie westernová atmosféra, neandrtálska kameramanská práca s priestorom, a v závere logická diera s ktorou si snád už tvorcovia robia z diváka prdel. Pripomínalo mi to festivalové bizarnosti z KVIFF, oceňované Ekumenickou porotou. Ale dopozeral som to do konca, pretože tak kruté a brutálne scény sa v áčkovo obsadenom westerne vidia ešte vzácnejšie, ako tak toporne špatná réžia. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Třetina úvod, třetina cesta, třetina brutální zúčtování s lidožrouty v závěru. Chvíli si počkáte a celý to nikam nespěchá, přes což se spousta lidí nepřenese, ale mně to nevadilo vůbec, protože tu máme hereckou sestavu jak z pohádky (Russell? Arquette? Sid Haig??), vtípky a dějově jasný směr. Zkrátka zjevení, co si rád ještě někdy zopáknu. “You say goodbye to my wife and I'll say hello to yours.” ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Matthew Fox prohásil, že natáčení se mu líbilo více než u kteréhokoliv svého předchozího filmu, jelikož si přál hrát ve westernu. (Dr Lizal)
  • Podle původního plánu se mělo natáčet v Novém Mexiku a Utahu. Nakonec se však natáčelo v Jižní Kalifornii. (Pedronaut)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama